Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

COL·LECTIU REPUBLICÀ DEL BAIX LLOBREGAT. 30 de gener de 2.009

No volem certificats de bona conducta ni per a Companys ni per a cap víctima del franquisme

Resposta al comunicat del Govern central on es fa públic la concessió d’un certificat de bona conducta al president Lluís Companys i a 160 víctimes del franquisme, en un acte d’humiliació privat i col·lectiu, ofensa a tot un poble, que és beneit per la Generalitat.

dissabte 31 de gener de 2009

JPEG - 28.2 kB
Militantes de ERC portan antorchas, en el 2006, durante el acto de conmemoración del 66º aniversario del fusilamiento del ’president’ Lluís Companys. Foto: A. CARBONELL
JPEG - 29.7 kB
El presidente Companys habla a través de Radio Barcelona.

Lluís Companys va ser assasinat per la seua condició de President de Catalunya

catalá/castellá

No volem certificats de bona conducta ni per a Companys ni per a cap víctima del franquisme

La màquina propagandista s’ha posat en marxa, aquells que creuen en coincidències i els desinformats seran les víctimes informatives d’aquesta nova companya d’intoxicació mediàtica. Nou capítol del culebrot en el que pretén convertir el Tripartit i el govern de Madrid la justa petició de l’anul•lació del judici del president Companys. Ja sabem qui va perfeccionar el terme propaganda, en la pitjor accepció, i amb quina perversió, aquells que entregaren a Lluís Companys al règim franquista i els que van exterminar a milers de republicans en els seus camps de la mort, no és cap model a seguir.

Durant tot el dia d’avui la notícia no es deixava de repetir a Catalunya Ràdio, el President Companys serà honorat per part del Ministeri de Justícia espanyol. S’anuncia un acte, sense concretar les seves característiques i la data del mateix, imaginem que fruit de les presses, on s’ entregarà aquell paperet, que el mateix govern ha dit que no serveix per a res, a la família del que va ser president de la Generalitat, per a que tinguin constància de que el seu avi era bona persona. Allà també estaran els representants del govern català, imagino, que més que orgullosos per la jugada, descansats per treure’s pressió de sobra. Es tractaria d’un acte a compartir amb 160 famílies més, que van caure en el parany de demanar el certificat de bona conducta, serà la humiliació feta protocol.

Per a tots aquells que no creuen en coincidències, fan molt ben fet, ja sabíem que el paperet estava a punt de sortir, però que s’hagi fet aquesta publicitat la mateixa setmana que es demanava una entrevista al president Montilla, en una carta oberta signada per més de 38 Creus de Sant Jordi i nombroses associacions memorialistes, per cert, llista que no para de créixer, no és cap coincidència. Que de sobte la vicepresidenta Mª Teresa Fernández de la Vega també li fiqui un cop de mà al PSC i als seus socis de govern, uns, ens sembla que del mateix partit que l’assassinat president Companys, i que resten muts, menys el diputat Tardà que no deixa de donar la cara per les víctimes del franquisme, no és coincidència. Que la senyora Montserrat Tura, consellera de Justícia, digui que es “congratula” per aquest fet i parli, a aquestes alçades, de judici il•legítim, quan ni els inventors del terme ho fan servir ja, és una bufa a tots els que demanem l’anul•lació dels judicis del franquisme per il•legals.

Ara passarà com quan van passejar a la néta d’en Companys per Madrid, que amb la contaminació dels mitjans de comunicació, ara més veu dels seus amos que mai, la societat catalana pensarà que això ja està resolt, com l’altra vegada, que ens honoren al president Companys, que ens honoren als lluitador antifeixistes, i que ja podem dedicar-nos a altres coses. No necessitem honor, honor i dignitat els hi sobra a les víctimes i a les seves famílies, el que li manca als polítics, el que volem és justícia. Potser exhibiran com un triomf aquest document, sense cap validesa jurídica, encara que a Catalunya Ràdio estan dient que amb aquest document es pot anar al Tribunal Suprem a demanar l’anul•lació, mentre ens expliquen que amb l’actual sistema no es pot fer res més, pues que el canviïn, a veure si així ens apropem a una democràcia. Com a premi de consolació ens diuen que això no vol dir que no es pugui seguir demanant l’anul•lació. Moltes gràcies.

Estem tips. Nosaltres no posarem l’altra galta, sortirem al carrer el dia 9 de febrer, a les 19 hores, al Passeig Lluís Companys, 14, de Barcelona davant del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a demanar Veritat, Justícia i Reparació per a les víctimes del franquisme i l’anul•lació del judici a Companys i de tots els judicis del franquisme.

Per Companys, per Grimau, per Delgado, Granados, Ruano, Baena, Puig Antich i tants i tants, pels nostres pares, pels nostres avis. Us esperem amb les seves fotografies per demanar justícia, no ens aturaran amb mentides i propaganda.

No queremos certificados de buena conducta ni para Companys ni para ninguna víctima del franquismo

La maquina propagandística se ha puesto en marcha, los que creen en las coincidencias y los desinformados serán las víctimas informativas de esta nueva campaña de intoxicación mediática. Nuevo capítulo del culebrón en el que pretende convertir el Tripartit i el Gobierno de Madrid la justa petición de anulación del juicio del presidente Companys. Ya sabemos quien perfeccionó el término propaganda, en la peor acepción, y con que perversión, aquellos que entregaron a Lluís Companys al régimen franquista y los que exterminaron a miles de republicanos en sus campos de la muerte, no es ningún modelo a seguir.

Durante todo el día de hoy la noticia no se dejaba de repetir en Catalunya Ràdio, el Presidente Companys será honrado por parte del Ministerio de Justicia. Se anuncia un acto, sin concretar sus características ni la fecha del mismo, imaginamos que fruto de las prisas, donde se entregará aquel papelito, que el mismo gobierno ha dicho que no sirve para nada, a la familia del que fue presidente de la Generalitat, para que tengan constancia de que su abuelo era buena persona. Allí también estarán los representantes del gobierno catalán, imagino, que más que orgullosos por la jugada, aliviados por sacarse tanta presión de encima. Se trataría de un acto a compartir con 160 familias más, que cayeron en la trampa de pedir el certificado de buena conducta. Será la humillación hecha protocolo.

Para todos aquellos que no creen en coincidencias, hacen muy bien, ya sabíamos que el papelito estaba a punto de salir, pero que se haya hecho esta publicidad la misma semana que se pedía una entrevista al presidente Montilla, en una carta abierta firmada por más de 38 Creus de Sant Jordi y numerosas asociaciones memorialistas, por cierto, lista que no para de crecer, no es ninguna coincidencia. Que de repente la vicepresidenta Mª Teresa Fernández de la Vega también le eche un cable al PSC y a sus socios de gobierno, unos, nos parece que del mismo partido que el asesinado presidente Companys, y que permanecen mudos, menos el diputado Tardà que no deja de dar la cara por las víctimas del franquismo, no es coincidencia. Que la señora Montserrat Tura, consellera de Justícia, diga que se “congratula” por esta noticia i que hable, a estas alturas, de juicio ilegítimo, cuando ni los inventores del termino lo hacen servir ya, es una bofetada a todos los que pedimos la anulación de los juicios del franquismo por ilegales.

Ahora pasará como cuando pasearon a la nieta de Companys por Madrid, que con la contaminación de los medios de comunicación, ahora más que nunca voz de su amo, la sociedad catalana pensará que esto ya está resuelto, como la otra vez, que nos honran al presidente Companys, que nos honran a los luchadores antifascistas, y que ya podemos dedicarnos a otras cosas. No necesitamos honor, honor y dignidad les sobra a las víctimas y a sus familias, el que les falta a los políticos, lo que queremos es justicia.

Puede que exhiban como un triunfo este documento, sin ninguna validez jurídica, aunque en Catalunya Ràdio están diciendo que con este documento se puede ir al Tribunal Supremo a pedir la anulación, mientras nos explican que con el actual sistema no se puede hacer nada más. Pues que lo cambien a ver si por fin nos acercamos a la democracia. Como premio de consolación nos dicen que esto no quiere decir que no se pueda seguir pidiendo la anulación. Muchas gracias.

Estamos hartos. Nosotros no pondremos la otra mejilla, saldremos a la calle el día 9 de febrero, a las 19 horas, al Passeig Lluís Companys, 14, de Barcelona delnte del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya a pedir Verdad, Justicia y Reparación para las víctimas del franquismo y la anulación del juicio a Companys y de todos los juicios del franquismo.

Por Companys, por Grimau, por Delgado, Granados, Ruano, Baena, Puig Antich y tantos y tantos, por nuestros padres, por nuestros abuelos. Os esperamos con sus fotografías para pedir justicia. No nos pararan con mentiras y propaganda.

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0