Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Universitat Jaume I de Castelló. Seminari Intercultural del Master de la Pau. Conflictes i desenvolupaments

Genocidi franquista a València

Xerrada - debat. Introducció a la resistència antifeixista i revolució social espanyola a càrrec del Fòrum per la Memòria del País Valencià. Es projectarà el documental "El Genocidi franquista a València". Dimecres 12 de decembre a les 16 h. Edifici de Postgrau - Universitat de Castelló

dissabte 8 de desembre de 2012

català/castellano

- Es projectarà el documental "El Genocidi franquista a València"
- Acte organitzat pel Seminari Intercultural del Master de la Pau. Conflites i desenvolupaments. Universitat Jaume I de Castelló

soterrament de víctimes dels bombardejos feixistes al Cabanyal (València) durant la II República

Programa

Breu explicació dels fets esdevinguts durant el conflicte armat viscut a l’Estat espanyol entre el 1936 i el 1939. Valoracions i implicacions internes i externes.

- Postguerra: genocidi franquista i repressió al País Valencià i a tot l’Estat espanyol. El per què d’un genocidi i les seues causes. La Falange com a grup paramilitar.

- ¿Per què no s’ha fet justícia? Valoració de la lluita duta a terme per l’associació. Situació de les fosses comunes.

- Transició i democràcia: situació actual de les víctimes i represaliats del franquisme, explicació de les lleis de punt i final i memòria històrica, valoració de l’actuació del Tribunal d’Estrasburg, del sumari argentí i de la implicació de l’ONU.

castellano

Programa

Breve explicación de los hechos ocurridos durante el conflicto armado vivido en España entre los años 1936 y 1939. Valoraciones e implicaciones internas y externas.

- Posguerra: genocidio franquista y represión en el País Valencià y en todo el Estado español. El por qué de un genocidio y sus causas. La Falange como grupo paramilitar.

- ¿Por qué no se ha hecho justicia? Valoración de la lucha llevada a cabo por la asociación. Situación de las fosas comunes.

- Transición y democracia: situación actual de las víctimas y represaliados del franquismo, explicación de las leyes de punto final y memoria histórica, valoración de la actuación del Tribunal de Estrasburgo, del sumario argentino y de la implicación de la ONU.

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0