Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

¿QUI SÓM?

Fòrum per la Memòria del País Valencià

Apartat de Correus: 3066 CP:46008 València

dilluns 18 de setembre de 2006

El Fòrum per la Memòria del País Valenciá és una associació que té com a objectiu recuperar i divulgar la memòria de totes i tots aquells que lluitaren contra el feixisme, el nazisme i el franquisme, tant a l’Estat espanyol com en quansevol lloc del món que es trobaren, i de totes quantes van caure víctimes de les miserables condicions de vida que el franquisme els va imposar per mitjà de mesures socials, económiques i polítiques per ser la població que havia perdut la guerra, des del colp militar en 18 de juliol de 1.936 contra la II República fins la instauració de la democràcia.

Donar a conèixer la història dels milers i milers de revolucionaris/es i republicans/es que van ser víctimes de l’extermini polític del franquisme per defensar les llibertats i la democràcia, és un dels nostres objectius. No ens mou cap ànim de revenja, però sí exigim la justícia històrica que es deu a la seua memòria.

Investigar, documentar i denunciar el veritable abast del genocidi franquista exigint justícia per a les seues víctimes i responsabilitats als culpables, els seus còmplices i beneficiaris, rescatar de l’oblit les històries amagades sota la llosa de silenci que va imposar el règim sorgit dels "Pactes de la Transició" durant tants anys, lluitar contra l’oblit dels perdedors, treballar perquè es descobrisca la repressió exercida durant els 40 anys de dictadura militar feixista i recuperar la part de la nostra història que ens ha estat robada, forma part de la nostra activitat diària i del nostre compromís.

Igualment lluitem perquè judicialment s’investiguen els crims franquistes, s’apliquen als responsables, col·laboradors i beneficiaris les lleis internacionals vigents en matèria de genocidis i perquè, judicialment, aplicant els protocols judicial, policial i forense, i a càrrec de l’Estat, es recuperen les restes dels desapareguts i afusellats que encara romanen en la clandestinitat més absoluta en les fosses comunes dels Cementeris, puos, barrancs y cunetes arreu del País Valencia i de l’Estat espanyol.

Sabem que els nostres objectius són ambiciosos i plens de dificultats. Però no hi ha gens que no puga realitzar-se amb l’ajuda i la voluntat de molts, per això us demanem a qui us identifiqueu amb aquest projecte que us uniu al Fòrum per la Memòria del P.V. en la forma que pogueu convençuts/es que entre totes i tots podrem assolir-lo

Carpeta

Fòrum per la Memòria
SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0