L’acció de govern.

 

Llorenç Buades Castell

 

Greenpeace  ha denunciat la contaminació de Son Reus penjant-se a la incineradora. Ho ha fet en castellà. Defensa la natura, però ignora la cultura. Aquest és un fet que no ajuda a la comprensió dels seus missatges, i un instrument per aquells partits i entitats que combaten una acció necessària.

Partits ara de govern, els del Bloc per exemple, no fa molts anys es pronunciaven i mobilitzaven en contra de la incineradora que ara volen engrandir. Tot canvia quan s’arriba al govern. Fan desaparèixer torrents que passen per Son Espases (nou hospital promogut en contra de la voluntat manifestada a les urnes), tot i que l’investigador Miquel Grimalt de la UIB digui que hi són. Deixen que Emaya aboqui al mar prop de 135.000 metres cúbics d'aigües fecals. Consideren (els del PSOE) que els  denunciants de la piscina que gestiona Pedro J. Ramírez a la Costa dels Pins no poden exigir que s’anul·li la privatització de fet del domini públic. Es permet  la pesca d’arrossegament dins la reserva marina del Migjorn. Ens fan pagar la descontaminació del Don Pedro a les aigues d’Eivissa, xifra que pot arribar al milió d’euros, en tant que l’empresa naviliera Iscomar es plau d’haver obtingut un benefici net pròxim als 2,5 milions d'euros en el darrer exercici.

Els plans territorials permeten un creixement urbà de 2071 hectàrees a les Illes, i protegeixen 1414 hectàrees, 1227,9 de les quals ja  eren rústiques. Volen comprar finques protegides com Planícia (Banyalbufar) per 11,2 milions d’euros.

Autoritzen un increment d'edificabilitat en els sòls edificables i que es pugui urbanitzar  el sòl rústic.

Ens anuncien la regeneració de Cala Agulla amb arena d'altres jaciments submarins de Banyalbufar o Ses Salines (abans s’oposaven a la regeneració de platges).

Tanquen el parc de bombers de Can Picafort: un retrocés en la seguretat de la ciutadania.Així són les coses.

Haurem de lluitar perquè hi ha més malifetes, però les contarem un altre dia.