El Tribunal Social número 3 de Palma ha condemnat Comissions Obreres per pràctiques «antisindicals»

 

El Tribunal Social número 3 de Palma ha condemnat Comissions Obreres per pràctiques «antisindicals» en modificar irregularment l'horari de feina d'una representant legal dels assalariats del sindicat.

En la sentència, el magistrat Juan-Gabriel Álvarez Rodríguez considera que «l'acte de vulnerar la norma convencional negociada per l'autora i modificar-li l'horari de treball unilateralment és una manifesta actitud antisindical que afecta no tan sols l'autora com a treballadora del sindicat i afiliada, sinó tots els treballadors, la representació dels quals es veu doblement humiliada».

Segons la sentència, a Comissions Obreres «existí una discriminació objectiva, que afecta la imatge, l'ètica i l'interès, no ja del sindicat demanandat, sinó dels representants legals i sindicals dels treballadors i, per tant, de tots els treballadors que hi presten serveis».

El jutge va més enfora i escriu que «atès que el sindicat demandat és un òrgan representatiu de tots els treballadors, es pot afirmar que el perjudici redunda en la classe treballadora en general».

Ha estat precisament un punt del conveni acordat, l'horari laboral i la seva modificació, el que ha motivat la sentència del Tribunal Social número 3. En retornar d'una baixa per maternitat, la treballadora afectada veié que s'havia produït una modificació unilateral.