Xarxa Feminista PV
Portada del sitio > NOTICIAS > García Poveda ’El Flaco’, Avelino Corma i Teresa Meana, nous fills adoptius de (...)

García Poveda ’El Flaco’, Avelino Corma i Teresa Meana, nous fills adoptius de València

Lunes 16 de julio de 2018

Salvem El Cabanyal, la Coordinadora de Societats Musicals de la Ciutat de València i la Casa de la Dona, entre els col·lectius reconeguts amb la Medalla d’Or

Dilluns, 16 de juliol de 2018 La Veu

L’Ajuntament de València nomenarà fills adoptius de la ciutat el fotògraf José García Poveda ’El Flaco’, el científic Avelino Corma i la professora i feminista Teresa Meana, a més a més, lliurarà cinc medalles d’or de la ciutat.

La regidora de l’Àrea de Cultura, Glòria Tello, portarà dijous a la Comissió de Desenvolupament Humà, Educació, Joventut, Esports i Cultura les propostes d’honors i distincions de la ciutat de València realitzades tant per l’equip de govern municipal com pels grups de l’oposició. Seran huit mocions diferents per a reconéixer persones a títol individual i col·lectius amb una trajectòria vinculada a la ciutat. S’hi proposaran cinc medalles d’or de la ciutat i el nomenament d’una filla adoptiva i dos fills adoptius de la ciutat.

"Són persones i col·lectius que han dignificat la imatge de la nostra ciutat i amb les seues trajectòries han permés construir una societat valenciana millor. Amb aquestos honors i distincions València reconeix les seues trajectòries professionals i vitals", ha afirmat Tello.

Les persones proposades per a ser distingides com a fills adoptius són Avelino Corma, per haver realitzat la seua tasca de recerca a la nostra ciutat i haver contribuït a prestigiar-la al camp de la ciència a tot el món; José García Poveda, ’El Flaco’, per haver realitzat a València la seua tasca artística i fotogràfica i haver contribuït a la conservació de la memòria d’unes dècades essencials de la nostra història, i Teresa Meana, per haver desenvolupat el seu activisme a la ciutat en una tasca moltes vegades invisible i per crear una societat més inclusiva, oberta i feminista.

D’altra banda, s’han proposat diversos col·lectius per a rebre la Medalla d’Or de la ciutat, com ara la plataforma Salvem El Cabanyal, per haver defensat el patrimoni històric, artístic i arquitectònic d’un barri emblemàtic; la Coordinadora de Societats Musicals Federades de la Ciutat de València, per haver difós el patrimoni musical valencià i el manteniment de professionals dedicats a la música; la Casa de la Dona, per haver tingut una gran influència en la defensa i la conscienciació de la dona a la nostra ciutat; el moviment #QuieroCorredor, per la seua defensa del Corredor Mediterrani amb la previsió d’augmentar les xifres d’ocupació, l’aportació al PIB, les exportacions i les activitats portuàries i turístiques, i la filial valenciana del Cottolengo del Pare Alegre, pel seu treball a favor de les persones desfavorides des de fa més de mig segle.

Comentar esta breve

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0