Xarxa Feminista PV

2006 - 8 de Març. Actes al voltant del 8 de Març

Miércoles 8 de marzo de 2006

València: Manifestació a les 19’30 a la Glorieta

Este 8 de marzo lo exigimos. Queremos la igualdad

Las mujeres de este país escuchamos día sí, día también, en la calle o en un medio de comunicación, que algo habremos hecho para que nos peguen; que somos una carga para las empresas porque tenemos hijos e hijas; que la casa y los niños y las niñas son cosa nuestra; que no valemos para hacer algo, que los hombres tienen que ganar más para mantener la casa, que sólo faltaba que también mandáramos en el trabajo.. y no sólo lo oímos, sobretodo sufrimos las acciones que acompañan estas manifestaciones.

Somos 22 millones de mujeres en el Estado, dos millones trescientas mil personas en la Comunidad Valenciana, que nos debatimos entre la indignación y la necesidad de sobrevivir en un mundo en el que somos mayoría y en el que, a pesar de ello, siempre nos encontramos en situación de pedir un poco más de dignidad, un poquito más de respeto; que no nos insulten, que no nos acosen, que nos paguen lo que nos corresponde, que nos dejen vivir.

Desde la Plataforma Feminista del País Valencià pensamos que va siendo hora, ya hace tiempo que lo es, de EXIGIR y no de pedir. Queremos educación para la igualdad en las escuelas; queremos que dejen de ofrecernos sueldos más bajos que a los hombres por hacer lo mismo; queremos dejar de ser las únicas responsables del bienestar de las casas y tener más responsabilidad en nuestros trabajos; queremos que la familia no sea sólo cosa nuestra; queremos que se nos valore por lo que hacemos y no por ser esclavas de una imagen. Lo que queremos son nuestros derechos, legales y morales, y no aceptaremos más comportamientos machistas. Queremos, para empezar, que se apliquen las leyes.

Por ejemplo la Ley Integral contra la Violencia de Género, que la Generalitat Valenciana ignora, destinando su presupuesto a actos propagandísticos en lugar de a lo que hace falta. Tendría que invertir, dice la ley, en educación para la prevención de la violencia contra las mujeres; en personal para los Juzgados contra la violencia de género; en ayudas económicas para las mujeres que deben rehacer su vida después de ser apalizadas, y no en carteles en los autobuses, lo único que hemos visto de su actuación, hasta ahora.

¿Cuántas víctimas más necesitamos para que el gobierno de la Generalitat nos considere importantes? Desde 1999, 441 mujeres han sido asesinadas en el Estado español por sus parejas. Nosotras no las olvidamos y, por ellas y por nosotras, exigimos el respeto a la legislación vigente; exigimos que la Ley de Igualdad que el gobierno central anuncia suponga un avance real; exigimos a la Generalitat Valenciana que la aplique en lo que le corresponda. Este es nuestro compromiso, exigimos la igualdad, hoy Día de las Mujeres de 2006.

Firma: Plataforma Feminista del País Valencià, integrada por:

- a nivel autonómico:

Marcha Mundial de las Mujeres; Mujeres Separadas y Divorciadas; Casa de la Dona de València; Federació de Dones Progressistes; Acción Positiva; Grupo de Lesbianas del Colectivo Lambda; IOCOVA; Asociación ‘Espai Violeta’; Dones de negre, Asociación Atelier; Asociación Tisores; Asociación Aurora, Asociación Antífona, Asociación Mujer, filosofía y género, Red de Municipios contra la Violencia de Género; Moviment de Renovació Pedagògica; Vocalía de la Mujer de la Federación de Asocaciones vecinales de Valencia, Secretaria de la Dona de CC.OO- PV; Intersindical Valenciana; BLOC, EUPV - l’Entesa y PSPV- PSOE.

Apoyan a la Plataforma UGT - PV Secretaria de la Mujer; Amnistía Internacional y Mujeres de un solo mundo.

- en Castelló, está integrada por la Plataforma Ciudadana de Castelló para la Igualdad de Oportunidades, formada por:

Aula Debate - Mujeres del Grao de Castelló, Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I; ONG Causas Unidas; Asociación de Mujeres Empresarias- ADE; Federación de Mujeres Vecinales de Castellón; representantes de Castelló del Bloc, EUPV-L’Entesa, PP y PSPV-PSOE; UGT y CC.OO- Comarques del Nord.

València

El primer acte que us anunciem és la manifestació del 8 de març, que com tots els anys, començarà a les 19h30 en la plaça de la Glorieta. Enguany el lema de la pancarta unitària és: FEMINISME AVANÇA. CELEBREM LA NOSTRA FORÇA

La Casa de la Dona durà una pancarta amb el lema: EL FEMINISME NO ÉS UNA MODA, INCOMODA

Ens volem juntar totes, ser molt visibles. Porteu quelcom lila (encara que siga un mocador). Quedem al quiosk, estarem amb la nostra pancarta!!! I després...a partir de les 23h festa de xiques al MOGAMBO!!!

Al voltant del 8 de març hem organitzat algunes activitats:

El dimarts 28 de febrer, a les 19h30, lectura de poesia de dones, a càrrec de Lola Martinez i Marisol Gonzalez.

Els dijous 2 i 16 de març, a les 19h30, es voran dos projeccions dels capítols de l’exitosa sèrie nord-americana de lesbianes: L-Word

El divendres 10 de març, a les 18h, xerrada amb l’especial presència de Casilda Rodrigáñez: La lluita contra el matricidi. “El crimen de la mare és el secret de la humanitat” (Victoria Sau).

Com varem anunciar en la carta anterior, comencem el dijous 30 de març, a les 19h30, amb el debat al voltant de la teoria queer amb dos textos fonamentals: un de Judith Butler, “Variacions de sexe/gènere: Beavoir, Wittig i Foucault”. L’altre és el clàssic de Monique Wittig “No es naix dona”. Estaran a la Casa de la Dona a partir del dia 13 de març, per anar llegint-los. Si no podeu arreplegar-los, ens podeu cridar i us els enviem per correu postal.

Malvarosa

Lunes 6 de Marzo alas 17’30

TALLER: Mujeres silenciosas: decid lo que pensais

Dirige: Carmen Rubio

Martes 7 de Marzo a las 17’30

Dramatización y lectura de testos sobre la prostitución

Fallo del jurado del Concurso de Narrativa Breve

Tema: "Mujeres ne la prostitución"

Se finalizará con la lectura de les tres trabajos premiados.

Miércoles 8 de Marzo : Manifestación a las 19’30 en la Glorieta.

Lugar de los actos: Centro social Malvarosa

Beato Juan Grande, 40

Natzaret

Miércoles 1

• 19,15 hs. Concert del Cor del C.M.D. de Natzaret A continuación les “Dones de Portes a Fora “ invitan a un piscolabis a l@s coralistas en el local del CMD. Jueves 2

• 17,15 hs. Sesión de autoestima dirigido por Sió Planas

Martes 7 •

15 hs. Comida en el Mesón las Espigas (C/ Serrería, 9. Apuntarse en la A.Dones de Portes a Fora)

Miércoles 8

18h. Encuentro en la Pza. de la Iglesia

• Lectura del Manifiesto 2.003

• Salida de todas/os conjuntamente

A la MANIFESTACIÓN 8 de MARZO .

• 19,30h. en Glorieta.

Participará la Batukada del CMD de Natzaret

Martes 14

• 17h. Temes Coordinadora del Barri

• 19,15 Charla/debate: “Patriarcado.Matriarcado” Celia Chofre del Grup de dones de Xirivella

Martes 21

• 19,15 hs. Charla /debate: “las mujeres y participación en la sociedad “ Rosario Pino de un grupo de mujeres de Tenerife

Jueves 23

19,15 hs. Presentación del libro: “Sentimientos, palabras...” de Dones de Natzaret” Ed. Area.Publicación nº 1 de la colección Palabras,sentimientos y memoria. Maquetación Quique del Bº del Cristo.

Jueves 30

Mesa Redonda de mujeres de otras asociaciones:”Aloma”Benetuser,Colectiu feministe VictoriaSau,DonesMalvarrosa, COMISIO DE Dones del 8 de març .

Nuestro agradecimiento a las entidades del barrio que con su labor cotidiana contribuyen a la dignificación de las mujeres de Nazaret.

INVITAMOS a tod@s l@s vecin@s del Barrio a los actos programados.

“ EL FEMINISME AVANÇA, CREIEM EN LA NOSTRA FORÇA”

"Sentimientos, palabras"

Dones de Natzaret

Libro de poesía cuyas autoras son 12 nujeres de Natzaret y que se va a presenta el 23 de este mes dentro de las actividades de esta programación.

8 de març

Programa entorn al día de la Dona traballadora

Natzaret 2006

Comissió Dones - Coordinadora del Barri

Ca Revolta València

ACTES 8 DE MARÇ 2006

3 DIVENDRES 23,00 h

POESIA EN NOM DE DONA

Presentació: Isabel García Canet

Organitzen: Isabel García, Begonya Pozo i Mª Josep Escrivà

7 DIMARTS

0,00 h

Col•lectiva NO SOMOS IDÉNTIC@S (No som idèntiques)

A la Sala d’Exposicions. Fins al dissabte 25

Artistes: Amparo Carbonell ,Teresa Cháfer ,Pilar Crespo ,Empar Cubells ,Salomé Cuesta ,Maribel Doménech ,Cruz Fuerte ,Viga Gordilho ,Trinidad Gracia ,Gema Hoyas ,Ana Llanas ,Carmen Marcos ,María José Martínez de Pisón ,Lorena R. Mattalia ,María José Miquel ,Silvia Molinero ,Mau Monleón ,Nancy Novaes ,Marina Pastor ,Dolo Piqueras ,Pepa L. Poquet ,Encarna Sáenz ,Bia Santos ,Laura Silvestre ,Anna Talens ,Sara Vilar

7 DIMARTS

20,00 h

Projecció de FILMS DE VÍDEO-CREACIÓ realitzats per dones

8 DIMECRES

19,30 h

Manifestació DIA DE LA DONA. Al Parterre I després: Sopar a Ca Revolta

9 DIJOUS 20,30 h

Concert de MÚSICA DE CAMBRA

Quartet SENALAG amb la col•laboració de Noelia Carrascosa

Programa: W. A. Mozart Quartet en Do Major KV Anh.171 E. Toldrà Vistes al mar W. A. Mozart Quartet en Re Major KV 285

Intèrprets: Noelia Carrascosa Martínez, flauta María Galán Parra, violí Trinidad Galán Parra, violí Cloti Villanueva Vallés, viola Clara Dols García, violoncel

Preu 5 euros

10 DIVENDRES

20,30 h

Projecció de CURTMETRATGES D’ANIMACIÓ realitzats per dones Coordinada per María Lorenzo

Picassent

AJUNTAMENT DE PICASSENT Regidoria de la Dona Març 2006 “Les dones pas a pas arribem més lluny” setmana de la dona 2006 del 3 a l’11 de març de 2006

Setmana de la dona 06 PROGRAMA D’ACTES

DIVENDRES 3 de març “Recreo-Cros” a Picanya. Lloc d’eixida:Ermita Hora:15.30h

DILLUNS 6 de març Taller d’Educació per a la salut: “Higiene postural, activitats de la vida diària i ergonomia”. Imparteix: Adela Martínez Martínez. Fisioterapeuta del Centre de Salut Malva-rosa. Professora associada de l’Escola Universitària de Fisioteràpia. Lloc: Instal•lacions Piscina Coberta Hora: 18 h

DIMARTS 7 de març Excursió Cultural a Requena. LLoc d’eixida: Plaça de l’Ajuntament Hora: 10h

DIMECRES 8 de març Commemoració Dia Internacional de la Dona. Concentració a l’Ermita dels alumnes de 6é i de l’Institut. Recollida dels cartells participants. Lectura d’un Manifest. Lloc: Esplanada de l’Ermita Hora:11h

Manifestació a València. Lloc:Parterre. Plaça d’Alfons el Magnànim. Hora: 19.30h

Projecció de la pel•lícula “Shirley Valantine”. Dirigida per Lewis Gilbert Protagonitzada per Pauline Collins, Tom Conti, Alison Steadman. Lloc: Casa de Cultura Hora: 22.30h

DIJOUS 9 de març ‘Engrata Companyia de Teatre’ ens presenta l’obra “Mamá 10”. Lloc: Casa de Cultura Hora: 22.30h

DIVENDRES 10 de març Lliurament del Premi Sibil•la Mercer al moviment “Marxa Mundial de dones”. A continuació s’oferirà un refrigeri per als assistents. Lloc: Casa de Cultura Hora: 19h

DISSABTE 11 de març Cloenda de la Setmana de la Dona a càrrec de Na Conxa Garcia, Alcaldessa-Presidenta de l’Ajuntament de Picassent. Actuació de la Coral d’Ames de Casa Tyrius. Presentació del Llibre: “Concurs de Dolços. XVII Exposició Agrícola i Comercial.” A continuació Entrega dels premis a les guanyadores. Finalment tastarem uns dolços i mistela. Lloc: Casa de Cultura Hora: 19h

Nota: Per assistir als actes: recreo-cros a picanya, viatge a Requena, pel.lícula, teatre, premi Sibil.la Mercer caldrà traure ticket al Centre Social al carrer Carles Albors 16-2, de dilluns a divendres de 10 a 14 hores.

AJUNTAMENT DE PICASSENT Regidoria de la Dona Març 2006

Godella

Associació Gatosa

Programa

PDF - 291.2 KB

Xirivella

Dones en acció

Divendres 3 de Març a les 19 h. a la Casa de la Cultura de Xirivella

Conferència: Mestres republicanes

Mª Carmen Agulló Díaz, Professora de la Universitat de Veléncia

Silla

Dones de la Comarca L’horta SudCol-lectiu Dones de Silla

Divendres 3 de març. Sopar festa a les 22h.

Disabte 4 " Acte ludic revindicatiu al Parc municipal

Dijous 9 " Pase de Curtsmetrajesa a les 22 hores al casal Jove

Dilluns 13 " Taula redona tema la sexualitat a les persones discapacitades amb la participacio de Empar Hostalet del Centre Ocupacional Tola i Lluci la Torre.i es proyectala la pelicula Nacional 7 a les 18,3o al Salo de Ples del Ajuntament.

I participarem el dia 8 a la manivestacio unitaria a la Glorieta.

Requena

Mujeres por Derecho

Programa

PDF - 456.9 KB

L’Alcoià i el Comtat

8 DE MARÇ DE 2006 NO VOLEM NOMÉS UN DIA, VOLEM TOTS ELS DIES

Celebrem altra vegada el “Dia Internacional de les Dones” per fer memòria que hi ha molt per fer i que la lluita que ens queda encara és molta. Les coses no han canviat massa.

La nostra societat té el cinisme d’anomenar-se lliure i democràtica mentre la dona continua patint humiliacions, menyspreu, és discriminada únicament pel fet de ser dona i ocorre que: les dones jòvens es tenen en compte només com a ideal consumista; les dones grans, especialment les viudes i les que es troben soles reben pensions no contributives, però miserables; les treballadores sexuals són estigmatitzades; no es valora ni es quantifica en diners el que s’estalvia l’estat a costa dels treballs no remunerats que realitzen les dones; l’accés de les dones migrades a la regularització depén dels seus marits i pares, i sobretot perdura la violència masclista: enguany, en el moment d’escriure aquestes línies, ja es compten dèsset dones assassinades. Volem que aquesta situació faça un gir de cent vuitanta graus, per això estem ací, per fer-nos sentir. La lluita feminista ha aconseguit canvis importants, malgrat això encara estem lluny de la veritable igualtat. És necessari continuar bregant.

El camí que ens queda és llarg però esperem aconseguir que arribe el dia en què aquesta data es convertisca en un esdeveniment únicament cultural i que les reivindicacions que hui ens ocupen queden per a la història. Mentrestant els col.lectius 8 de març i Dones us convidem a les activitats d’enguany. Us esperem a totes i a tots!

Col.lectius "8 de Març" i "Dones"

PROGRAMA D’ACTIVITATS

ALCOI

Xarrada sobre "Mujeres Libres", a càrrec de M.ª Ángeles García-Maroto Miguel

M.ª Ángeles García-Maroto és periodista i escriptora. Coordinadora de la revista “Carta de Arte” i corresponsal de “Galería”; tambè ha treballat per a “Librería”, “Nueva Prensa”, “Mundo Obrero” i en la prestigiosa “Cuadernos para el Diálogo”. És autora del llibre “La mujer en la prensa anarquista (1900-1936)" i de “Cuentos libres para niñas y niños libres”. Ella ens parlarà d’un dels moviments feministes més importants del segle XX: l’organització llibertària "Dones Lliures".

Dia: divendres 24 de febrer de 2006

Hora: 20,30 h

Lloc: Club UNESCO - Cid, 12 - ALCOI

"La Internet per a totes i tots", xarrada a càrrec de Montserrat Boix

Montserrat Boix és la creadora i coordinadora de "Mujeres en Red", una porta que s’obre en Internet a les qüestions que afecten les dones i un excel.lent punt de trobada i reflexió. Com a periodista especialitzada en informació internacional (és redactora dels Serveis Informatius de TVE), coneix en profunditat la situació del Magreb, del món àrab i dels països islàmics, particularment d’Argèlia i d’Afganistan. També milita activament en la defensa dels drets humans i és una ferma promotora del software lliure.

Dia: dimarts 7 de març de 2006

Hora: 20,30 h

Lloc: Club UNESCO - Cid, 12 - ALCOI

"Corresponsabilitat", xarrada a càrrec d’Eva Boix Beltran Eva Boix és agent d’igualtat i, a més d’explicar-nos en què consisteix la seua faena, parlarà dels espais necessaris per a la igualtat, de la perspectiva de gènere com a nova forma de mirar el món, de la violència i del repartiment del temps com a clau del canvi.

Dia: divendres 10 de març de 2006

Hora: 20,30 h

Lloc: Club UNESCO - Cid, 12 - ALCOI

Soparet per a celebrar el 8 de Març

Com sempre, farem el nostre tradicional soparet de coca amb farina i amb tomaca.

Dia: divendres 10 de març de 2006

Hora: després de la xarrada sobre corrersponsabilitat

Lloc: Club UNESCO - Cid, 12 - ALCOI

Organitzen: col•lectius "Dones" i "8 de Març"

CICLE DE CINEMA DEDICAT A LES DONES

Lloc: Club UNESCO - Cid, 12 - ALCOI

Organitza: Cine-club LA PETITA CINEMATECA

• "Conversaciones con mamá", dirigida per Santiago Carlos Oves

Converses i discussions d’un fill de 50 anys amb la seua mare de 84.

Dia: diumenge 5 de març de 2006 Hora: 19 h

• "Roma", dirigida per Adolfo Aristarain Roma és el nom de la sacrificada mare d’un escriptor que prepara les seues memòries.

Dia: diumenge 12 de març de 2005

Hora: 19 h

• "Moolaadé", dirigida per Ousmane Sembene La divisió d’una comunitat entre els qui defensen la protecció ("moolaadé") i els partidaris de mutilar els genitals femenins.

Dia: diumenge 19 de març de 2006

Hora: 19 h

• "Las hermanas de la Magdalena", dirigida per Peter Mullan

Repressió sexual i explotació laboral de les dones a Irlanda.

Dia: diumenge 26 de març de 2006

Hora: 19 h

II JORNADA SOBRE LA DONA EN LA FESTA

Dia: dissabte 11 de març de 2006

Horari: matí a partir de les 10 h; vesprada des de les 17 h

Lloc: Club UNESCO - Cid, 12 - ALCOI

Organitza: Associació FONÈVOL. Amigues i amics de les festes de moros i cristians d’Alcoi.

Els objectius d’aquesta segona jornada són: que la població reflexione sobre la participació de la dona en la festa des d’una perspectiva antropològica, històrica i sociològica, difondre informació sobre la no discriminació de la dona en les festes populars d’altres pobles valencians i mostrar a la societat alcoiana que la festa és dinàmica i pot assolir valors d’igualtat.

La jornada inclou ponències, dinar de germanor, visionat de diapositives i teatre.

COCENTAINA

Representació de "Veu de dona", de Carles Cortés, pel grup "Saineters"

Dia: divendres 3 de març de 2006

Hora: 20,30 h

Lloc: Centre Cultural "El Teular" - Cocentaina

Concentració i lectura del manifest del 8 de Març

Dia: dimecres 8 de març de 2006

Hora: 12 h

Lloc: plaça de la Vila - Cocentaina

Adhesió a la 7a Vaga Mundial de Dones. 8 de Març de 2006. El símbol de la vaga, que reivindica que es valore tot el treball que fan les dones, són les graneres penjades cap per avall

Programa de ràdio: "Digues la teua"

Dia: dimecres 8 de març de 2006

Emissora: Ràdio Cocentaina

Organitzen: Col•lectiu 8 de Març i Departament de Serveis Socials de l’Ajuntament de Cocentaina

QUATRETONDETA

Adhesió a la 7a Vaga Mundial de Dones. 8 de Març de 2006. El símbol de la vaga, que reivindica que es valore tot el treball que fan les dones, són les graneres penjades cap per avall

Celebració del Dia Internacional de les Dones

Dinar de germanor

• Homenatge a les més grans

• Lectura de manifest

• Digues la teua.

Dia: dissabte 18 de març de 2006

Manifiesto de la Coordinadora del 8 de Marzo de València

El feminismo avanza, celebremos nuestra fuerza.

«Ya pasó. La mujer que alimentaba su dolor ha muerto. Yo soy de su linaje. Amo la piel cicatrizada que heredé pero quiero caminar contigo desde ahora, luchando contra la tentación de hacer oficio del dolor...»

Adrienne Rich

Si hacemos memoria El nacimiento del Día Internacional de la Mujer, contrariamente a lo que se creía en todos los foros ha de encuadrarse en un contexto histórico e ideológico amplio. Este día se celebra cada 8 de marzo en todo el mundo para recordar a quienes fueron las pioneras en la demanda por la igualdad de derechos y oportunidades. Varios hitos marcan este día: un levantamiento de mujeres rusas, una ocupación de trabajadoras neoyorkinas, una protesta de mujeres de Manhathan y una conferencia internacional de mujeres en Dinamarca. El Día Internacional de la Mujer, cuyos orígenes se sitúan en el movimiento internacional de mujeres socialistas de finales del siglo XIX, tenía como finalidad promover la lucha por el derecho al voto de la mujer, sin ningún tipo de restricción basada en el nivel de riqueza, propiedades o educación.

Aquí y ahora: un manifiesto de mujeres por la paz

Seguimos ahí, en actitud de lucha, de crecimiento, de red. Basta leer el manifiesto que desarrollan parlamentarias y ex parlamentarias vascas. Nos acerca a un diálogo sin prejuicios y sin condiciones con un inicio digno de ser recogido aquí y ahora:

“Quienes suscribimos esta declaración somos mujeres de distintas ideologías, tradiciones y sentimientos que a título personal y partiendo de lo que nos une y no desde lo que nos separa, queremos explorar pasos hacia delante en la búsqueda de la paz y de la reconciliación.”

Nos hablan en su manifiesto de un concepto de paz que no se nutre de la ausencia de violencia, sino que tiene un contenido propio, relacionado con la democracia, con la justicia social, por un proceso de cambio que permita a la ciudadanía dar por concluidos conflictos históricos. Un documento en el que todos los proyectos políticos se pueden y se deben defender, en el que la sociedad vasca desde el marco democrático decide su futuro.

Finaliza este manifiesto suscrito por mujeres del País Vasco como mujeres que están allí, en lucha, pero podrían pertenecer a cualquier lugar: “Las mujeres que suscribimos esta declaración, como lo han hecho otras mujeres en otros procesos de paz, trabajaremos para blindarlo, para que no embarranque, para que no se frustre (...).”

No dejes de mirarnos, míranos...

Somos mujeres feministas, mujeres diversas. Algunas no somos visibles, somos mujeres que estamos fuera de los márgenes del discurso. Sin nombre todavía, no existimos. Hoy te pedimos que intentes mirar hacia aquí. No dejes de mirarnos. Te pedimos un esfuerzo por abrir categorías, por movilizar las normas. Una cadena ritual se rompe por casualidad y es ahí dónde se encuentra la libertad..., dónde, casi por sorpresa, existimos.

Y ves una mujer...

que denuncia el maltrato de su marido que sonríe al menos siete veces al día que sueña con tener una hija que aprende en la escuela pública que se casa con otra mujer que no sueña con tener una hija que cuestiona las normas que no quiere ir a clase que sabe decir no que es jefa que es feliz en un país en el que no nació que cuando dice sí es porque quiere decir sí que aprendió a caminar con una silla de ruedas que sabe nadar que sabe perder que vive con sus hijas que se asocia que tiene una larga familia que come de la prostitución que fuma que ya no llora que regresa a casa tarde del trabajo que vive sola que lucha por el reconocimiento de su transexualidad que no tiene casa que es mayor que odia la guerra que es guerrera.

Celebremos nuestra fuerza

Desde el primer 8 de marzo en 1910 hasta las Declaraciones de Viena y de Pekín, se ha ido ahondando en la convicción de que la implantación de los derechos humanos de las mujeres debe ser una prioridad para gobiernos y sociedades. El avance de las mujeres es motor de cambio, de crisis, cuestionamiento y trasgresión.

Se está produciendo una verdadera revolución social y política en este país, y las mujeres estamos, cada vez más, participando de ello. Hoy hemos venido aquí para celebrar nuestra fuerza. Aunque todavía nos queda senda por recorrer, somos conscientes de que el principio de igualdad entre hombres y mujeres es, hoy por hoy, un camino sin vuelta atrás.

Article 8 de Març. AJUDA (Dones Juristes d’Alzira)

Una sexualitat cimentada

La Llei de Qualitat de l’Educació, amb la reforma produïda per la Llei de Protecció Integral contra la Violència de Gènere, ha introduït com a principis bàsics de l’Educació la formació en el respecte dels drets i llibertats fonamentals i en la igualtat entre els homes i les dones així com la tolerància i llibertat en la convivència, fomentant la prevenció de conflictes i la resolució pacífica dels mateixos.

Tanmateix, aquesta reforma es molt més ambiciosa, i disposa com un dels principals objectius de l’educació el desenvolupament de les capacitat afectives de l’alumnat. Però, no es preveu com es durà a terme eixa funció en una població en la que es produeixen els suficients canvis hormonals com per a despertar-se, més que l’afectivitat, la sexualitat sense afecte.

Cada any es produeixen a l’Estat espanyol 18.000 embarassos no desitjats en adolescents. En Estats Units la taxa d’embarassos en joves es la més alta de tots els països industrialitzats. A diversos estudis s’ha comprovat que l’edat d’iniciació al sexe coital es la dels 15 anys (entre un 14,5% i un 18,4% segons la zona estudiada), una edat en la que la revolució hormonal i el gust per les situacions arriscades fan que es pose en primer pla la satisfacció immediata, sense avaluació de riscos i, evidentment, sense plantejar-se una relació sexual cimentada en l’afectivitat.

Davant una societat sexualitzada en la que constantment s’utilitzen cada vegada més descarnadament i injustificadament imatges sexuals per a vendre qualsevol producte o servei, en la que qualsevol sèrie orientada o no als adolescents està farcida d’escenes sexuals sense conseqüències ni justificació més enllà del premi immediat, és realment difícil fer encaixar aquella voluntat del legislador d’educar en l’afectivitat.

Malgrat les darreres reformes legislatives, continuem sent les dones l’objecte d’una imatge estereotipada, sexista i discriminatòria, que atempta greument contra la dignitat de les persones. El darrer exemple el podem trobar en la utilització a la fira CEVISAMA per part de Cementos La Union de dones “vestides” amb llenceria com a reclam per a vendre ciment. És clar que res te a veure el ciment amb el cos nua d’una dona, més que si s’està oferint per a saciar la fogositat d’alguns hòmens que defineixen la dona únicament com objecte del seu desig sexual i, així, aprofitar per acostar-los al producte comercial en qüestió. És fa difícil doncs, un canvi de rols quan a la realitat social, les empreses promouen i, per tant, són responsables del manteniment de la cultura i educació masclista que arrosseguem.

El desenvolupament de les capacitats afectives de l’alumnat introduït per la Llei contra la Violència de Gènere com a objectiu de l’Educació és clar i és necessari tindre’l en compte perquè només intervenint amb una perspectiva de prevenció és podrà aconseguir l’eliminació de qualsevol discriminació.

Ara mateix, les adolescents es veuen sotmeses a la pressió d’accedir als desitjos sexuals dels xics per por a perdre la seva “parella” (les estadístiques mostren que son més els xics que han tingut relacions sexuals completes que les xiques d’una mateixa edat). En altres casos, es veuen sotmeses a practiques sexuals únicament orientades a la satisfacció d’ells i que poden resultar traumàtiques per a la seua salut afectivo-sexual, interioritzant com a normals actituds de sotmetiment que no ho poden ser. Sense oblidar que les adolescents encara es troben entrampades en la doble moral social de promoure l’activitat sexual fent que parega moderna, normal i natural, i estar sotmeses a la crítica aferrissada cas de que mantinguen una actitud massa despreocupada.

Entenem que una educació fonamentada en l’afectivitat hauria de contemplar aquest aspecte bàsic, fomentant una sexualitat responsable i vertaderament igualitària, evitant així la minusvaloració de les dones i la interiorització d’un sotmetiment que s’estendrà a altres àrees de la seua vida i seguirà passant de generació en generació.

..por un 8 de marzo al completo...Mujeres Jovenes Valencia "las Moiras"

...“No os asustéis. No os ruboricéis. Admitamos, en la intimidad de nuestra compañía que a veces estas cosas ocurren. A veces, a las mujeres...

Nos gustan las mujeres”... y los varones, no solo como amantes, parejas, amig@s... también como compañer@s de lucha, desde espacios diversos pero con el objetivo común de hacer un mundo más equitativo para todas.

Keremos abrazar, sentir, mirar, besar como nos plazca sin ataduras de los roles sociales que contemplan nuestras sociedades patriarcales.

Nos gusta la política, la política con mayúsculas, aquella que esta al margen de los partidos políticos, la que se practica en lo cotidiano que a través de la reflexión critica construye nuevas formas autónomas de relacionarnos. La política que es “políticamente incorrecta” y la que necesita de la creatividad de las mujeres para deconstruir y construir nuevos espacios de acción y reflexión.

Keremos una política del cuidado y autocuidado ,liderar nuestras relaciones personales y sociales para seguir caminando hacia la utopía y dejar legado a las nuevas generaciones.

Nos gusta la diversidad que nos enriquece, nos cuestiona y dejamos de ser “las experta y las novatas”, “las jóvenes y las veteranas” “las del norte y las del sur” para ser mujeres en lucha. La realidad de las mujeres es plural, el discurso y la acción deben serlo.

Keremos sentirnos “una” hacernos “una” pero respetando nuestras especificidades, culturas, etnia...mediante el diálogo y la tolerancia, generando redes de entendimiento, reflexión y discusión constructiva.

Nos gusta el poder, colectivo, ético y compartido. A las jóvenas nos gusta que se nos escuche, se nos consulte y se nos trate como ciudadanas con plenos derechos.

Keremos morder, mostrar nuestro enfado con la violencia estructural del patriarcado que afecta a todas las facetas de nuestras vidas y que no nos deja avanzar hacia una igualdad plena entre mujeres y varones.

Nos gusta decidir sobre las cuestiones políticas que nos afectan... ¡lo personal...también es político!

Keremos el reconocimiento y visibilización de nuestras capacidades. Las jóvenas somos más que un cuerpo, colonizado por la tiranía de la imagen y violentado por varones que nos creen objetos de placer.

Nos gusta aprender...pero también tenemos mucho que enseñar!!!

Keremos saberes, conocer en las mismas condiciones sin diferencias sexuales ni comportamientos diferenciados.

Nos gusta ser protagonistas de nuestros proyectos vitales...donde existe espacio a las equivocaciones e incoherencias...no somos perfectas!!!

Keremos apropiarnos de nuestro cuerpo, de nuestras vidas sin que ello suponga renunciar a nuestras vidas....

MUJERES JOVENAS VALENCIA "LAS MOIRAS"

PARA CONTACTAR CON NOSOTRAS: MUJERESJOVENES@LASMOIRAS.ORG JOVENASVALENCIA@HOTMAIL.COM

PÁSATE POR NUESTRO LOCAR: HOTEL DE ASOCIACIONES- DESPACHO E C/JOSE MARÍA DE HARO Nº 91 46022 VALENCIA TLF: 963525478 EXT.7144

VISITA NUESTRA PÁGINA: WWW.LASMOIRAS.ORG

Manifest 8 de Març Dones Creients de València

Caín, on està la teua germana?

Amb motiu de la celebració del 8 de març, l’associació DONES CREIENTS volem que s’escolte la nostra veu en la societat i en l’ Església valenciana per a promoure una reflexió i un debat que porte a un canvi d’actitud respecte a la violència contra les dones.

Encara ara, estem indignades, amb molt de dolor, per l’article del sr. Gonzalo Gironés en una publicació vinculada a l’arquebisbat i que es distribueix en les parròquies de la nostra diòcesi.

Tal com es varen manifestar els diferents grups de dones creients i feministes de l’estat Espanyol en l’últim encontre estatal a Mallorca, volem expressar la nostra solidaritat i el nostre recolzament a totes les dones que han sofert i sofreixen maltractes i violència física, psíquica, espiritual en totes les seues formes.

Al igual en l’església com en la societat necessitem prendre consciència de les diferents formes de violència que pateixen les dones. Es tracta d’una realitat complexa i dolorosa que va molt més enllà de la violència física: la feminització de la pobresa, la discriminació laboral i la manipulació de la consciència; la marginació, l’explotació sexual i en el treball, la realitat de les dones immigrants, o les moltes barreres a la participació de les dones en la vida social i eclesial, també son formes de violència. Tots i totes, des de les nostres diferents sensibilitats polítiques i religioses, hem de treballar colze a colze per a eradicar qualsevol tipus de violència i en especial la violència de gènere, analitzant amb rigor les causes.

També estem convençudes de que la violència de gènere es avui un desafiament per a l’Església i per la seua credibilitat per a les dones.

Per a la majoria dels seus membres la violència domèstica constitueix un problema privat, o com a molt social, que no afecta directament a la fe o be a la comunitat eclesial.

Quasi be mai escoltem parlar d’ell públicament en l’Església, o en els en els cursos de preparació al matrimoni. També ens preguntem si estarà present en la Jornada Mundial de la Família que es celebrarà al juliol en la nostra ciutat. Aquesta postura és inacceptable. La violència domèstica i el maltractament a la dona son pecats personals, socials i estructurals molt greus. I l’Església no sols te l’obligació moral de denunciar-los, sinó que també pot i deu contribuir molt positivament a aquesta transformació cultural i social necessària per a eradicar-los. Estem esperant un pronunciament inequívoc i clar de la conferència Episcopal al respecte, o és que la vida de tantes i tantes dones que pateixen en silenci o be són assassinades en mans de les seues parelles no clamen al cel?

En aquesta data del 8 de març Dones Creients de València volem estar colze a colze amb totes les persones que estan treballant en tots els àmbits a favor d’una transformació profunda en les relacions entre homes i dones. Ens sentim compromeses en la creació d’unes noves formes de relació no patriarcals, on les diferències són utilitzades per a justificar la subordinació i l’opressió, i us animem a recolzar esta causa en la vida quotidiana. Tots i totes podem fer alguna cosa, tots i totes tenim l’obligació moral de fer alguna cosa.

Dones Creients ens comprometem a seguir treballant per a la dignitat i la igualtat d’homes i dones

València 8 de març de 2006

Comissió 8 de Març de Barcelona

Manifest

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0