Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

Comissió de la Dignitat. 10 anys!

Concentració de protesta per l’incompliment del retorn dels documents expoliats pel franquisme

Catalunya té reconegut per llei des de 2005, el dret de recuperar el botí de més de cent vint tones de documents que el 1939 els franquistes van requisar a la Generalitat, partits, sindicats, entitats i persones que van ser espoliades amb la força de les armes, i que restava al dipòsit de Salamanca. La concentració serà Dissabte 21 gener 12 hores davant Delegació del Govern espanyol, Mallorca 278, BCN

dimarts 17 de gener de 2012

Comissió de la Dignitat. 10 anys!

Concentració de protesta per l’incompliment de retorn

Dissabte 21 gener 12 hores davant Delegació del Govern espanyol, Mallorca 278, BCN

El dissabte dia 21 de gener la Comissió de la Dignitat farà 10 anys que va fer la primera reunió constitutiva a l’Ateneu Barcelonès. Han estat deu anys de treball intens de moltes persones que han fet possible la llei del 2005 en reconeixement del dret de Catalunya de recuperar el botí de més de cent vint tones de documents que el 1939 els franquistes van requisar a la Generalitat, partits, sindicats, entitats i persones que van ser espoliades amb la força de les armes, i que restava al dipòsit de Salamanca.

Han passat més sis anys des de l’aprovació de la llei, sense que el govern de l’Estat hagi completat encara el procés de retorn de documents i altres objectes d’aquell sinistre magatzem.

La Comissió de la Dignitat no hagués volgut mai commemorar el desè aniversari. No hauríem d’haver-lo fet. No ens fa cap goig. A més demostra les greus mancances de la democràcia espanyola, que és incapaç de fer justícia a les víctimes del franquisme, tot i haver-ho reconegut per una llei.

Mantenim la ferma decisió de seguir lluitant fins a completar la restitució d’aquest espoli del franquisme i per això convoquem una concentració el dia 21 de gener a les 12 del migdia, davant de la Delegació del Govern de l’estat, al Carrer Mallorca 278 de Barcelona.

Convidem als partits, sindicats, entitats i persones que són víctimes d’aquell espoli a ser-hi presents per a refermar la unitat del poble català entorn d’aquesta reivindicació.

Secretariat

Comissió de la Dignitat 16 de gener de 2012.

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0