Pierre BrouéPierre Broué, historiador marxista i militant trotskista, ha mort el 26 de juliol.

 

  Tenia 79 anys, i ha mort a Grenoble. Broué va ser durant anys dirigent de l’Organització Comunista Internacionalista, una de les branques del trotskisme francès, reconeguda com lambertista (dels seguidors de Pierre Lambert).Actualment aquella organització ha derivat en Partit de Treballadors a França, i a l’Estat espanyol el seu partit germà és el POSI..

El mes de maig de 1989, Pierre Broué va ser expulsat de l’OCI, però aquest fet no va tallar la seva militància que va continuar al voltant de la revista “Democràcia i Socialisme” entre els anys 1992 i 1999..

  Pierre Broué ens deixa un important bagatge cultural. Va ser un estudiós de la vida i obra de Trotsky que va deixar en una obra de 1.100 pàgines, i fundador de l’Institut Léon Trotsky de Grenoble. Va ser un coneixedor i divulgador de les pàgines més obscures de l’estalinisme que rebutjava. Va publicar també una Història de la Internacional Comunista, i una Història del Partit Bolxevic. Altres obres seves van ser “La Revolució i la Guerra d’Espanya”, “Comunistes contra Stalin, “Els Soviets a Rússia.1905-1921”, “Rakovsky”,

  Aquest mateix any va fer aparèixer unes memòries polítiques on  recull les seves vivències militants, al temps que dirigia la revista “Marxisme avui”.