Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Visita guiada a las fosas comunes del Cementerio de Valencia

El Casal Jaume I de Russafa amb el Fòrum per la Memòria del País Valencià: et convoquen a una visita guiada a les Fosses Comunes del Cementeri de València

dimarts 17 d'octubre de 2006

El Casal Jaume I de Russafa amb el Fòrum per la Memòria del País Valencià: et convoquen a una visita guiada a les Fosses Comunes del Cementeri de València on van ser enterrades les víctimes del franquisme Diumenge, 22 d’ octubre de 2006, a les 11h del matí;Cita a la porta principal del Cementeri de València

26.300 persones enterrades a les FOSSES COMUNES del Cementeri de València, de l’1 d’abril de 1939 al 31 de desembre de 1945.

En les Fosses Comunes hi ha persones que van patir represàlies per les seues idees i víctimes de la misèria material i moral del franquisme. Executades sense judici; mortes per pallisses i tortures; per la fam i el fred; per l’amuntegament, les epidèmies i les malalties sense assistència; xiquets i xiquetes morts per maltractaments i desnutrició; moltes criatures i les seus mares que no van sobreviure als parts en aquelles terribles condicions; persones desconegudes amb causes de mort no explicades.

Moltes han mort a les presons i altres llocs de detenció. Totes perdedores d’un somni de llibertat i igualitarisme que van patir la repressió i l’exclusió imposada pel règim franquista.

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0