NOTA DE PREMSA

En defensa dels serveis públics y de qualitat,
No al desmantellament de CALVIÀ 2000, S.A.

Per mitjà de la present Nota de Premsa, i  en benefici de l'interès general de la ciutadania del municipi de Calvià, així com de la resta de treballador@s de CALVIÀ 2000, S. a., per part del Sindicat CGT, i prenent com fonament l'assetjament moral, es posa en coneixement dels mitjans de comunicació el següent:

La protesta per les formes autoritàries inadmissibles amb les quals els responsables de l'empresa pública CALVIÀ 2000,S.  van comunicar ahir a la plantilla el projecte de segregació cap a la gestió privada del Servei d'Aigua Potable, la part més rendible d'aquesta empresa pública de serveis.

En una reunió convocada per la direcció de l' empresa pública CALVIÀ 2000, en la Sala de Palmanova i amb l'assistència de més de 200 treballadores de la plantilla, ahir dia 5 es va anunciar la futura segregació del servei d'Aigua Potable del municipi de Calvià, mitjançant una concessió a la iniciativa privada.

El Sindicat CGT posa l'accent amb la disconformitat, tant en les formes emprades com en el fons del tema.

 1. Quant a les formes.- Resulta inadmissible que els tres responsables que van comunicar la notícia a la plantilla (Bartolomé Bonafé, president de Calvià 2000; Víctor Hernández, gerent, i Domingo Merino, cap de personal) imposessin la presència de la Policia Local dintre de la sala de reunions (almenys tres agents de paisà) i dues patrulles d'uniforme en la porta del recinte. Igualment resulten inadmissibles les formes autoritàries, i les amenaces (amb sancions d'acomiadament) cap als treballadors que (al seu parer) fessin intervencions insultants. Tota la reunió es va convertir en un acte de clara intimidació, que des de  la CGT rebutgem amb la nostra més enèrgica protesta.

2. Quant al fons.- Aquest és el primer i més clar intent de desmantellar una empresa pública de serveis, CALVIÀ 2000, S. a., ja que es pretén privatitzar o donar en concessió la part més rendible, el Servei d'Aigua Potable, amb l'argument que, d'aquesta manera, es garanteixen els salaris del conjunt de la plantilla. Uns arguments grossers que no poden amagar les veritables intencions del consistori que presideix Carlos Delgado: la privatització de tots els serveis públics. Des del Sindicat CGT reiterem el nostre compromís de defensa dels llocs de treball dels treballadors de Calvià 2000,S. a., indissolublement lligat al manteniment del caràcter de servei públic de `l'empresa.

És la millor manera, també, de mantenir uns serveis públics i de qualitat per a tots els veïns del municipi de Calvià.

6 de novembre de 2009 .