Ètica i Filosofia en Secundària


Inici > Àmbit social > Hominització i Humanització. Ja està ací l’espècie humana
Hominització i Humanització. Ja està ací l’espècie humana

per filosofem | 24/10/2014


"I buscar el nostre origen significa anar molt arrere, retrocedint milions d’anys, perquè en el temps d’Homo erectus, per exemple, algú ja cuinava i cuidava els desvalguts. I si pujar els menuts és crucial per anar avant com a espècie, i l’empatia, la comunicació i la preparació d’aliments van ser i són clau en la supervivència dels nadons i en l’evolució de la nostra espècie, la imatge del procés humanitzador que hauríem de tenir hauria de ser molt diferent. La que tenim ara és una extensió de la nostra visió tradicional de la història com a successió de glòries bèl·liques i masculines. La que hauríem de tenir presta més atenció a modestes tasques quotidianes com ara cuidar a qui ho necessite, preparar menjars segurs i nutritius i ensenyar motherese." Paula Casal. La humanització no és sols cosa d’homes. El paper de les mares en l’evolució de la nostra espècie.

Els processos d’hominització i humanizació

Comencem amb aquest vídeo sobre el procés d’hominització.

ACTIVITATS

Activitat 1: Escriu en el teu quadern la resposta a la següent pregunta: Què es l’hominització?

Per a respondre, treu la informació d’aquestos enllaços:

JPEG - 105.1 kB

Activitat 2: Escriu en el teu quadern la resposta a la següent pregunta: Què és l’humanització? Per a respondre, treu la informació dels següents enllaços:

JPEG - 90.6 kB

Activitat 3: Quina és la diferència entre hominització i humanització? Redacta la resposta amb la informació continguda en el següent esquema.

JPEG - 124.2 kB

Activitat 4: Fes una presentació de diapositives amb prezi sobre les teories de l’origen de la vida. Utilitza la informació que has replegat en el teu quadern.


Participa en el fòrum
Identificació
Escriu un missatge