Víctimes del genocidi franquista. Ni oblit ni perdó: justícia
Arrel de la web > Articles > " L’aca i el cavall fora de la plaça"... de Capitanía

" L’aca i el cavall fora de la plaça"... de Capitanía

dissabte 26 d'agost de 2006

Molts de nosaltres recordem encara la consigna... " l’aca i el cavall fora de la plaça". Era el que cridavem en les concentaciones davant de l’estàtua de la Plaça de l’Ajuntament, fins que un dia de 1983, quasi clandestinament "per a evitar incidents", una grua que recorde com immensa es porta el més horrible dels "obsequis"(*) a la ciutat amb què l’Ajuntament ha aconseguit enlletgir la nostra plaça principal.

Des de llavors roman en al pati del Convent de Santo Domingo de València, l’antiga Capitania, avui Quarter General de la Força de Maniobra (Plaça de Tetuan, 22 València 46003. Tfno. 96 196 32 37/ 3150. cgfma@tsai.es

Un lloc menys visible però igualment inapropiat, per a un colpista traïdor al seu jurament de llealtat. L’autor de crims de guerra i contra la Humanitat, no ha d’estar en homenageat en cap lloc, tampoc en l’espai encargado del comandament de la nostra defensa.

És responsabilitat de l’Ajuntament de València, el seu propietari legal, reclamar-se-la al Ministeri de Defensa i procedir a la seua retirada, col·locar-la al soterrani més fosc de la Història o procedir a la seua destrucció i reciclat de materials, però no continuar fent passar als militars que avui ocupen "Capitania" l’oprobi de veure l’estàtua de qui més deshonre la seua professió.

*Pot ser algun dia també podem alliberar-nos de la façana del que va ser "Galerias Todo", una herència del tardofranquisme que enlletgeix immensament el paisatge del conjunt de la Plaça

Veure en línia : http://www.levante-emv.com/seccione...

SPIP | esquelet | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0