Xarxa Feminista PV

Asturias: Un hombre agrede a la anciana que cuidaba y mata a su mujer en Pravia

Lunes 6 de julio de 2015

Comunicat e la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València manifesta la seua condemna per l’assassinat masclista que eleva a 27 les dones assassinades en 2015, 4 xiquets i un home, parella de una dóna.

Un home de 35 anys ha agredit a l’anciana que cuidava i depres ha anat al seu domicili on ha assassinat a la seua dóna i s’ha suicidat, en Pravia (Asturieas) el 5 de juliol. No tenim dades de la dóna assassinada ni el nom ni els anys.

Des del dia 1 de juliol 5 dones, dues xiquets i un home ha segut assassinats per causa de la violència masclista i continuem esperant els accions urgents per al compliment del deure d’ assegurar i garantir el dret de les dones a una vida sense violència.

En aquest moment de canvi als ajuntaments i Goberns Autonomics és l’hora de reclamar com a prioritari el cumpliment dels messures per combatre aquest femicidi, i el cumpliment del compromis contra la violència cap a les dones que varen signar els partits politics el passat 2 de maig.

Perque les retalladles als presupostos, la no aplicació de la llei, la manca de formació i sensibilització de les institucions que haurien d’haver detectat i protegit a la dona assassinada, han sigut decissives.

Des de la Coordinadora Feminista de València responsabilitzem directament als governs, locals,autonomics o de l’estat de l’Espanya, perque les retallades han segut i son causa directa de aquest assessinat, demanant que els nous goberns locals i autonomics el cumpliment de les lleis per fer efectiu i real el dret de les dones a viure sense violencia .

Exigim i exigirem el final d’aquests feminicidis, un assessorament real a totes les dones que el necessiten, el desenvolupament de la Llei intergral i la incorporació de partides presupostàries amb eixa finalitat.

Però a més, pensem que una societat que permet que ens assassinen pel fety de ser dones és una societat malalta. Per això, la Coordinadora recorda la importància de mostrar públicament el rebuig per aquest terroisme masclista i exigir al governs l,implicació que cal per erradicar-la.

No hi ha temps, no hi ha excuses, ja.

Tots el primer dimecres de mes, except a l.agost, a les 20 hores, a l,Ajunatment de València, rendim homenatge a totes les victimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

Cridem a la movilització a La Marxa Contra els Violències Maclistes el 7 de Novembre a Madrid

Ni una dóna menys

#TerrorismeMasclista #QüestióEstat #NiUnaMés #EnsFaltenTotes

Información:

La Voz de Galicia 05-07-2015

Agrede a la anciana que cuidaba, mata a su mujer y luego se suicida en Asturias

Los hechos han ocurrido esta mañana en la localidad de Pravia

EfeOviedo, 05 de julio de 2015. Actualizado a las 16:26 h.

Un hombre, que en primera instancia había agredido a una anciana a la que cuidaba en una vivienda de Pravia (Asturias), ha ido hasta su domicilio, donde supuestamente ha matado a su mujer y luego se ha suicidado, han informado a Efe fuentes de la Guardia Civil.

A las 08:10 horas, la Guardia Civil de Oviedo recibió una llamada del 112 en la que se informaba de que una señora de avanzada edad y vecina de la localidad de Pravia había sido agredida de forma violenta por su cuidador, un hombre de 65 años y vecino de la misma localidad.

La patrulla de Seguridad Ciudadana de Pravia se personó en el domicilio de la denunciante, comprobando que la misma se encontraba herida de gravedad, solicitando los servicios médicos. Publicidad

Seguidamente y una vez obtenido el correspondiente mandamiento judicial, la Guardia Civil entró en el domicilio del supuesto agresor, donde encontraron los cadáveres del supuesto agresor y su esposa.

A la Guardia Civil de Pravia no le consta del supuesto agresor antecedentes por agresiones ni violencia de género y barajan esta hipótesis como principal causa del suceso.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0