Ni Merkel ,ni Schröder, ni Verds ni FDP (liberals)

Llorenç Buades Castell

Els resultats de les eleccions alemanyes han castigat als dos partits majoritaris. Els dos tenen un punt en comú, la política de reformes liberals contra el poble i al servei de la seva burgesia. Si es confirmen les previsions,  per a governar han de fer aliances. D’entrada els liberals del FDP han dit que no volen governar més que amb la dreta. I també d’entrada, els Verds només volen governar amb Schröder (defensen les seves reformes contra el poble), i en absolut amb el CDU-CSU.

Contra els dos apèndix, un de la dreta, i un altre social-liberal, només el Partit d’Esquerra mereix l’atenció popular (la mediàtica ja ha fet el seu paper en la campanya electoral a favor dels de sempre i els seus satèl·lits), però fins i tot aquest Partit d’Esquerra que d’entrada ha dit que no pensa governar si s’han d’aplicar les mesures de Schröder, tampoc no és fiable.

L’esquerra política deixa massa que desitjar i ara mateix la única alternativa social acceptable i raonable seria situar-se en el camp de les lluites, contra tot i contra tots, un camp propi de l’esquerra revolucionària i llibertària.

Més aviat allò que necessita Alemanya és que pleguin tots. D'aquí que, ben vinguda sigui la seva ingovernabilitat institucional, perquè de la seva governabilitat reial no calen dubtes, d'uns i altres "pinten bastos" contra la gent treballadora.