en castellà

QUE NO HO PAGUE LA CLASSE TREBALLADORA

El Partit Comunista del País Valencià celebra el 1º de Maig com jornada reivindicativa i de lluita contra el model capitalista globalitzat que aprofundeix en les desigualtats entre països, en la pobresa i en l'explotació de grans àrees del planeta, recorrent si és necessari a la guerra. El socialisme és l'alternativa a aquest sistema injust i depredador.

La crisi econòmica amenaça el nostre futur després d'una dècada de suculents beneficis obtinguts pel capital que no van ser dedicats a millorar les rendes del treball ni a canviar el fràgil model productiu actual. Ens neguem que la classe treballadora, de nou, pague el cost d'aquesta situació a través de la reducció de les despeses socials, dels salaris i de la degradació de les seues condicions laborals.

La temporalitat, la precarietat, la sinistralitat laboral, són les notes dominants del mercat laboral espanyol que condemna a la classe treballadora a un futur laboral incert, especialment en col·lectius de dones, joves i immigrants. Les mesures anunciades per Zapatero no apunten a un canvi de model productiu -ja esgotat-, sinó que afavoreixen a les grans fortunes i a la banca en detriment dels serveis públics i de l'ocupació, d'acord amb el recentment aprovat Tractat de Lisboa.

En el País Valencià, el panorama és més ombrívol per la gestió ultraconservadora del Partit Popular. L'increment de l'atur, el desplome del consum intern i un IPC desbordat, revelen les debilitats d'un model especulatiu insostenible basat en la construcció i en l'abandó de la indústria. La nostra taxa d'atur se situa per sobre de la mitjana, amb una temporalitat del 34’3% enfront del 30% del conjunt de l'Estat, i tres vegades superior a l'europea. La Generalitat segueix amb el boicot a la Llei de Dependència, negant recursos que destina massivament a grans fastos com la Copa Amèrica o la F1

. Les reformes fiscals tant del PP com del PSOE, lluny de jugar un paper redistributiu, retallen els ingressos públics posant en perill la qualitat, universalitat i gratuïtat dels serveis públics com el transport, l'ensenyament o la sanitat, obviant el gran frau fiscal, els problemes de l'economia submergida i l'habitatge les hipoteques del qual asfixien a milers de famílies.

Les polítiques econòmiques i socials democràtiques han d'estar al servei de la justícia social, d'un repartiment més just de la riquesa i de la solidaritat.

Rebutgem amb rotunditat aquesta situació i proposem mesures necessàries com la reducció de la precarietat recuperant la causalitat en la contractació, jornada de 35 hores sense reducció salarial, recuperació del poder adquisitiu dels salaris, eliminació de les ETTs, mesures d'igualtat efectives, persecució del frau en la contractació, compliment de les lleis de salut laboral i el reconeixement d'iguals drets per a la immigració.

D'ací el suport del PCPV a les mobilitzacions d'aquest 1º de Maig conseqüent amb el nostre compromís de lluita per la millora de les condicions de vida de la classe treballadora.

Marga Sanz
Secretària General del PCPV