PROPOSTES de l'ASSEMBLEA DE VALÈNCIA del PCPV per a la CONFERÈNCIA DEL PCPV
16 d'octubre de 2003

ESMENES AL DOCUMENT "ANÀLISI DE LA SITUACIÓ POLÍTICA":

1) Al final del 3º paràgraf, afegir: "Tanmateix, continua la resistència contra l'ocupació, tant en Iraq com en Palestina, evidenciant que el conflicte únicament pot finalitzar amb la fi de l'ocupació".

2) Al final del 4º párrafo, tras "huelga general del 20-J", añadir:
"Respecto a la huelga general del 20-J, cabe reseñar, además de que fue un rotundo éxito de los trabajadores/as y del sindicalismo de clase, el hecho novedoso de que el Tribunal Supremo haya dictado sentencia favorable a CC.OO. y en contra de RTVE en la que vistos los hechos se condena la manipulación informativa que hizo en Ente Público sobre el seguimiento y desarrollo de la Huelga General del 20-J, en la que siguiendo las directrices del Gobierno de Aznar se vulneró de forma descarada un derecho fundamental de la ciudadanía, como es el de tener acceso a una información veraz y objetiva sobre los hechos. Esto que en mayor o menor medida se viene repitiendo cotidianamente, es especialmente grave cuando se enmarca en una política general de recorte de libertades democráticas que sistemáticamente viene aplicando el PP desde unos parámetros de manipulación de la opinión pública más propios de J.Goebbels que de un partido que se autodenomina democrático."

3) En la pàgina 2, paràgraf 3 que comença per "El resultat d'aquestes eleccions", després de "les forces democràtiques" (línies primera i darrera) afegir "en contra de la guerra".

4) Afegir, cap al final de la pàgina 3 (final del paràgraf que comença "Per altra banda, la unitat de les forces democràtiques"), "Al mateix temps es fa palés una crisi del model d'Estat de les autonomies, davant de la qual s'enfronten el centralisme del PP i propostes d'IU i d'altres forces d'oposició que representen aproximacions parcials a l'alternativa desenvolupada per IU: un Estat Federal solidari i que reconega el dret d'autodeterminació dels diferents pobles". En el paràgraf següent (principi de la pàgina 4), després de "sobre la base de la defensa de la pau, de les llibertats democràtiques i dels drets socials", afegir "y del federalisme". MAJORITÀRIA
 

ESMENES AL DOCUMENT "UN PARTIT COMUNISTA PER AL SEGLE XXI":

5) En la pàgina 3, paràgraf 6, substituir "La solución ha de basarse en fomentar un altre tipus d'agrupacions del PC, deixant una organització més flexible on hi hasquen" per "Hem de fomentar un altre tipus d'agrupacions del PC, amb".

6) En la pàgina 3, paràgraf 7, suprimir "A més, cal establir clarament la separació de funcions de cada organització. En aquest sentit," i afegir al final del paràgraf  "El paper del PCPV té especialment sentit en el camp de la lluita ideològica, per a la qual és fonamental la formació, així com el treball al moviment obrer i els moviments socials. La nostra tradició anticapitalista i de lluita pel socialisme ens obliga a incidir constantment en la contradicció capital-treball inclús, en ocasions, davant dels nostres companys de l'esquerra plural d'Esquerra Unida."

7) En la pàgina 4, paràgraf 2, substituir "Hui IU i EUsón la concreció d'aquesta tradició unitària" per "Actualment IU i EU són passos en la línia d'aquesta tradició unitària".

8) En la pàgina 5, suprimir els 2 darrers paràgrafs  entre cometes (des de "No obstant"  fins a de noves") afegint a continuació: "Aquests documents, així, orientaven específicament al treball en CC.OO., sense perjudici de traballar també en altres organitzacions sindicals amb presència al si de la classe obrera. Actualment, i en la perspectiva del pròxim Congrés de CC.OO., cal* treballar per articular el reforçament dels principis que van inspirar la seua creació amb la posada en peu d'alternatives enfront de l'actual globalització neoliberal." MAJORITÀRIA
* la versió en castellà hauria de dir "debemos trabajar (...)"

9) Al final del documento, añadir:
"    Todas estas facetas de la lucha reivindicativa y alternativa de la ciudadanía, no afectan directamente al soporte central del sistema capitalista, susceptible de adaptarse e incluso instrumentalizarlo. Como evidencia el desembarco de organizaciones católicas, socialdemócratas y nacionalistas en los movimientos por una globalización alternativa. Lo que ha propiciado que los movimentistas foros antiglobalización se hayan institucionalizado, moderado y progresivamente integrado (recuérdese la marginación de el foro de Porto Alegre de Cuba). Por tanto estos foros están sufriendo una sucesiva división, potenciada por el sistema que alaba a unos presuntamente 'buenos' y aplasta a los que cuestionan el capitalismo.
    Esto evidencia la necesidad de una alternativa ideológica y política que cambie el sustrato sobre el que descansa la explotación del hombre por el hombre.
    Esto es, un Partido Comunsita y Movimiento Comunista internacional fuerte, que ilumine desde su experiencia organizativa y revolucionaria, así como excepcional detentador de la única propuesta política y filosófica, que identificando el capitalismo como fuente de los males de la humanidad, propone el sistema comunista, único que en la historia ha sido capaz de construir una alternativa perfectible pero nuestra, y no utópica, sino plasmada en estados concretos y en la historia real. Como demuestra el miedo acervo que aún ahora nos tienen los capitalistas.
    Tenemos pues que desembarazarnos de complejos y con orgullo proclamar que la úncia solución para los males de la humanidad es la lucha de clases y la liquidación del sistema capitalista, para lo cual la herramienta de los trabajadores es el Partido Comunista.
    Por tanto nuestra necesaria presencia en todos los movimientos populares tiene que ser para reforzar la lucha de clases, avanzar en sentido progresista en la resolución de los problemas concretos y ser faro para lo más conscientes de los trabajadores. De modo que a través de nuestro mensaje inequívoco y nuestra leal actitud hacia la clase trabajadora atraigamos hacia el partido a los mejores y a las masas en suma." MINORITÀRIA
 

APORTACIONS:

10) "QUINA POLÍTICA DEFENSEM ELS I LES COMUNISTES PER A ESQUERRA UNIDA

El nostre projecte polític estratègic continua sent Esquerra Unida.

Una Esquerra Unida que aposte per la via democràtica al socialisme, lluitant per un país amb llibertat i justícia social, que ratifique els objectius de la setena Assemblea per una societat valenciana socialista, republicana federal i laica.

Una Esquerra Unida que reforce, des de la identitat nacional del País Valencià, el projecte federal d’IU, com una força que lluita per la llibertat, la justícia social i la igualtat dels seus ciutadans i ciutadanes en qualsevol racó de l’Estat espanyol. En aquest moment és important deixar clar que el nostre projecte no te fronteres i és el més ampli possible, treballant des de l’Estat cap a Europa i el món a partir de la lliure determinació de cada poble.

Una Esquerra Unida que conjuntament amb IU, lluite per l'articulació d’un moviment polític i social europeu d’esquerres que siga referent clar dels interessos dels treballadors i treballadores i altres sectors populars d’Europa i es presente a les properes eleccions europees en la forma que permeta.la corresponent normativa electoral.

De cara a les properes eleccions generals, la proposta del PCPV ha de ser acudir amb la major aliança de forces d’esquerra possible, intentant mantindre la coalició de l'Entesa amb Els Verds i Esquerra Valenciana tal i com es vam presentar a les eleccions del 25 de maig. Ara bé, aquesta coalició haurà de basar-se en un acord de programa, i en el compromís que els diputats i diputades electes de la coalició s’integren en un Grup Federal amb la resta d’IU.

Per altra banda no hauriem de contemplar una coalició amb el Bloc o el PSOE per al Congrés de Diputats mentre aquestes forces mantinguen les seues posicions "centristes", ja que això provocaria contradiccions programàtiques insostenibles. Això no exclou acords de suport recíproc per a les candidatures al Senat, on hauriem d'intentar unir al màxim de forces democràtiques oposades a les polítiques reaccionàries del PP."

MAJORITÀRIA
 

11) "QUINA DIRECCIÓ VOLEM ELS I LES COMUNISTES PER A ESQUERRA UNIDA

El PCPV com a minoria majoritària dins d’Esquerra Unida ha d’apostar per una direcció col·lectiva d'ampli consens amb un equip amb una significativa presència de membres del Partit junt a membres de la resta de components d'EUPV: guanyar a la dreta les properes eleccions generals i desenvolupar la mobilització social en contra de les polítiques de dretes són tasques en les quals no sobra ningú."
 

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ: es va acordar traslladar sense votació a la Conferència la següent proposta:
"Para evitar el alejamiento de las decisiones institucionales de las bases debemos ir progresivamente y con respeto a los partidos integrantes, hacia la integración de la Entesa en EU."
 

PROPOSTES DE CANDIDATS I CANDIDATES:

Per a Coordinador o Coordinadora d'EUPV:
Membres del Partit: Alfredo Albornos, Alfred Botella, Amadeu Sanchis, Lluis Torró, Presen Uran
No membres del Partit: Gloria Marcos, Carmen Morenilla
 

Per al Consell Polític d'EUPV: Antonio Arnau, Juan Bayona, Pilar Blasco, Josep Vicent Bort, Alfred Botella, Inma Campos, Ramón Cardona, Víctor Domínguez, Mavi González, Fernando López-Egea, Gloria Marcos, Pasqual Mollà, Juan Ramón Motoso, José Luis Pitarch, Rafael Pla, Joan Ribó, Amadeu Sanchis, Marga Sanz, Manolo Vicent

Per al Congrés de Diputats:
Alfred Botella, Gloria Marcos, Carmen Morenilla

Per al Senat:
José Luis Pitarch