Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Els actes es celebraran del 1 al 30 d’agost

Formentera. Festes de la Terra

el dia 30 es projectarà el documental "El genocidi franquista a València"

dijous 26 d'agost de 2010

- dilluns 30 agost a les 21,30 hores

- plaça de Sant Ferran. Formentera

Cine-fòrum: "No oblidem la nostra memòria" amb la intervenció d’Empar Salvador, presidenta del Fòrum per la Memòria del País Valencià; Artur Parron, historiador i la invitació especial de Tàrio Rubio, pres politic durant la postguerra

Un any més, i des de fa ja vint-i-un anys, la Comissió de Festes de Santa Maria (CFSM) organitza les festes de Santa Maria amb un programa d’actes on té els dies 4 i 5 d’agost com a plats forts i emmarca tot el mes amb activitats diverses. Tot va començar l’any 1989 quan el Kol·lectiu Bassetja va transformar el dia de Santa Maria, celebració bàsicament religiosa, en un dia de reivindicació per la seua íntima relació amb la conquesta catalana de les Pitiüses, el 1235. Des dels seus incis fins l’actualitat, l’objectiu de les festes de Santa Maria ha estat molt ferma. No es tracta de fer només una revetlla, sinó que cadascuna de les activitats que es programen compleixin els objectius pels que es va recuperar aquesta diada, iniciant-se l’any 1977 amb l’Obra Cultural Balear de Formentera. La CFSM treballa al voltant dels següents pilars: mantenir viva i defensar l’identitat de Formentera, la seva cultura, la llengua catalana pròpia i reivindicar els diferents aspectes tant socials, polítics, econòmics i medi ambientals que puguin afectar a l’illa amb l’objectiu de crear un espai de debat social i de conscienciació del poble formenterer sobre diversos punts que toquin de prop.

Per tot això, us convidam a que ens acompanyeu en aquests dies de festa i de lluita tant importants per Formentera, per tal de que ens ajudeu a mantenir-nos ferms en la voluntat de ser ben aviat ciutadans d’un poble lliure entre els altres pobres lliures.

Salut!

Comissió de Festes de Santa Maria

Tota la programació:

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0