PCPV
COMUNICAT DE L'ASSEMBLEA DE VALÈNCIA DEL PCPV:
  1. El Partit Comunista del País Valencià de la ciutat de València, que ha donat suport a la Manifestació convocada per CC.OO. i U.G.T. per al 15 de desembre a les 8 de la vesprada en Sant Agustí en defensa de l'ocupació i la indústria valenciana, cridant als treballadors i treballadores i al conjunt de la ciutadania a la participació en la mateixa, vol fer palés que les agressions patides pels treballadors i treballadores de la indústria valenciana, en defensa dels quals cridem a mobilitzar-se, deriven de les polítiques en pro de la globalització neoliberal que defensa el govern de la Unió Europea i que es plasmen en el seu projecte de Tractat Constitucional Europeu. En son exemples palesos les actuacions en contra de les empreses públiques, com l'actuació de la Comissió Europea en contra de la inversió pública en Izar, que ha possat en perill el sosteniment de les drassanes públiques, i la defensa de la lliure circulació de capitals sense restriccions (no així de treballadors), que afavoreix el trasllat d'empreses com Sáez Merino a països amb menors garanties laborals.
  2. El Partit Comunista del País Valencià de la ciutat de València, així mateix, condemna la intervenció militar, imperialista i neocolonial, de l'Estat Francés en Costa de Marfil, que ja ha produït víctimes entre la població civil mobilitzada en defensa del seu govern. Aquests fets fan palés que l'alternativa a l'imperialisme nordamericà, que en el marc de la seua guerra il·legal, immoral i il·legítima contra el poble d'Iraq està actualment portant a cap un atac genocida contra la ciutat resistent de Faluya, no pot ser de cap manera un imperialisme europeu com el que es perfila també en el projecte de Tractat Constitucional Europeu, que preten obligar als Estats a incrementar les seues capacitats militars en cooperació amb l'OTAN, i que porta a una complicitat inter-imperialista que impedeix actuar en defensa conseqüent de la pau.
  3. D'aquesta manera, subrratllem que la nostra oposició al projecte de Tractat Constitucional Europeu s'arrela, en defensa de la classe treballadora i de la pau, en fets concrets vinculats a les polítiques derivades d'aquest projecte. Així mateix, la unitat de tots els components polítics d'EUPV i IU pel NO a aquest Tractat Constitucional genera condicions per a reforçar la seua unitat política, i és el marc en el qual ens pronunciem per treballar per candidatures de consens el proper dissabte al si de l'Assemblea d'EUPV de la Ciutat de València.
València, 10 de novembre de 2004