Es prega la més àmplia i urgent difusió d'aquesta
CIRCULAR
7 de març del 2002

El XVI Congrés del PCE, reunit els dies 1, 2 i 3 de març, ha reafirmat els nostres principis i objectius comunistes com a base per a la nostra cohesió, no tancant-nos dins del partit, sinó impulsant la mobilització política i social en defensa de les llibertats i contra el capitalisme i la seua actual principal concreció, la globalització neoliberal, dins d'Izquierda Unida (amb la qual reafirmem el nostre compromís estratègic), dels sindicats (i específicament CC.OO.) i del moviment contra la globalització neoliberal, al qual el Congrés ha donat un especial relleu.

Les conclusions del XVI Congrés són la base a partir de la qual hem de desenvolupar el IX Congrés del PCPV, els documents del qual ja han estat distribuit a tots els membres, poden per tant començar el seu estudi i esmena des de les Agrupacions, fins al 19 de maig.

Però aquest no ha de ser únicament un periode de debat i reflexió, sinó també d'acció. Durant aquests mesos es desenvoluparà la Campanya contra l'Europa del Capital i de la Guerra, al voltant de la qual el Partit, en la seua Assemblea de València, ha expressat la seua posició en la resolució "Altra Europa en altre món és possible" ( http://www.nodo50.org/pcpv/valencia/alteurmo.htm ), que ha de ser difundida des de les Agrupacions.

El punt culminant d'aquesta Campanya en la ciutat de València tindrà lloc el dissabte 20 d'abril en una Manifestació que sortirà a les 6 de la vesprada de la Plaça de Sant Agustí ( http://www.uv.es/~pla/02420man.htm ). I en abril es realitzarà també l'Encontre Euromediterrani de l'Esquerra, impulsat pel nostre grup europarlamentari con alternativa a la cimera "oficial". Però previament, el mes de març, es desenvoluparà en Barcelona la resposta a la cimera que allí tindrà lloc, i és important el desplaçament des de tota Espanya per a participar en les mobilitzacions de resposta convocades, que són principalment 2:

El dijous 14 de març tindrà lloc l'Euromanifestació convocada per la Confederació Europea de Sindicats. Tothom que per ser delegat o delegada dispose d'hores sindicals hauria de participar en la mateixa, posant-se en el seu cas en contacte amb la Federació corresponent de CC.OO.

I el dissabte 16 de març tindrà lloc el Festival, Trobada, MANIFESTACIÓ i Concert oberts a tota la ciutadania, i per als que cal fer el màxim esforç de participació. A tal efecte, s'adjunta informació del Moviment de Resistència Global amb les dades per a reservar plaça al corresponent autobús.

Perquè la crida comunista original "Proletaris de tots els països, unim-nos" està avui més vigent que mai.

Salutacions comunistes de
--
Rafael Pla-Lopez
coordinador del PCPV de la ciutat de València