damos la gaita

Damos la Gaita ha estat un grup d'animació que ha travessat diferents etapes des del seus inicis allà cap a l'any 1999. Constituït per una assemblea regular d'unes 7 o 8 persones fixes, a les que s'hi sumen els esporàdics atrets per qüestions puntuals, l'objectiu principal d'aquest "grup de treball" era, a part d'ajudar a l'autogestió econòmica de tot el conjunt, el d'aportar un aire lúdic i festiu a les diverses activitats propulsades des de l'Ateneu i la Federació Obrera, així com treballar, al marge de la denúncia social, altres aspectes com l'animació infantil a partir del món dels malabarismes o del mateix teatre de carrer. D'aquesta manera, durant els tres primers anys de funcionament del grup, el ritme de treball es va mantenir relativament estable (sempre una mica més atents a les actuacions que ens venien a sobre), amb preparació de tallers infantils, alguna representació teatral, correbars amb acompanyament musical, alguna performance, ... en fi, tot un seguit d'actes que ens han portat a col·laborar amb col·lectius i entitats de tota la comarca, escoles, ludoteques, mercats, festes majors,... amb un esperit no-lucratiu (normalment, depenent de qui es tractés) i amb uns valors o manera de fer que ens han permés establir bones relacions amb tot aquell que en algun moment ha requerit de la nostra col·laboració.

Actualment, després d'un curt període d'apagament relatiu, al llarg del qual s'ha trencat la dinàmica assambleària regular, així com la visió d'un grup compacte amb treballs constants, allò que queda de Damos són les persones que en van prendre part (algunes...) i d'altres de noves, que puntualment ens ajuntem per tal de preparar alguna mena d'actuació o espectacle per motius concrets, seguint en la línia dels malabars o de les actuacions/performances i amb la dinàmica de treball assembleari, però ja de manera molt més espontània.

Així doncs, ja ho sabeu, per qualsevol tema que us poguem ajudar, no dubteu a contactar amb nosaltres! Salut i fins aviat!


Telf.: 93 805 41 91 Emilio: foigualada@ya.com (assumpte:Damos la Gaita)