Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Acte en memòria i desgreuge de les víctimes del franquisme enterrades a les fosses comunes del Cementeri general de València.

Programa de l’Acte

Diumenge 21 d’abril a les 12 hores. Porta principal del Cementeri general de València.

divendres 12 d'abril de 2013

Acte en memòria i desgreuge de les víctimes del franquisme enterrades a les fosses comunes del Cementeri general de València.

Diumenge 21 d’abril a les 12 hores. Porta principal del Cementeri general de València.

Acudeix i ajuda’ns a difondre aquesta informació.

Veritat. Justícia. Reparació.

Programa de l’acte

- 12 hores: eixida de la comitiva de Dol. Durante el recorregut les colles de dolçaines i tabals Estrela Roja de Benimaclet, Buf-Alí de la Malvarrosa, Societat Coral El Micalet i L’Arrossejat de Torrent. interpretaràn “La Processó de la Memòria”obra composta per “Estrela Roja de Benimaclet” per a aquest acte.

- Ofrena floral en el fossar de la Secció 7a Dreta

- Minut de silenci en memòria de totes les víctimes soterrades als fossars

- Interpretació de La Muixeranga a càrrec de les colles de tabals i dolçaines

- Interpretació de Nit i Boira i Fosses del Silenci per Pau Alabajos i de “Tot l’Amor” per Carles Enguix

- Lectura del manifest unitari per Víctor Dobón, fill d’afussellat i membre del Fòrum per la Memòria del PV.

- Lectura de noms de les víctimes per els seus familiars i altres persones

- Interpretació de diversos himnes en memòria de les víctimes

- Presentara l’acte Santi Gassó de l’Associació Cultural Ca Bassot.

- Radio Malva retransmetrà l’acte en directe per Streaming

* Porteu paper de celo i flors per a apegar els fulls amb els noms de les víctimes.

El passat dia 6 d’abril, el Fòrum per la Memòria del País Valencià, junt a diferents entitats, col•lectius, familiars de represaliats i persones a títol individual va presentat a l’Ajuntament de València, d’acord amb la legislació vigent, la preceptiva comunicació per a realitzar el dia 21 d’abril a les 12 hores, el tradicional acte d’homenatge i desgreuge a les víctimes del franquisme soterrades a les fosses comunes del Cementeri general de València que anualment se celebra el diumenge següent al 14 d’abril.

Any rere any l’Ajuntament de València intenta que l’acte no es realitze atacant-lo amb diverses prohibicions com ara l’interpretació de la música o fer l’ofrena floral on tiraren els restes de les represaliades i els represaliats, prohibicions que suposen un greuge comparatiu amb els demés actes que realitzen altres persones i col·lectius al Cementeri de València, als que no els prohibeixen res, i que ens han obligat a reclamar davant el Síndic de Greuges i la Fiscalia

Les activitats a realitzar estan emparades per les lleis que regeixen a l’estat espanyol i no hi ha cap prohibició legal que impedeixi els actes a realitzar, i esperem per això, que aquest any puguem retre l’homenatge en pau a totes aquelles persones que van ser assassinades o van morir com a conseqüència de les miserables condicions de vida que el franquisme els va imposar per haver lluitat -elles o les seues famílies- per la llibertat, pel bé comú i per oposar-se a un cop d’estat criminal feixista que va derrocar la legalitat constitucional i que va causar centenars de milers de morts, que a dia d’avui, després de 35 anys de “democràcia”, no han estat rehabilitades.

Entitats convocants: Fòrum per la Memòria del País Valencià; Societat Coral El Micalet; Arran; Radio Malva; PSAN; Esquerra Anticapitalista; CGT; CSO La Fustería; Esquerra Republicana del País Valencià; Assemblea del Terra; Alerta Solidària; Moviment de Defensa de la Terra MDT; Coordinadora Obrera Sindical COS; Comissió de la Dignitat; Solidaritat per la Independència; CNT-València i altres associacions, col·lectius, entitats, familiars de represaliades i persones a títol individual que estan relacionades en el manifest unitari

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0