CRIDA A LA DESOBEDIÈNCIA CIVIL
PER LA PAU, NO COL.LABOREM AMB LA GUERRA

Cap guerra és justa. Cap guerra és moral, legítima, necessària o inevitable. Com qualsevol de les passades o per vindre, la guerra que ha encetat EEUU i els seus al.liats de l’OTAN a l’Afganistan, mai no generarà pau ni seguretat, ni justícia, sinò que alimentarà més encara l’espiral d’odi i violència. Si deixem de banda la retòrica, la guerra no és més que l’assassinat i la destrucció seguint ordres militars estatals o paraestatals.

 La guerra és un crim contra la humanitat, i això és especialment cert quan a les guerres actuals el 90% de les morts són civils. La d’Afganistan no n’és una excepció: milers de persones assassinades pels cínicament anomenats "danys col.laterals", centenars de milers o milions desplaçades, milions al límit de la mort per inanició per la interrupció de l’ajuda alimentària deguda als bombardejos i l’arribada de l’hivern, i el cop definitiu a la destrucció de l’infraestructura bàsica del territori afganés.

El despreci absolut cap a la ciutadania que estan demostrant les èlits governants dels estats occidentals en decidir donar suport a les agressions militars i, fins i tot, participar-hi amb tropes, fa més urgent i necessari que tots i totes prenguem una postura activa. És una obligació ética i política, un acte de responsabilitat, no col.laborar, retirar el nostre suport tàcit a les decissions que fan possible la guerra.

Per això, fem una crida a la desobediència civil i la no-col.laboració per a aturar la guerra. En concret, convidem a la ciutadania a fer objecció a la despesa militarista en el pagament dels impostos. Convidem, especialment, els militars professionals i de reemplaç a desobeir tota mobilització relacionada amb el conflicte bèlic. En conseqüència, ens comprometem a acollir, i donar suport legal a qui es negue a col.laborar amb la mort, el patiment, i la destrucció que generen els exèrcits, la guerra i la seua preparació. Per la mateixa raó, ens solidaritzem amb els insubmisos-desertors que continuen empresonats a la presó militar d’Alcalá de Henares, entre ells, el valèncià Óscar Cervera.


COMITÉ LOCAL DE VALÈNCIA