UM guanya: " l'esquerra"  per tal de mantenir la cadira seguirà en el concubinat amb els imputats en casos de corrupció.

Llorenç Buades Castell

Tot i la retirada de la proposta uemita en relació a Son Baco i que plana el silenci sobre l'acord de govern del pacte al Consell, tot fa sospitar que una vegada més UM ha guanyat. No sabem encara el que hem perdut en aquest intercanvi, però és ben segur que els que posen la grava i fan polítiques antisocials, els amics dels processats per indicis de corrupció tendran més poder. D'entrada sembla que es faran efectius els temors expressats pel GOB: allò que havia de ser una eliminació de les ART es queda en manteniment, modificació, reducció o eliminació. El text suposa que l'eliminació de les urbanitzacions no és allò que s'ha convengut, perquè d'igual manera es pot dir que s'ha convengut el manteniment. Aquest text no garantitza res i  no ens mereix confiança com no la mereix el Pacte quan perderen els papers devers Son Espases

L'aprovació del Pla director sectorial de carreteres i el Pla territorial de Mallorca s'han de realitzar aquest any, així que ens podem empassar molta grava i quitrà en comptes de menjar torró.

D'altra banda, la revisió de la configuració de la Comissió d'Urbanisme  i Patrimoni del Consell que afecta al pes de les votacions i al seu funcionament es farà en benefici d'UM i del PP que podrien configurar una nova majoria. Ara la composició de la Comissió d'Urbanisme serà proporcional a la representativitat dels grups en el ple, pel que PP i UM junts tindran la majoria.Si hagués  existit abans aquesta proporcionalitat, el  PSOE i Bloc no haguessin tengut els suficients vots  per  aprovar la caducitat del golf de Son Baco.

Els secretaris tècnics de cada conselleria  podran signar la concessió de subvencions sense passar per la signatura del secretari general, dependent de Presidència, cosa que fins ara no podien fer.

La televisió de Mallorca i altres ràdios i televisions insulars perdran la seva autonomia i quedaran subordinades a IB3, controlada per UM, com a segon canal. Les competències de caça, artesania, activitats aplicades i agricultura es transfereixen al Consell i és previsible que UM tengui un protagonisme especial en la seva gestió.

En el cas de Campos, a més de la rehabilitació es preveu l'ampliació dels Banys de Sa Font Santa, una terminologia que amaga la realitat del que s'ha pactat i que no surt als papers.