Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia

VilaWeb. Diumenge 3.04.2016

Atac feixista contra el monument de la memòria històrica de Callosa d’en Sarrià

El monument va ser instal·lat fa uns dies pel Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià i s’ha inaugurat avui

dimecres 6 d'abril de 2016

Aquesta nit s’ha produït un atac feixista contra el monument en record de les víctimes callosines de la guerra civil i la repressió franquista. El monument va ser instal·lat fa uns dies pel Col·lectiu per la Recuperació de la Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià, a la Marina, i ha estat inaugurat avui a migdia en un acte al Cementeri de Callosa. L’atac s’ha produït de matinada amb pintades sobre els noms de tots el callosins morts i pintades en el recinte del cementeri, amb al·lusions i insults contra la segona república.

El novè Acte d’Homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la Repressió Franquista que s’ha celebrat avui ha volgut posar de manifest ‘la necessitat de seguir lluitant contra el feixisme que encara hi ha en aquesta societat’.

El col·lectiu explica que ‘en un context com l’actual, en el que la Llei de Memòria Històrica promulgada pel govern estatal al 2007 encara no s’ha aplicat en la seua totalitat i les institucions valencianes encara no han legislat al respecte, el col·lectiu convoca aquesta jornada encaminada a fer conèixer el nostre passat, exigir memòria i justícia i retre homenatge a les víctimes de la Guerra Civil i la Repressió Franquista’.

A més dels parlaments, els recitals de poesia i l’ofrena floral, en la novena edició s’ha comptat un any més amb la participació de Colla El Pinyol i l’actuació de membres d’OWIX. A més enguany també hi ha participat Soca En Arrel, el grup callosí de música tradicional valenciana.

(Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu en aquesta pàgina.)

VilaWeb

Més informació:

Atac feixista contra el monument de la Memòria Històrica de Callosa d’en Sarrià

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0