Xarxa Feminista PV

8 de Març 2012. Día Internacional de les Dones.

Jueves 8 de marzo de 2012

VALÈNCIA

Dijous 8 de Març: Manifestació 19’30 h. eixida: Glorieta

Recorregut: Jardins del Parterre (cantonada C/Pau)Palau de Justicia, Colón, Xátiva, Av. Maqués de Sotelo, Pça. de l’Ajuntament, San Vicent, Pça de la Reina, Micalet y finalitza en la Plaça de la Verge.

Ordre de la Manifestació

Pancarta de capçalera, Espai de Dones, Lesbianbanda, Associacions de Dones, Organitzacions Mixtes.

Totes aquelles dones que vulgau anar en el "*Espai de Dones" acudiu a la capçalera de la manifestació, darrere de la Pancarta unitària.

MANIFEST

8 MARÇ 2012. DIA INTERNACIONAL DE LES DONES

INSURRECCIÓ FEMINISTA CONTRA L’ATAC PATRIARCAL

Hui, 8 de març, recordem de nou a aquelles primeres Dones que eixiren al carrer exigint drets laborals i socials. Enguany, després dels cents anys transcorreguts, estem molt lluny d’arribar a la igualtat real i efectiva entre dones i homes, una utopia no aconseguida encara, donat la discriminació i violències que patim en tot el món.

Enguany estem vivint una crisi que està servint d’excusa als governs per a portar endavant reformes conservadores i retallar serveis bàsics en un atac contra els nostres interessos. Una crisi, perfectament orquestrada, constant, estratègicament dissenyada, de manera que es lleven drets adquirits i avanços aconseguits després d’anys de lluita feminista. En l’estat espanyol la reforma de les pensiones i la recent reforma laboral no han fet sinó agreujar la situació de desigualtat de les dones. Més precarietat laboral, més temporalitat en els contractes, mes ocupació submergida, més atur i salaris més baixos que els de els homes . La pobresa té nom de dona, molt més si és major, té alguna diversitat o és d’una família monomarental.

Les Dones estem vivint moments de grans reculades en drets i un desmantellament planejat de la ja precària xarxa assistencial. L’anunci de la reforma de la llei de l’avortament o la consideració que te el govern estatal sobre la família, deixen clar que és l’església la que marca les actuacions del govern del Partit Popular. A més, el govern valencià deixa clar quina és la seua visió del lloc de les Dones, convertint la Direcció General de la Dona en Direcció General de Família i Dona, retallant el pressupost del programa família i dona en un 12,3%, tancant el Centre d’Estudis Reina Sofia, Serveis d’Orientació i Assessoria Jurídica, Cases d’Acollida, Oficines d’ajuda, i intentant tancar la Biblioteca especialitzada en dona i gènere de la Direcció General de Família i Dona.

Per tot això, MANIFESTEM

• Volem prendre part activa en els processos de presa de decisions, que es tinguen en consideració les propostes del feminisme davant la crisi. Propostes que passen necessàriament per acabar amb la divisió sexual del treball i la invisibilitat del treball domèstic i familiar. Que la crisi siga una oportunitat per a replantejar el sistema capitalista i patriarcal. Volem prendre part activa en el procés de canvis que ens imposen i aconseguir una societat igualitària, més justa, més inclusiva i més democràtica.

• Exigim el repartiment del treball remunerat i del no remunerat, treballs domèstics i de cura, en igualtat de condicions entre dones i homes. Exigim la responsabilitat de les Administracions Públiques en el manteniment de serveis públics, gratuïts i de qualitat, com poden ser escoletes i centres de dia.

• Exigim que l’avortament siga lliure, gratuït, a la xarxa pública, en condicions segures i per la simple decisió de la dona. Les dones parim, les dones decidim.

• Exigim una escola pública, laica i coeducadora. Cal un canvi radical en la societat, crear un model social basat en el respecte a la diversitat i que es garantitsca una educació sexual i afectiva en tots els nivells de l’ensenyament.

• Volem una vida lliure de violència masclista en qualssevol de les seues formes i demanen la implicació de tota la societat en la lluita per a la seua eradicació.

• Denunciem la violació del drets humans de les dones migrants recloses als Centres d’Internament de Persones Estrangeres.

• Reivindiquem el dret a la cura de les persones en situació de dependència i denunciem la doble discriminació de les dones amb diversitat funcional, sensorial o mental. Exigim l’aplicació de la Llei de promoció d’autonomia personal i denunciem la política de retallades en les ajudes disposades en la llei.

• Exigim el compliment efectiu de la Llei d’Igualtat vigent fa ja 5 anys, que es promoga la igualtat real entre dones i homes, eliminant els obstacles i estereotips socials que impedeixen aconseguir-la.

• Denunciem la discriminació per orientació sexual o identitat de gènere. Demanem que les dones lesbianes , transsexuals i bisexuals es visibilitzen a tots els àmbits de la societat. • Reivindiquem una llei integral per a dones transsexuals que done resposta a totes les seues necessitats encara no cobertes en matèria sanitària, social i laboral. Demanem el respecte dels drets aconseguits en matèria legal i exigim la immediata retirada del recurs de inconstitucionalitat per part del PP respecte al matrimoni igualitari que atorga la igualtat a les nostres famílies.

• Afegim a les nostres denúncies, l’ enèrgica repulsa contra l’Ordenança Municipal sobre la prostitució que criminalitza a les dones. Exigim la persecució de les màfies i proxenetes que exploten a les dones i xiquetes. Exigim polítiques públiques actives d’inserció sociolaboral per a totes les dones que vulguen eixir d’aquesta situació.

Les mobilitzacions i marees violeta del moviment feminista són el nostre clam organitzat. Perquè no anem a consentir ni un pas arrere en els nostres drets, ara més que mai cridem a l’Acció i a la Insurrecció feminista contra l’atac patriarcal.

Moviment Feminista de València. 8 de març de 2012.

Word - 96.5 KB
MANIFEST
Word - 76.5 KB
MANIFIESTO

Grupo de Mujeres Malvarrosa

PDF - 271.8 KB
PROGRAMA

Grup de Dones de Natzaret

Word - 36 KB
PROGRAMA
Word - 200.5 KB
MANIFIESTO

Ca revolta

PDF - 42.2 KB
PROGRAMA

Casa de la Dona de València

LA CASA ORGANITZA UN ANY MÉS LA FESTA DEL 8 DE MARÇ

LLOC:L’ARTEFACTO (Peu de la creu,8)

HORA: 21.30

BONO AJUDA DE 5€ AMB PICAETA

VINE A GAUDIR I FESTEJAR AMB NOSALTRES

Universitat Politécnia de València

Universitat de València

Societat Coral *El Micalet,

- 7 de Març , a les 20:00 h. inauguració a la nostra seu (Carrer Guillem de Castro, 73) una exposició de l’artista plàstica Pepa Espasa relacionada amb el tema de la violència de gènere, però també des d’una perspectiva d’esperança.

La inauguració s’acompanyarà d’una lectura de poemes -amb la veu de la poeta Maria Josep Escriva- de la poeta afganesa Nadia Anjuman, assassinada pel seu marit.

Del 7 / 3 / 2 0 1 2 al 1 5 / 4 / 2 0 1 2 Horar i : de 1 2 . 0 0 a 2 2 . 0 0

MISLATA

Asociación ESPAI-VIOLETA de Mislata

Desde Asociación ESPAI-VIOLETA de Mislata, os invitamos a las siguientes actividades, todas de entrada libre:
- Viernes, 2 de marzo a las 18’00h, inauguración de la Exposición de Mª Jesús Belinchón, Sala de exposiciones

- Lunes, 5 de marzo de 18’30h a 20’00h, Taller de Igualdad, impartido por Angela Escribano, Sala Segunda

- Viernes, 23 de marzo a las 18’30h, Charla-coloquio "La mujer imprescindible", Impartida por Ana Palomares y Lilian García, Sala Segunda.

Las actividades anteriores se realizan en la Casa de la Dona de Mislata, C/. Miguel Hernández, 5 (lineas 3 y 5 de metro, dirección Aeropuerto, parada Mislata, salida ayuntamiento)

ALZIRA

Ajuntament d’Alzira

PDF - 565.4 KB
PROGRAMA

Associació de Dones Juristes d’Alzira-AJUDA

- Dimecres 7: Xerrada-taller per a l’alumnat d’ESO de l’IES Arabista Ribera, de Carcaixent.

- Dijous 8: Xerrada-taller per a l’alumnat d’ESO de l’IES Vicente Gandia, de Castelló de la Ribera.

per la vesprada, a les 19:30, *manifestació* a València, eixida de la glorieta. El lema d’enguany: *"INSURRECCIÓ FEMINISTA CONTRA L’ATAC PATRIARCAL"*

- Divendres 9: Xerrada junt a Xateba, per a l’alumnat de FOL de l’IES La Costera, de Xàtiva.

I a les 19:30h a l’Arxiu Municipal d’Alzira, el lliurament del *Premi d’AJUDA a la Igualtat "Ascensión Chirivella Marín"*, que en aquesta primera edició, atorgarem el premi a María Luisa Pérez Reyes, Presidenta de l’Associació Cultural Institut Obrer, candidatura proposada per la Fundació Salvador Seguí

- Diumenge 1 d’abril: Xerrada a Sueca, organitzada per l’assemblea del 15-M.

Associació de Dones Juristes d’Alzira-AJUDA

www.donesjuristes.blogspot.com

MONCADA

Col·lectiu de Dones de Moncada, l’Ateneu i UER de Montcada

PDF - 102 KB
PROGRAMA

SAGUNT

Ajuntament de Sagunt

PROGRAMA

GODELLA

Ajuntament de Godella

Word - 71.5 KB
PROGRAMA

LA CANYANDA

Adona’t de La Canyada

- cine forum en torno al tema del aborto el viernes 2 de marzo en el Centro Social de La Canyada. Proyectaremos "El secreto de Vera Drake".

XÀTIVA

Xateba

PDF - 607.1 KB
PROGRAMA

MARINA ALTA

Xarxa de Dones Marina Alta

PROGRAMA

PICASSENT

Ajuntament de Picassent

PROGRAMA

BOCAIRENT

Més que Dones

- 8 de març a les 20 hores concentració a la Plaça de l’Ajuntament i lectura del manifest de la Marea Violeta (com som a l’interior l’ona arriba amb un poc de retard)

- el 9 de març a les 20 hores, presentació del documental dirigit per Amanda Gascó, ’Una llengua que camina’ i sopar, al Centre d’Interpretació Turística de Bocairent

Durant eixa setmana, tindrem penjada una pancarta a la façana de l’Ajuntament (ens deixen), segurament el lema siga: ’En igualtat, ni un pas

L’ALCOIÀ I EL COMTAT

Col.lectiu Dones 8 de Març

RTF - 49.7 KB
PROGRAMA ALCOI-COCENTAINA
PDF - 2 MB
ACTES ALTRES POBLES

SILLA

Col.lectius de Dones de Silla

PowerPoint - 576.5 KB
PROGRAMA

ALBORAIA

GUARDAMAR DEL SEGURA

MONTESA

Ajuntament de Montesa

" SETMANA DE LA DONA A MONTESA" del 5 al 9 de Març

- Dilluns 5

18.00 Xarrada Infodona

19.00 Inauguarció de l’Exposició " Dones de Montesa"

- Dimarts 6

19.00 Cinefórum a la Sala d’Exposicions de l’Ajuntament

- Dimecres 7

18.00 Xarrada a càrrec de la Guardia Civil

- Dijous 8

18.30 Visita Guiada al Castell a càrrec de l’Oficina de Turisme.

20.00 Manifestació festiva pels carrers del poble

20.30 Lectura del Manifest

21.00 Sopar popular femení al Bar Musical (6euros)

- Divendres 9

17.00-18.00 Taller de cuina a càrrec de les Ames de casa.

ALACANT

Plataforma Feminista Alacant

PDF - 17.2 KB
PROGRAMA

BENISSA

JPEG - 160.7 KB

’AREA DE LA DONA CCOO PV

PROGRAMA

INTERSIDICAL DONES

Manifest i materials per al 8 de març de 2012, Dia Internacional de les Dones

PDF - 6.5 MB
UNIDADES DIDÁCTICAS

ÁREA DE MUJER E IGUALDAD UGT-PV

- Con motivo de los actos del 8 de marzo, la UGT-PV, junto con su Coordinadora de Mujer e Igualdad, hará entrega de una mención de honor a la trayectoria laboral de Elisa Sanchis por su esfuerzo en el fomento de la lectura y en pro de las mujeres que ha llevado a cabo en la Biblioteca de la Dona durante 18 años.

El acto de entrega tendrá lugar en la sede de UGT, c/ Arquitecto Mora, 7 el día 8 a las 11,30h.

Esta mención reconoce no sólo la labor profesional de Elisa Sanchis, si no la importancia de la biblioteca para las mujeres del País Valencià. Y premia a su vez las movilizaciones llevadas a cabo por las organizaciones de mujeres para evitar su cierre y desprofesionalización, y que por ahora han culminado en su mantenimiento.

- 9 y 10 Marzo: VI Jornadas de Mujer de FETE-UGT PV

Word - 25 KB
PROGRAMA

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0