ESBORRANY DE PLA DE TREBALL DE L'ÀREA D'ELABORACIÓ POLÍTICA I FORMACIÓ

Per a l'elaboració del Pla de Treball cal partir de la nova estructuració arran de l'XI Congrés del PCPV, on l'Àrea d'Elaboració Política i Formació agrupa les secretaries de Formació i Debat, Política Institucional, Història del Partit i Cultura i Desenvolupament Programàtic, a més del treball en la Fundació dÌnvestigacions Marxistes del País Valencià (FIMPV).

En aquest marc, el treball de la secretaria de Formació i Debat s'hauria de centrar en la formació dels conjunt dels membres del Partit en la seua política acordada en els seus Congressos, en tant que la FIMPV s'hauria d'orientar a promoure debats oberts i actes públics, entre ells actes en l'àmbit universitari i cultural, amb la col·laboració de la secretaria d'Història del Partit i Cultura. Per la seua banda, la secretaria de Desenvolupament Programàtic s'hauria de centrar en l'aportació programàtica a EUPV i la Convocatòria Ciutadana pel País Valencià, amb la col·laboració de la secretaria de Política Institucional, així com eventualment en reprendre el treball cap al Manifest-Programa del Partit, recollint les aportacions dels debats en la FIMPV.

Per al funcionament de l'Àrea es formarà una Permanent, constituida per les diferents Secretaries de l'Àrea més el Director de la FIMPV, a més del responsable de Formació de la JCPV i els o les altres camarades que es considere oportú. Així mateix, es realitzaran Assemblees de l'Àrea obertes a tots els i les camarades adscrits a la mateixa, per en les quals hauria de participar com a mínim un representant de cada comarca, i es convidarà especialment als Formadors i Formadores,

Formació i Debat:

El treball de formació ha d'abastar al conjunt de les Comarques i Agrupacions del Partit. A tal efecte, cada Intercomarcal i Comité Comarcal haurà d'elegir un secretari o secretària comarcal de Formació, i en el seu defecte la secretaria de País nomenarà un delegat o delegada comarcal de Formació. Els secretaris comarcals i especialment els intercomarcals haurien de participar en l'Escola del PCE (la del proper juliol està prevista en el País Valencià).

Es realitzaran Seminaris de Formació de cap de setmana d'àmbit de País o intercomarcal, amb la finalitat de formar Formadors i Formadores que estenguen la formació a totes les Comarques i Agrupacions.

Durant el primer any la tasca de formació es centrarà en l'aprenentatge de les conclusions del XVIII Congrés del PCE i l'XI Congrés del PCPV. A tal efecte, abans de l'estiu es realitzarà un Seminari de País dirigit en primer lloc als membres del Comité Nacional.

Fundació d'Investigacions Marxistes del País Valencià:

Caldrà continuar el Seminari de la FIMPV, que té programades 2 sessions: el 10 de març sobre "Crisi, economia, complexitat i marxisme" a càrrec de Julián Marcelo, i el 21 d'abril sobre "La mort digna" a càrrec de l'associació Carena.

Caldrà fer un conveni amb l'IEP en el marc del conveni federal entre la FIM i la Fundació "Europa dels ciutadans".

Caldrà també organitzar actes públics descentralitzats, i en particular sobre el centenari de Miguel Hernández (en Alacant) i la presentació de números de "Nuestra Bandera".

Història del Partit i Cultura:

Per a l'any 2010, en el camp de la cultura ens sumarem a totes les iniciatives del Centenari de Miguel Hernández, que es realitzen tant des del Comitè Federal com des de les Comarques del País *Valencià.

Col·laboracions tant amb Mundo Obrero com Nuestra Bandera. Per al mes de Març es va a editar un especial de NB dedicat a Rosa Luxemburg, en el qual haurà col·laboracions del País Valencià.

També i sempre dins de les nostres possibilitats seria important organitzar un acte de celebració de la legalització a l'abril del PCE.

Quant a la Història del Partit, cal elaborar un Projecte juntament amb la Universitat de València per a obrir i ordenar els arxius i escriure la història del PCPV. Açò passaria per fer un Conveni amb la Universitat des de la FIM, per a iniciar una línia d'investigació històrica de les i els comunistes valencians, que donara com resultat, a més d'una publicació de caràcter acadèmic (projecte d'investigació, o tesi doctoral), una publicació de caràcter divulgatiu.

Desenvolupament Programàtic:

Caldrà fer aportacions al Programa-marc Municipal d'EUPV i especialment a l'Autonòmic, elaborant documents al respecte per a debatre al Comité Nacional i difondre-l's en les comarques.

Caldrà també anar elaborant alternatives comunistes als diferents problemes per anar desenvolupant el nostre model alternatiu de societat.

Política Institucional:

Caldrà desenvolupar les nostres alternatives cap a iniciatives concretes per a traslladar a les institucions a través d'Esquerra Unida, tant a través dels seus òrgans com dels càrrecs públics.

Caldrà també recollir les experiències de treball institucional per a l'elaboració de les nostres alternatives per a la transformació de l'Estat.

I impulsar la comprensió per part dels i les comunistes de la importància del treball institucional.