Xarxa Feminista PV
Portada del sitio > CIENCIA, CULTURA, TECNOLOGÍA, OBITUARIO > PREMI ISABEL DE VILLENA DE 2011 per a Rosa Solbes López

PREMI ISABEL DE VILLENA DE 2011 per a Rosa Solbes López

Domingo 10 de abril de 2011

La cerimònia de lliurament del guardó serà en l’ESGLÉSIA DEL CONVENT DE LA TRINITAT el dia 15 d’abril de 2011, a les 19 hores i 30 minuts.

PROGRAMA:

- Visita guiada pel claustre, refectori i tomba de la reina Maria de Castella.

- Salutació del president del Club de Suscriptors

- Lectura de l’acta del Jurat

- Laudatio a carrec d’Emilia Bolinches

- Entrega del guardó per la presidenta del jurat Rosa Moliner

- Paraules de la guardonada

- Finalització de l’acte amb música de Haydn i Schubert.

Amb motiu dels cinc segles de la publicació de VITA CHRISTI, una de les obres més importants del nostre Segle d’Or, l’Ajuntament d’Alboraia en decembre de 1997, presentà "Sor Isabel de Villena, una dona enfront de l’Spill", un homenatge a aquesta religiosa i escriptora valenciana. La commemoració es va iniciar amb el descobriment en l’Església del Convent de la Trinidat de València, d’un mural de 139 X 92, realitzat en gres d’alta temperatura per Enrique Mestre. Representa Sor Isabel de Villena entregant el Vita Christi a les religioses del Convent, una reproducció del gravat anònim que va aparéixer en la segona edició de l’obra, de 1513, un exemplar de la qual es conserva en el mateix convent i un altre en l’arxiu de l’Ajuntament de València. En la part inferior del mural hi ha un text en lletra gòtica que arreplega les paraules de l’abadessa de la Trinidad, Aldonza Montsoriu, a l’entregar el llibre a la reina per a la seua impressió: “Sor Isabel de Villena entrega el VITA CHRISTI a les monges i sors d’obediència del Reial Convent de la Trinidad de València”. Eixe homenatge fou l’origen perquè el 27 de febrer de 1998, es reunira per primera vegada el Jurat del Premi Sor Isabel de Villena. Per tant, enguany celebrem la seua XIV edició, organitzada des de l’any 2000 pel Periòdic Independent d’Alboraia.

Des de l’inici fins la seua mort, participà presidint el Jurat Matilde Salvador admiradora de Sor Isabel de Villena. Enguany el Jurat presidit per la professora de la Universitat de Valencia, Rosa Moliner i constituït per deu dones de reconegut prestigi ha atorgat el Premi Sor Isabel de Villena 2011 a la periodista Sra. Rosa Solbes López. Considera el tribunal que Rosa té els mèrits que el tribunal valora, com són la defensa de la dignitat de la dona, de la llengua i el País. Rosa és periodista que ha exercit en nombrosos mitjans escrits d’Alacant i València: La Verdad, La Marina, Ciutat, València Fruits, Dos y Dos, València Setmanal, Diario de València. Delegada de publicacions com La calle, Tiempo, Interviu, El Periòdic de Catalunya... Cap de programes de Radiocadena C.V, redactora presentadora d’informatius en TVE València, directora fundadora de Ràdio 9, en l’actualitat és editora d’informatius en TVE i columnista habitual d’El País. Entre altres, autora del llibre "Dones Valencianes, entre el voler i el poder". Ha sigut 4 anys presidenta de la Unió de Periodistes Valencians.

Enric Mestre, acadèmic de número de la Reial Acadèmia de Belles Arts de Sant Carles de València, de l’Acadèmia Internacional de Ceràmica i Premi de les Arts Plàstiques de la Generalitat 2009 és l’autor, també, del guardó que reproduïx el mencionat mural de l’Església del Convent de la Trinidad.

Comentar esta breve

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0