Xarxa Feminista PV
Portada del sitio > IGUALDAD y DERECHOS-(Aborto-Cuidados) > El col·lectiu feminista Som Arrels denuncia missatges masclistes i xenòfobs (...)

El col·lectiu feminista Som Arrels denuncia missatges masclistes i xenòfobs d’un regidor del PP de Bellreguard

Jueves 24 de mayo de 2018

Bon dia,

A través d’aquest correu vos volem donar a conéixer els següents fets:

- 9 de maig es celebra un Ple de l’Ajuntament de Bellreguard, en el qual el punt número dos és la proposta d’interés local presentada pel col·lectiu Som Arrels (antigues Xaperes en Moviment). En aquesta es demana donar suport al comunicat de l’Ajuntament de Pamplona, rebutjar el fallo de la sentència de La Manada, i transmetre un missatge clar a tota la población: que els carrers tant en temps d’oci com no han de ser segurs per a tots i totes i lliures de la cultura de la violació i violències masclistes. També és la primera vegada que s’estrena l’Article 23 del Reglament de Participació Ciutadana.

Aquesta proposta és aprobada per unanimitat per tot el ple i grups polítics.

- 11 de maig, el regidor Francisco Moratalla Manzano (regidor de l’Ajuntament de Bellreguard pel Partit Popular - (3)) realitza una publicació (4) de burla ofensiva per a les dones vinculada a la Manada i que fomenta la cultura de la violació.

- 12 maig, Som Arrels denuncia públicament que un càrrec públic faça aquests tipus de publicacions en un perfil en xarxes socials de forma pública (Adjunts 5 i 6), en un espai que també comparteix informacin institucional. Rebem suport de l’Associació de Dones de Bellreguard, de l’Atenteu Popular La Roda (Bellreguard), de la Consultoria d’Igualtat Fem-Acció, d’altres membres de l’Ajuntament, i també ho publica Podem Bellreguard.

Elaborem Nota de Premsa Per a poder donar a conéixer aquesta situació, que a dia de hui no hi ha cap retractament.

I per a sorpresa nostra, descobrim que en el mateix compte ha estat compartint en obert nombroses publicacions discriminatòries cap a les dones, vinculades a promoure la cultura de la violació, i a les violències masclistes (Cosificació de la dona, seximse, rol i estereotip de gènere deigual, neomasclisme, despreci de les dones publiques, hipersexualització de les dones, despreci a moviments feministes...) TOTES AQUESTES PUBLICACIONS S’HAN PRODUÏT ENTRE EL 30 D’ABRIL I 12 DE MAIG DE 2018. (en Plena reivindicació de Pacte d’Estat i post Dia de la Dona Treballadora amb manifestacions massives)

Després d’un any ple de casos de violacions, dones assassinades i una demanda ciutada pels drets de les dones històrica, aquests han sigut els missatges que un representant públic transmet a la població. És una situació molt greu que fronta a tal desigualtat arriben eixos missatges de burla cap a les desigualtats i delictes cap a les dones. Pensem que açò no ha de passar perquè contribueix a fer lícita la cultura de la violació, restar importància als fets i a aumentar la impunitat en el imaginari social.

A més a més hi han també publicats de xenòfobs, clavant amb un estereotip tota la diversitat migrant que som i convivim. Un reduccionisme i menyspreu cap a aquestes situacions vitals, persones i col·lectius.

Es per això que sol·licitem que es faja pública tota aquesta informació, per a transmetre que el missatge que cal que arribe a la ciutadania per part de les institucions és de respecte cap a les dones i els drets humans, de superació de les desigualtats entre homes i dones, i cap a totes les persones.

Insistim en el seu retractament, disculpes i reparació, i si no es produeixen, en la seua dimissió per les raons exposades.

Atentament,

Som Arrels (antigues Xaperes en Moviment)

* Si necesita la información en castellano o inglés lo podemos traducir sin problema.

Informacions

PDF - 239.6 KB
Plé del’Ajuntament del 1 de Maig
Word - 146.9 KB
Nota de Premsa de Som Arrels

Los mensajes machistas de un edil del PP de Bellreguard

Comentar esta breve

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0