Xarxa Feminista PV

Alicante 26 Agosto 2014: Un hombre mata a su mujer en El Campello

Miércoles 9 de julio de 2014

Comunicat de la Coordinadora Feminista de València

La Coordinadora Feminista de València mostra el rebuig davant l’assassinat d’una altra dona de 86 anys a mans d’un home maltractador a El Campello (Alacant). Él tenia 90 i s’ha suïcidat després d’assassinar-la.

Aquesta és la víctima número 45 en aquest rànquing macabre de feminicidis i que, desgraciadament són més de les que entren en les estadístiques. Encara amb l’horror de l’assassinat de Mónica a Barro ahir, hui tenim notícia d’aquest nou feminicidi.

A més, recordem les víctimes d’agressions ingressades en institucions hospitalàries i la dona segrestada el passat 23 per la seua exparella i de la qual encara no sabem res. Com tampoc podem oblidar els casos de violència sexual que hem de patir les dones davant la mirada impasible del govern que es limita a donar recomanacions totalment sexistes i que fan recaure tota la responsabilitat sobre nosaltres.

Som les dones les que patim les agressions per part dels masclistes i desde les mateixes institucions que permeten injusticies contra nosaltres i mantenen a càrrecs públics que, mitjançant declaracions sexistes vergonyoses, fan apologia de la violència masclista.

Mai no ens acostumarem a aquesta violència contra les dones que no s’atura ni minva. Mentrestant, el govern continua retallant en protecció i recursos assistencials, en prevenció i educació, en vida. Amaga les xifres per disfressar una realitat cruenta que ens supera.

La violència contra les dones és la primera causa de mort prematura d’aquestes. Una societat que permet que ens assassinen pel fet de ser dones és una societat malalta. Per això, la coordinadora recorda la importància de mostrar el rebuig públicament davant aquesta xacra per exigir als governs la implicació que cal per a lluitar per eradicar-la.

Tots els primers dimecres de mes, a les 20 hores, a l’ajuntament de València, rendim homenatge a totes les víctimes i ens concentrem enfront de la violència contra les dones.

El terrorisme masclista ha ser una qüestió d’estat! NO més violència contra les dones!

València, 26 d’agost de 2014

Un hombre de 90 años mata a su mujer de 86 y luego se suicida

La Guardia Civil de Alicante confirma que se trata de un nuevo caso de violencia machista

Ezequiel Moltó Alicante 26 AGO 2014 El País

La Guardia Civil de Alicante investiga la muerte por heridas de arma blanca de una mujer de 86 años y su marido de 90 en un apartamento en la localidad de El Campello. Una hija del matrimonio encontró pasadas las once de la noche los cuerpos sin vida de sus padres. El hombre se suicidó con un cuchillo de cocina después de apuñalar a su mujer.

Fuentes de la Subdelegación del Gobierno en Alicante han confirmado que se trata de un nuevo caso de violencia machista. Los hechos ocurrieron en el número 16 de la urbanización Pinada Lucero en la calle San Bartolomé de El Campello, una zona de segunda línea de playa donde hay varios apartamentos turísticos. Según fuentes municipales, la pareja no era residente habitual en El Campello, pero solía pasar varios meses al año en este municipio del área metropolitana de Alicante, ya que trabajan en Francia y venían a veranear.

La mujer presentaba varias heridas provocadas por un cuchillo, y el hombre tenía un cuchillo de cocina clavado en el cuello. Según la investigación el marido supuestamente agredió a su esposa y luego se suicidó. El cuerpo de la víctima estaba en la cama encima de un charco de sangre y el del agresor sobre la mesa de la cocina, según ha explicado este mediodía el Subdelegado del Gobierno en Alicante, Alberto Martínez.

En este nuevo caso de violencia machista, el cuarto que se registra en la Comunidad Valenciana y todos de ellos en la provincia de Alicante, no existían denuncias previas por maltrato ni agresiones. El titular del juzgado de instrucción número 7 de Alicante se ha hecho caso de la investigación.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0