Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Al 4t Festival de Cine dels Pobles Indígenes i Nacions sense Estat del Món, de Valparaiso

El documental “L’Operació Garzón contra l’independentisme català” rep un premi des de Xile

Ha rebut el premi "Moisés Huentelaf", que fou militant del Movimiento Campesino Revolucionario, assassinat en 1971 per defensar el territori maputxe. CATALÀ/CASTELLANO

dilluns 15 d'octubre de 2012

català/castellano

El documental produït per Llibertat.cat i Zeba Produccions ha estat guardonat amb el premi de Moisés Huentelaf en la Franja Nacions sense Estat del 4t Festival de Cine dels Pobles Indígenes i Nacions sense Estat del Món de Valparaíso (Xile).

El passat 13 d’octubre es feren públiques les pel•lícules guanyadores del 4t Festival de Cine dels Pobles Indígenes i Nacions sense Estat del Món, organitzat pel Col•lectiu Cinema Fòrum i que es va celebrar entre el 8 o el 12 d’octubre a Valparaíso, Xile, una ciutat amb vora 300.000 habitants situada al centre del país sud-americà. El documental sobre l’Operació Garzón, fou una de les guanyadores en la seua categoria juntament amb “Tres mujeres lindas”, “Elogio de tí misma” o “Tava a casa de pedra”.

Aquest festival es caracteritza per difondre films que aborden temàtiques relatives als problemes que travessen a la humanitat en el difícil tràngol de fer davant les condicions polítiques, econòmiques, socials i culturals que se’ls imposen des dels governs, el capital, els mitjans de comunicació i la religió en les diverses regions de la terra.

Els guanyadors i guanyadores reben de forma simbòlica el premi Moisés Huentelaf, que fou militant del Movimiento Campesino Revolucionario, assassinat en 1971 per defensar el territori maputxe.

Actualment, tot i que el documental ja s’ha presentat a moltes poblacions de Catalunya i al País Valencià, amb una presentació multitudinària que reuní més de 300 persones a la ciutat de València, en un acte organitzat per el Fòrum per la Memòria del País Valencià i la Sociedad el Micalet , i continuarà el seu recorregut amb noves presentacions que ja s’estan tirant avant tant al Principat de Catalunya, com al País Valencià.

Castellano

El documental “La Operación Garzón contra el independentismo catalán” recibe un premio desde Chile.

El documental producido por Llibertad.cat y Zeba Produccions ha sido galardonado con el premio Moisés Huentelaf en la Franja Naciones sin Estado IV Festival de Cine dels Pobles Indígenes i Nacions sense Estat del Món de Valparaíso (Chile).

El pasado 13 de octubre se hicieron públicas las películas ganadoras del IV Festival de Cine de los Pueblos Indígenas y Naciones sin Estado del Mundo, organizado por el Colectivo Cine Foro y que se celebró entre el 8 o el 12 de octubre en Valparaíso, Chile, una ciudad con cerca de 300.000 habitantes situada en el centro del país sudamericano. El documental sobre la Operación Garzón, fue una de las ganadoras en su categoría junto con “Tres mujeres lindas”, “Elogio de tí misma” o “Tava a casa da pedra”.

Este festival se caracteriza por difundir films que abordan temáticas relativas a los problemas que padece la humanidad en el difícil trance de denunciar las condiciones políticas, económicas, sociales y culturales que se les imponen desde los gobiernos, el capital, los medios de comunicación y la religión en las diversas regiones de la tierra.

Los ganadores y ganadoras reciben de forma simbólica el premio Moisés Huentelaf, militante del Movimiento Campesino Revolucionario, asesinado en 1971 por defender el territorio mapuche

Actualmente, aun cuando el documental ya se ha presentado a muchas poblaciones de Catalunya y del País Valenciano, con una presentación multitudinaria que reunió más de 300 personas en la ciudad de Valencia, en un acto organizado por el Fòrum per la Memòria del País Valencià (FMPV) y por la Sociedad el Micalet, continuará su recorrido con nuevas presentaciones que ya se están organizándose tanto en Catalunya, como el País Valenciano.

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0