Xarxa Feminista PV

Ha mort: Françoise Collin

Domingo 9 de septiembre de 2012

El passat 1 de setembre va morir Françoise Collin, una de les pensadores feministes francòfones més reconegudes del nostre temps.

Cofundadora i directora de la revista feminista Les Cahiers du Grif, Collin va ser autora de relats de ficció i de nombrosos assaigs filosòfics, d’entre els quals destaquen, especialment, els seus treballs sobre Hannah Arendt i Maurice Blanchot. Una part dels seus textos, en els que reflexiona sobre les relacions entre l’escriptura, l’art i la política, han estat recollits a Praxis de la diferencia.

Entre libertad y liberación, editat per Marta Segarra i amb un postfaci de Fina Birulés (col. Mujeres y Culturas, Icaria, 2006).

Françoise Collin va ser una cololaboradora habitual del GRC Creació i Pensament de les Dones, participant amb freqüència en publicacions, seminaris, conferències i altres activitats organitzades pel Seminari Filosofia i Gènere i pel Centre Dona i Literatura. Atès el relleu de la seva contribució al pensament feminista i filosòfic, els seus treballs continuaran sent una font d’inspiració per a futures generacions.

Praxis de la diferencia (índex i presentació): http://www.ub.edu/cdona/fr/publicac...

Font: Centre Dona i Literatura – http://www.ub.edu/cdona Universitat de Barcelona – Gran Via de les Corts Catalanes 585 2n pis 08007 Barcelona

Més Françoise Collin:

Praxis de la diferencia, sencer 263 pàg., http://books.google.es/books?id=JUS...

Presencia y representación: las formas complejas de la vida política – http://www.mujeresenred.net/spip.ph...

Font Ca la Dona

Comentar esta breve

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0