8 de març:  l'explotació, el robatori de drets i la corrupció també tenen--dissortadament--noms de dones.

Ja n'hi ha prou de fer-se la foto del 8 de març juntant reivindicacions justes i dignes de les dones de la classe obrera amb altres que en el dia a dia ens malmenen per la vila legal que beneix el robatori de drets o en altres casos per la via de la delinqüència pura i dura.
Es just dir que hi ha dones poc recomanables, que maltracten a homes i dones. Són dones que gaudeixen de poder, les successores del liberalisme salvatge de Margaret Thatcher i que tenen noms que tothom recorda prou bé, es diguin Merkel, Cristina Fernández de Kirchner, Cospedal, Báñez, Soraya Sáenz de Santamaria, Pastor, Ana Mato (Gürtel), Sánchez Camacho, reina Sofia, Cristina de Borbón, Rosa Díez,  Esperanza Aguirre, que ens malmenen en el dia a dia amb la benedicció institucional .
 Altres, internacionalment conegudes, han malmenat persones i béns arreu del món amb poques contemplacions, com són , Maya Kodnani, Benazir Bhutto, Winnie Madikizela Mandela, Angelina Sondakhm, Maria Antònia Munar,  Ilze Perozo, Susanne Winter, Cecilia Chacón, Lucero Cortez, Lucia Hiriart, Karelly Lara, Muriel Benito Rebollo, Rocío Árias, Mayra Marlene Zamora, Damaris Quintana,  Felisa Miceli, Maria Júlia Alsogaray, Claudia Noguera, Maria Borelius, Gloria Macapagal Arroyo, Wu-Shu-Chen, Sandra Lonardo, Emilia Maslarova.

En el Regne d' Espanya el rànquing està format majoritàriament per dones del PPPSOE com Sonia Castedo (PP Alacant), Rosa Romero (PP Ciudad Real), Adela de la Torre (PP Brihuega) , Mercedes Alonso (PP Elx), Mayte Parra (PP Ibi), Andrea Fabra (PP), Candelaria Sánchez (PP Telde), Maria Antonia Torres (PP Telde),Guadalupe López (PP Telde), Carmen Aragón (PP Ávila), Nieves Sáenz de Adana (PP Madrid), Marta Domínguez (PP), Rosa de Haro (PP Canàries), María Ángeles Gil Marín (GIL), Maite Zaldivar (cas Marbella), Antònia Ordinas (PP Mallorca), Marina Sans (PP Funerària Palma), Rosa Puig (PP Mallorca), Martina Gelabert (PP Sineu), Soledad Arana (PP Congosto), Maria Elena Pérez  (PSC Montcada), Eva Ortíz (PP Oriola), Mónica Lorente (PP Oriola), Encarna Oliano (PP Oriola), Gemma Montull (cas Millet),  Elena Luís (PSOE La Guancha), Lola Botella (PP Carcaixent), Trinidad Rollán (PSOE Torrejón),  Esperanza Rozas (PSOE Torrejón), Ana Maria Magallares (PP Chinchón), Isabel Ortíz (PSOE Aguadulce), Hannelore Rheindörf (Pideb-Benitatxell), Marisol Yagüe (Grup Mixt Marbella), Ana Maria Pinos (PP Belmonte de Tajo), Vicenta Tortosa (PSOE Villena),  Elia María Blanco (PSOE Plasencia), Dolores Reyes Ramos (PSOE Chipiona), Maria Josefa Rubiano (PSOE El Madroño), Maria de los Ángeles Gil Mena (PP Valdehornillos),  Clara Torre (PP Torres de la Alameda), Olívia Garcia Moyano(PP Villaviciosa), Cristina Almagro (PP Granada), Maria Victoria Pinilla (PAR La Muela), Raquel Martínez Duval (PP Vitoria), Encarnación Belmonte (PSOE Freila, Granada), Lorena Canales (PSOE Sariñena), Míriam Rabaneda (PP Pinto), Maria José Cervantes (PSOE Villanueva del Río), Carmen Toledano (PSOE Galapagar Madrid), Yolanda Tieso (PSOE Guadalajara), Maria Isabel Peces-Barba (PSOE Colmenarejo), Pilar Algobia (PP Colmenar de Oreja), Cristina González (PSOE Getafe), Maria Antonia Conesa (PP Fuente Álamo), Carmen Castellano (PP Telde), Gonzala Gómez (PSOE Santa Bárbara de Casa), Maria Victoria Molina (PP Maracena) ,Teresa Roca (PSOE Moraleja), Maria José Lara (PSOE Grazalema), Antonia Muñoz (IU Manilva), Ana Mula (PP Fuengirola), Ana Lupe Mora (PSC Tenerife), Irene Zoe Alameda (Cas Fundació Idees), Josefina Fraile (Cives-Palencia), Maria del Mar Agüero (PP Almeria)

Feministes de dreta, a la dona fan la punyeta

La penalització del client  és una mala mesura per acabar amb la prostitució, una mesura que fa més difícil la vida de les dones i que obliga a les prostitutes a fer la seva activitat de manera més clandestina, a suburbis, llocs amagats  i descampats on poden  ser objecte de més violències en total impunitat. La prostitució no s'acabarà amb mesures repressives que només condueixen a una major criminalitat i indefensió de les dones que la practiquen.
Hem de tallar l'hipocresia social d'arrel i per fer possible l'abandonament d'aquesta activitat, de manera voluntària, s'han de facilitar llocs de feina ben remunerats per a les prostitutes. La persecució de la prostitució i del client no aboleixen l'activitat: la fan més difícil, especialment a les dones.


Les dones treballadores haurien de percebre uns 5.300 euros més a l'any perquè existís una equiparació salarial efectiva amb els homes, segons es desprèn de l'informe 'Retribució laboral per gèneres' elaborat pels Tècnics d'Hisenda (Gestha) Les dificultats econòmiques que sofreixen les famílies ha obligat a les dones de més de 45 anys a incorporar-se al mercat laboral, de manera que la taxa d'ocupació d'aquest col·lectiu s'ha disparat fins al 14%, segons un estudi elaborat per Randstadt


Legislació balear sobre la Dona

Llei 12/2006, de 20 de setembre, per a la Dona
(BOIB núm. 135, de 26 de setembre de 2006

Llei 5/2000, de 20 d’abril, de l’Institut Balear de la Dona (BOIB núm. 54, de 29 d’abril de 2000).
- Decret 109/2001, de 3 d’agost, d’organització i funcionament de l’Institut Balear de la Dona
(BOIB núm. 54, de 29 d’abril de 2000; BOE núm. 118, de 17d e maig de 2000).
- Decret 49/2008, de 18 d’abril, de creació del Consell de Participació de la Dona de les Illes
Balears (BOIB núm. 56, de 24 d’abril de 2008).
- Reglament (Consell Insular de Menorca) del Consell de Participació de les Dones de
Menorca (BOIB núm. 157, de 27 d’octubre de 2009)
- Ordre de 4 d’abril de 2003, per la qual s’estableixen les bases reguladores per concedir ajuts públics destinats a fomentar la participació de la dona en el mercat de treball (BOIB núm. 51, de 12 d’abril de 2003).
- Ordre de 19 de març de 2002, per la qual es regulen els ajuts per afavorir la inserció
laboral de les dones i la conciliació de la vida familiar i laboral (BOIB núm. 38, de 28 de
març), modifi cada per l’Ordre de 10 de juny de 2002 (BOIB núm. 77, de 27 de juny), per
l’Ordre de 10 de setembre de 2002 (BOIB núm. 119, de 3 d’octubre) i per l’Ordre de 30
d’octubre de 2002 (BOIB núm. 136, de 12 de novembre).


Fets

19 de març de 2010-La Policia Nacional ha detingut nou prostitutes en situació irregular i ha identificat un total de 45 en tres clubs de nit de Barcelona.

1 d'octubre de 2009-L'Institut Europeu de Fertilitat (IEF) i l'empresa Sistemas Genómicos (SG) han aconseguit el primer embaràs a Espanya d'una parella amb grups sanguinis incompatibles, mitjançant una selecció genètica d'embrions.

30 de setembre de 2009-La taxa espanyola d'ocupació femenina es troba entre les més baixes de la UE-27, amb només un 54,9%, percentatge més de quatre punts inferior al terme mitjà europeu (59,1%).

26 de setembre de 2009- El Consell de Ministres aprova  el projecte de llei de l'avortament, que serà enviat a les Corts.

11 de setembre de 2009-Un total de 40.399 japonesos són centenaris, i el 87% són dones, segons les dades del Ministeri de Sanitat.

10 de setembre de 2009-Les prostitutes que exerceixen a Barcelona denuncien que són víctimes d'una "caça de bruixes", van exigir la seva regulació i van reclamar participar en el desenvolupament del Pla d'Usos de Ciutat Vella per reobrir els hostals meublés.

Fets de la història

9 d'agost de 1546-Una Reial Cédula al Perú considera que les dones “no son hàbils ni capaces de posseïr terres o encomiendas"

29 de novembre de 1583-Cremats Domenico Quattrino i 10 dones a la foguera per bruixeria a iniciativa de sant Carlo Borromeo.

4 d'octubre de 1789- Marxa a Versailles. Les dones volen pa. El rei rep Louison Chabry, i li dona vi en una copa d´or.

18 de juny de 1834- Bernardino Zacchia,governador,reglamenta els banys de mar,separant homes i dones.Rimini.

Any 1840-Primera escola búlgara de dones.

10 d'agost de 1842- La Llei Ashley prohibeix la feina al fons de la mina a les dones i als infants menors de 10 anys.

8 de juny de 1847-Aprovació de la jornada laboral de 10 hores per a les dones i nins anglesos.

31 de desembre de 1895-A Berlin un terç dels oficis sanitaris, de belles arts, correus, ferrocarrils i administració de l'estat està ocupat per dones. Les dependentes de magatzem a Berlin guanyen en el seu primer any 50 marcs mensuals, i entre els 12 i 15 anys d'antigüitat poden arribar als 120 marcs mensuals.

1 de febrer de 1902- S'autoritza a les dones xineses a poder anar amb els peus lliures de subjeccions.

5 de maig de 1902- El Govern alemany nega el dret de les dones a organitzar-se políticament.

15 d'agost de 1902- Les dones de Nova Gales del Sud obtenen el dret de vot.

Any 1906- Prohibició del treball nocturn a les dones.

8 de març de 1910-Alfonso XIII autoritza les dones a cursar Estudis Superiors.

26 de març de 1915- Reunió de Dones Socialistes a Berna convocada per Clara Zetkin.

5 de juny de 1915-S'aprova el dret de vot de les dones a Dinamarca.

19 de juny de 1917- La Cambra dels Comuns aprova el dret de vot de les dones majors de 30 anys a Gran Bretanya.

1 de gener de 1918- Revolta de dones a Gabrovo.

6 de febrer de 1919- Dret de vot de les dones majors de 21 anys a Luxemburg.

30 de novembre de 1919-Les dones franceses voten per primera vegada a unes eleccions legislatives.

28 d'agost de 1920-Les dones obtenen el dret de vot als Estats Units.

Any 1924-Fusaye Ichikawa funda la Lliga pel Sufragi de les Dones al Japó.

Any 1928-Vuit milions i mig de dones treballen fora de casa als Estats Units-

27 d'abril de 1929-Els cafeters de Paris prohibeixen l'entrada a les dones.

29 de juliol de 1929- A la Catedral de Koln s´impideix d´entrar a les dones amb pantalons.

5 de gener de 1932- Guàrdies civils assassinen a dones de vaguistes a Arnedo (La Rioja)  davant l´Ajuntament. Moren onze persones.

7 de juliol de 1933- Les dones de Bellvis apedreguen als recaptadors del novè de la Companyia del Canal.

19 de juliol de 1936- Cenetistes alliberen les presoneres de la Presó de dones de Santa Amàlia..

1 de gener de 1939- Les dones alemanyes menors de 25 anys són obligades al servei civil a favor del Reich.

25 d'abril de 1940- Les dones canadenques obtenen el dret a votar

4 de desembre de 1940- Gran Bretanya mobilitza militarment  les dones.

27 de novembre de 1941- Elijo Garay (Bisbe de Madrid) diu: L´Esglèsia no vol dones amaçones sinó mares cristianes

21 d'abril de 1944- Dret de vot de les dones franceses.

10 d'abril de 1946- Dret de vot de les dones japoneses.

7 de febrer de 1971- Dret de vot de les dones suïsses.

14 d'octubre de 1971- Manifestació de dones a Bilbao.

Juliol de 1972- La majoria d´edat de les dones sequipara a la dels homes a Espanya, en 21 anys.

24 d'octubre de 1972- Manifestació de dones a Bayona´(Pontevedra)

Any 1973- Dret de vot de les dones a Jordània.

Any 1975- Dret de vot de les dones a Cap Verd.

Any 1977- Dret de vot de les  dones a Guinea Bissau.

Any 1979- Dret de vot per a les dones blanques a Sudàfrica.

Any 1980- Dret de vot per a les dones a l´Iraq i Vanuatu.

Any 1980- Dret de vot de les dones a Gamprin. Liechtenstein.

Any 1985-597.000.000 dones són analfabetes.

Any 1987- Un total de 1.786 dones moren pel conflicte de la dot a l'India

Any 1991- L'Aliança de dones obté 5 escons a les eleccions islandeses (d'un total de 63).

31 de desembre de 1991- A Balears el 85,21 per cent dels naixements d'infants eren de dones casades, per tant tan sols el 14,79% eren de no casades. Balears tenia una taxa de 6,47 avortaments per cada 1.000 dones.

12 de març de 1994- Un total de 32 dones són ordenades sacerdoteses anglicanes a la catedral de Bristol.

30 d'abril de 1994- El papa declara excloses definitivament les dones del sacerdoci catòlic.

11 d'agost de 1997- Quatre dones formen part del govern marroquí.

14 d'octubre de 2000- Marxa de Dones (16.000) a Brusel.les contra la pobresa i la violència.

31 de desembre de 2002-El salari mitjà brut de les dones es va situar en 15.767,56 euros, molt per davall del salari dels homes xifrat en 22.169,16 euros bruts  l''any. Els homes treballadors de Balears van cobrar 20.677,77 euros i les dones només 15.601,58 euros.

1 de setembre de 2003- Un total de 7.071 dones de Balears es matriculen a la Universitat , mentre que la xifra d'homes s'eleva a 5.067, el 44'37 per cent del total.

31 de desembre de 2003- A l'Estat Espanyol hi va haver 2.210 suïcidis el 2003 (1.685 d''homes i 520 de dones), dels quals se'n van consumar 1.984 (1.563 homes i 416 dones) i 144 van ser temptativa (66 homes i 78 dones).

31 de desembre de 2003- Balears és la comunitat amb el major percentatge d'avortaments amb 12,21 casos per cada 1.000 dones d'entre els 15 i 40 anys. El 32,71 per cent dels naixements de les Illes en el 2003 provingueren de dones fadrines.

31 de desembre de 2003- La població italiana resident és de 57.888.245 habitants, i l'esperança de vida, de 82,9 anys per les dones i 77 pels homes.

31 de desembre de 2003- Les dones portugueses tenen salaris un 9% més baixos que els dels homes.

16 de gener de 2004- La igualtat jurídica entre homes i dones es establerta pels diputats del Marroc.

21 d'octubre de 2004- Un 40% de les dones turques creuen que "és un dret" dels seus marits pegar-les per desatendre els fills segons una investigació de la Universitat Hacettepe d''Ankara.

31 de desembre de 2004- Segons un estudi recent del ministeri d'Educació i Ciència, només el 12,8% de les càtedres universitàries de l'Estat estan ocupades per dones.

4 de gener de 2005- Chirac anuncia que França imposarà per llei la igualtat salarial entre homes i dones en un màxim de cinc anys.

10 de gener de 2005- Més de 100 dones es manifesten i tallen la circulació a la Ciutat de Mèxic contra Avon per incumpliments en la seguretat social.

11 de gener de 2005- Moren 25 persones i 9 resulten ferides, la majoria dones, en l'explossió de la fàbrica de focs artificials "Xianglu" de Linfen (Shanxi, Xina).

25 de gener de 2005- Prop de 70 dones s''han concentrat davant el Palau de la Generalitat per reclamar un augment de les pensions de viduïtat.

22 de febrer de 2005- El parlament de Kuwait ha ratificat un decret que agaranteix els drets polítics de les dones.

8 de març de 2005- La taxa d'activitat de les dones està situada a Balears en el 50,51 per cent, superior a la mitjana estatal, que és d'un 45,09%.El sou annual de les dones a les Balears és un 24,51 per cent més baix que els dels homes

12 d'abril de 2005- L'Alcaldia de Cúcuta, capital del departament Norte de Santander, ha proposat l'esterilització de mil dones per tal de "combatre la pobresa".

24 d'abril de 2005-Les dones joves de Balears dediquen el 77,4% del seu salari a la compra de vivenda i un 62,7% els joves..

29 d'abril de 2005- Tony Blair promet que si guanya les eleccions les dones només hauran d'esperar dues setmanes per fer-se una mamografia.

22 de juliol de 2005- A Molet es registra el primer enllaç matrimonial de dues dones a l'Estat espanyol.

20 d'agost de 2005-Quatre dones han estat fuetejades en públic per decisió d'un tribunal islàmic de la província indonèsia d'Aceh acusades d'haver fet apostes amb diners i de jugar a cartes.

22 d'agost de 2005-A les presons de les Illes Balears són 1.404 els presos (117 són dones) quan la capacitat de les presons de Balears es per a 1.009 persones..

6 d'octubre de 2005-Un 92,3% de les prostitutes que fan feina als bordells de Balears afirma que no cotitza a la Seguretat Social i que el motiu principal pel qual es dediquen a la prostitució és econòmic (93,9%), El 63,5% de les dones que exerceixen la prostitució a locals i clubs de Palma no disposen de targeta sanitària.

11 de desembre de 2005-El TSJB declara la nulitat de dos acomiadaments a dones embarassades.

31 de desembre de 2005-Un total de 2480 avortaments es van practicar a les Illes Balears durant l'any (2.344 a centres privats). Un 38% d'ells van afectar a dones immigrants..

31 de desembre de 2005-El 2005 es crearen a Balears 21.968 llocs de feina, dels quals 11.591 van ser per a dones i 10.377 per a homes, fet que situa la població femenina ocupada a Balears en 178.751.Dels 38.340 aturats de mitjana que hi va haver a les Balears durant el 2005, 21.062 (un 54'93 per cent) eren dones i 17.278 homes (45'07 per cent).Les dones de Balears que declaren, ho van fer per 14.600 euros anuals de mitja, la qual cosa suposa 5.300 euros menys que els homes.

17 de febrer de 2006-Les prostitutes de Barcelona denuncien l'"arbitrarietat" de la Guàrdia Urbana en aplicar 83 sancions a les dones que s'ofereixen al carrer i els seus clients.

24 de febrer de 2006-Moren 50 persones, la majoria dones, en un incendi de la fàbrica tèxtil KTS a Bangla Desh que no tenia sortides d'emergència..

31 de març de 2006-Al Regne Unit, de gener a març hi havia 926.000 homes aturats, 16.000 més que en el trimestre precedent, i 660.000 dones, 28.000 més que en els tres mesos anteriors.

30 d'abril de 2006-Les dones afiliades a la Seguretat Social espanyola sumaven a l'abril 7.626.688, el 41,09% del conjunt d'ocupats, mentre que els homes totalitzaven 10.932.490.

24 d'agost de 2006-Més de 200 dones han estat violades al camp de refugiats de Kalma, un dels més grans de Darfur, en les últimes cinc setmanes.

4 d'octubre de 2006-Dones eritrees de la Unió Nacional de Dones d'Eritrea (UNME), s'uneixen a la campanya per eradicar l'ablació en un país on el 94% de les dones la pateix.

7 de novembre de 2006-Detinguts Gheorghe Aioanei, Vasile Maxim Constantin Marin, Raluca Maria Gotvald, Mihaela Aioanei, Ioan Stan, Elena Dascalu i Necolai Constantin Bocanet Turcu, romanesos per explotació de dones a Mallorca.

15 de novembre de 2006- El Tribunal de Bòsnia condemna a setze anys de presó l'exmilitar serbobosnià Radovan Stankovic, de 37 anys, per diverses violacions de dones no sèrbies, esclavatge sexual i tortura durant la guerra.

27 de novembre de 2006-Aproximadament 200.000 dones moren cada any en el món per l'hemorràgia postpart i, de fet, aquesta malaltia és causa del 30% de la mortalitat materna als països en vies de desenvolupament.

31 de desembre de 2006-Les dones van cobrar 4.268 euros menys que els homes durant 2006 en Balears, el que suposa un 21,3 per cent menys.

31 de desembre de 2006- Les dones van cometre 2.589 delictes de violència sobre les seves parelles durant el 2006, dels quals 698 van ser comesos per esposes, 547 per ex esposes, 587 per parelles de fet i 757 per ex parelles de fet, segons les dades de la Fiscalia de Madrid.

31 de desembre de 2006- Un total de 422 persones (242 dones i 180 infants) necessitaren els serveis de les cases d'acollida que l'Institut de la Dona té repartides per l'arxipèlag balear.

31 de desembre de 2006-Durant l'any es van matricular a les universitats espanyoles 220.954 alumnes, dels quals el 58,1% eren dones.

31 de desembre de 2006-Durant l'any 2006 hi havia 47.303 dones que utilitzaven la píndola com mètode per a no quedar-se embarassada, en 2007 ha baixat fins a les 45.514.

31 de desembre de 2006-L'atur registrat a Balears és de 46.2984 persones, 25.448 de les quals són dones i 7.396 són menors de 25 anys.

20 de gener de 2007- Les entitats de suport a les prostitutes de la ciutat de Barcelona han denunciat que l'aplicació de l'ordenança cívica aprovada pel tripartit, ha provocat un augment de les agressions que aquestes dones reben per part de clients i veïns..

30 de gener de 2007-El ministre de Sanitat japonès, Hakuo Yanagisawa, ha tornat a posar entre l'espasa i la paret el govern conservador del primer ministre, Shinzo Abe, per haver qualificat les dones de "màquines de fer fills".

15 de març de 2007- Detingudes set dones 'sense papers' que treballaven en un bar de copes de Rubí.

31 de març de 2007- En els últims deu anys el nombre de dones ocupades ha augmentat el 78,5 per cent a l'Estat Espanyol , fins a arribar a la xifra de 8.214.700.

4 d'abril de 2007- Condemnat Dragan Zeleonvic ,excomandant serbobosnià de la policia militar, pel Tribunal Penal Internacional, a 15 anys de presó per la violació i tortura de 9 dones musulmanes.

5 d'abril de 2007- El Govern d'Eritrea ha prohibit l'ancestral costum de la circumcisió femenina amb l'argument que aquesta pràctica suposa una amenaça per a la vida de les dones..

6 d'abril de 2007- Le Pen afirma que el millor anticonceptiu per a les dones és la masturbació.

27 d'abril de 2007- El Tribunal Suprem japonès nega compensacions a dues dones xineses obligades a prostituir-se en la Guerra Mundial.

10 de maig de 2007-Una de cada tres dones catalanes majors de 65 anys viu per sota del llindar de la pobresa, que està situat en uns ingressos anuals de 7.470 euros.

22 de juny de 2007- El Govern polonès castigarà les dones que facin «topless» amb 25 euros de multa.

30 de juny de 2007- Un total de 972 dones d'entre 14 i 29 anys s'han sotmès a una interrupció voluntària de l'embaràs a les Balears durant els sis primers mesos d'aquest any.

31 de juliol de 2007-Disminueix l'esperança de vida de les dones espanyoles que assoleix els 83,76 anys, mentre que la dels homes se situa en 77,33 anys. L'esperança de vida del 2006, era de 83,90 anys per a les dones i de 77,38 anys per als homes. A les Illes Balears l'esperança de vida és de 83,52 anys per a les dones i de 77,56 anys per als homes.

12 d'agost de 2007-El nombre de dones que utilitzen l'anell anticonceptiu mensual en Balears ha passat de 2.110 a 3.523 en un any, el que suposa un increment del 67 per cent.

6 de setembre de 2007- Un 20,9% de les dones xilenes obté ingressos menors de 150 euros, mentre que en el cas dels homes la xifra és del 9,2%.

17 d'octubre de 2007-La Conselleria de Salut ampliarà fins als 69 anys el límit d’edat perquè les dones se sotmetin als controls de càncer de mama, als quals només es poden acollir dones entre 50 i 65 anys..

28 d'octubre de 2007-El 23% de les persones de més de 65 anys a Balears no comparteix la seva llar amb ningú, un percentatge que en el cas de les dones arriba a el 30%.El 36,4% dels homes -1.790 - d'entre 85 i 89 anys viu sol a les Balears, mentre que aquest índex arriba a el 43,7% -4.600 - en el cas de les dones.

31 de desembre de 2007-Un total de 1.681 alumnes de titulacions universitàries o equivalents van acabar els seus estudis en Balears durant el curs 2006-2007, dels quals el 66,8 per cent van ser dones (1.124), segons les dades difoses per l'INE.

31 de desembre de 2007- Informacions de 2007, divulgades pel sistema Integrat d'Informacions Penitenciàries (InfoPen), del Ministeri de Justícia, revelen que actualment hi ha aproximadament 26 mil dones preses a Brasil.

13 de febrer de 2008-José Luis Rodríguez Zapatero, s'ha compromès a crear 1,2 milions de llocs de treball per a dones a la pròxima legislatura i ha assumit l'objectiu d'equiparar els salaris de dones i homes amb la mateixa ocupació.

13 de març de 2008- La depressió i l'ansietat afecten a gairebé una de cada quatre dones de Balears (23%), mentre que aquestes dolències tan sols es manifesten en el 12,7% dels homes, segons informacions de l'IB-Salut.

23 de maig de 2008-El tribunal bosnià per a crims de guerra condemna Zeljko Lelek,policia serbobosnià a una pena de tretze anys de presó per la persecució i tortura de bosnians musulmans i la violació de dones musulmanes a Videgrad.

31 de desembre de 2008- La presència de les dones en els consells de les empreses cotitzades va ser del 7,5% el 2007, tot i augmentar un 11%.

7 de febrer de 2009-Francisco Serrano, jutge sevillà veu injusta la Llei Integral contra la Violència de Gènere i adverteix del seu possible "efecte pervers" en protegir "situacions d'abús" i no les dones que realment pateixen maltractaments.