Mujeres en Red
twitter
twitter


Jornada ’Les xarxes per Internet una forma de visibilitzar i promocionar les dones’. Solsona

6 de novembre del 2007

Visitas: 1539    {id_article}  

La Jornada ’Les xarxes per Internet una forma de visibilitzar i promocionar les dones’, pretén donar a conèixer les xarxes d’Internet que fomentin i impulsin l’empoderament digital femení a traves de l’intercanvi d’informació i opinió mitjançant Internet.

La jornada es realitza a través del Pla Avanza, concretament dins de l’àrea d’actuació de la Ciutadania Digital en la secció de Gènere.

El Centre Tecnològic Forestal de Catalunya hi contribueix presentant l’Estudi de la bretxa digital de gènere en les zones rurals de Catalunya, on s’hi mostren els resultats de la incorporació de les dones del món rural en la Societat de la Informació i la Comunicació, analitzant la barrera digital de gènere, les situacions amb què es troben les dones amb l’accés a les TIC, i l’ús que fan per a aportar solucions a aquesta problemàtica des de la perspectiva de la:

# e-accessibilitat (infraestructures, espais, recursos)

# e-capacitat (primàries, avançades i dissenyadores)

# e-inclusió (dels col·lectius de dones més desfavorits: dones majors de 40 anys, immigrants, etc.)

9:00 h Recepció d’assistents i acreditació

9:30 h Inauguració

Sra. Lourdes Muñoz Santamaria: Diputada al Congrés per Barcelona. Secretaria de Política de Dones del PSC.

10:15 h «Internet més interactiva que mai. T’ho vols perdre?» Montserrat Boix: Periodista, investigadora, consultora i formadora en comunicació, TIC i gènere. Fundadora de la xarxa: ’Mujeres en Red’

10:45 h Pausa Cafè

11:15 h «Dones i xarxa: el més natural» Mercè Molist Ferrer: Periodista catalana, especialitzada en Internet, comunitats virtuals i seguretat informàtica.

12:15 h «Ciberfeminisme: Xarxes per la Igualtat de Génere» Carmen Castro: Experta en Polítiques Europees de Gènere. Fundadora de la comunitat en xarxa ’SinGENEROdeDUDAS’.

13:00 Col·loqui

Moderadora: Illana Giner: Secretaria de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Generalitat de Catalunya.

13:30 Cloenda

PDF - 127.9 KB


2007-10


Otros textos

Quizás también te interese

1997 - 2023 Mujeres en Red. El periódico feminista