La problemàtica de la prostitució, analitzada recentment a les Illes, conclou amb la sol·licitud de presó per a les dones que l’exerceixen al carrer.

Llorenç Buades

 

Res és més incoherent que voler fer una casa sense picapedrers, però a les Balears es fa un “Congrés” de panxacontents i panxacontentes redemptoristes  sobre els problemes de la prostitució sense la participació de les afectades, les putes, o treballadores del sexe.

No fa ni una setmana que el feixista José Luis Roberto, cap de la xenòfoba Espanya 2000, la que no vol que València es converteixi en un “zoo”, demanava a Palma que es negués la prostitució de carrer. Ell hi té un particular interès, perquè és el cap visible d’ANELA, la patronal dels locals de prostitució, uns locals on la major part de les que hi treballen no són “nacionals”, i la prostitució de carrer és competència deslleial.

És coherent que un feixista exploti dones immigrants als seus locals pel fet que això ratifica les seves posicions de poder i de dominació sobre les dones, i aferma la verticalitat dels seus orgues sobre la gent aliena a la seva “nació Espanya”.

No fa tampoc ni una setmana que quatre “empresaris” proxenetes han estat condemnats a les Illes per estafa als seus clients. Sense dubtes, les màfies que dominen els locals de prostitució no milloren en res la prostitució de carrer.

Es cert que subjectes com Pedro Prieto (Grup Serra), el mateix que en el seu dia va fer una campanya d’enfonsament moral de Juan López, el fundador del Front d’Alliberament Gai de les Illes, fins al punt que va haver d’exiliar-se a Barcelona, varen comptar fins a una vintena de dones oferint els seus serveis sexuals a les Avingudes de Ciutat, i ho deia per tal de fer possible allò que vol José Luís Roberto, portar l’exclussiva de la prostitució als seus locals. La seva denuncia anava contra la prostitució de carrer o dels pisos , lloc on moltes prostitutes es senten més lliures que tancades en un local que ho imposa tot i no ofereix res ( ANELA s’ha pronunciat contra la sentència del Tribunal Superior de Justicia d’Andalusia que va fer incloure a 12 dones a la Seguretat Social). Tots els ultradretans coincideixen, siguin amb etiqueta del PP com Carlos Delgado, batle de Calvià, amb la necessitat de fer fora del carrer la prostitució. Els agraden més els clubs del tipus Rasputin, i per això han posat en marxa la repressió de les prostitutes i no dels proxenetes.

En aquest sentit va la repressió contra les dones de Calvià per a les quals es demana presó en cas de mantenir-se al carrer. Poques veus s’han sentit en defensa de la dona multada per oferir al carrer els serveis que alguns peperos cequen al Rasputín. No s’ha sentit la veu de la gent que diu defensar les dones en aquest cas. Tot és pura hipocresia.

 

Situar a les dones que exerceixen la prostitució en mans d’ultraderetans com José Luis Roberto (màxim dirigent de la coalició feixista España 2000) o Eduardo Arias Hijas, mà dreta de Ynestrillas, advocat del neonazi Pedro Varela i Secretari Nacional d’Acció Política de La Falange, i representant de la patronal de la prostitució, és fer molt poc favor a les dones.