Filosofem

Ètica i Filosofia en Secundària

I ExpoFiloSofia. Dia mundial de la Filosofia

Aquest curs 2011-2012 farem la primera exposició de fotos, fotomuntatges, vídeos, videoporames... filosòfics

per Àngels Varó Peral | 13/10/2011

Inici > Filosofia > I ExpoFiloSofia. Dia mundial de la Filosofia

Llengües d'aquest article: català Español

El Dia mundial de la filosofia fou introduït en 2002 per la UNESCO en honor a la reflexió filosòfica al món sencer mitjançant l’apertura d’espais lliures i accessibles. El seu objectiu és animar els pobles del món a compartir la seua herència filosòfica i a obrir les seues ments a noves idees, així com per a inspirar un debat públic entre els i les intel·lectual i la societat civil envers els desafiaments que enfronta la nostra societat.

Des de 2002, cada any es celebra el Dia mundial de la filosofia, el tercer dijous de novembre. Enguany serà el dia 17 de novembre.

El filòsof Adolfo Sánchez Vázquez feu una ponència el 21 de novembre de 2002, Dia Internacional de la Filosofia, a l’Aula Magna de la UNAM (Universidad Nacional Autónoma de México). En el següent vídeo podeu escoltar-ne un extracte de la ponència.

El departament de filosofia de l’institut també volem contribuir a reivindicar més presència de la filosofia en la societat i en l’educación de la futura ciutadania. És per açò que us convoquem a participar en la I ExpoFiloSofia, una exposició de fotografies, fotomuntatges, vídeos o videoporames filosòfics fets per estudiants i professorat de secundària.

El termini per a presentar les vostres aportacions filosòfiques serà del 17 d’octubre fins el 15 de novembre.

El departament de filosofia de l’institut s’encarregarà de replegar els treballs i d’organitzar l’exposició, que serà inaugurada el 17 de novembre.

En altres llocs (Catalunya, les Illes Balears i València) realitzen, des de fa uns anys, una mostra de fotofilosofia, "espurnes de pensament". Ací us deixe uns videoporames amb una selecció dels treballs presentats el 2009 i el 2010:

NO HO DUBTES, COLABORA.


Malauradament, la I ExpoFiloSofia no ha estat inaugurada el dia 17 de novembre per raons alienes a la voluntat dels membres del Departament de Filosofia. La "desaparició" de la memòria USB, on estava enregistrat tot el material presentat per l’alumnat que ha col·laborat, ha fet impossible poder inaugurar la primera mostra de l’expressió dels valors ètics del nostre alumnat.

Pròximament farem l’ExpoFiloSofia.