El terrorisme laborista britànic mata  l’electricista Jean Charles de Menezes.

 

Fa molts anys que el laborisme no és d’esquerra. El laborisme britànic és neoliberalisme pur i dur. Els buròcrates sindicals que li donen suport, els mateixos que viuen de la venda dels obrers britànics, formen part del colonialisme que oprimeix l’Iraq, que participa de la tortura, i que participa de la gestió d’un govern amb pràctiques xenòfobes com la que acabam de patir. Jean Charles era un treballador, i en teoria,  un subjecte de l’emancipació per a l’esquerra que el laborisme segrestra. El problema és que Jean Charles no tenia els papers en regla, com milers de persones que no són considerades com a tals per sistemes que es diuen democràtics i que en canvi practiquen l’oligocràcia globalitzada. Cap persona és il·legal, cap treballador és il·legal. Allò que és il·legal és la barbàrie que es maquilla amb màscares de civilització. Aquesta barbàrie s’expressa d’una manera molt primària: Jean Charles tenia la pell morena. Només per això li van pegar set trets al cap, sense que hi hagués pel mig cap actitud violenta del brasiler.

Han passat els temps que caracteritzaren la policia britànica pel seu desarmament, ara fan la guerra a favor de l’imperi. Les aproximacions al feixisme dels nostres “demòcrates” no són casuals, perquè Blair és liberal, com ho era Pinochet.

I per cert, el parasitisme que practiquen els Militant entre aquesta gent de dreta neoliberal és patètic. Posats a fer,  per quina raó no fan entrisme a l’Opus ?. Si es grata un poc es trobaran com sempre, raons econòmiques de la seva burocràcia per fer-ho, perquè pretendre retornar el laborisme a l’esquerra, i encara més a l’esquerra revolucionària és més difícil que veure parir a Blair.