Filosofem

Ètica i Filosofia en Secundària

Pel·lícula

Lila dice (Lila dit ça)

de Ziad Doueiri. França 2005

per filosofem | 26/11/2008

Inici > Recursos > Pel·lícules recomanades > Lila dice (Lila dit ça)

Lila és una noia que té setze anys. Amb la seva tieta, se’n va a viure a un barri pobre de majoria àrab. Allà coneix dos joves, líders d’una banda local: en Chimo, de tarannà tranquil i amb aspiracions literàries, i en Mouloud, més rude i menys manipulable.

Lila (Vahina Giocante) és una preciosa adolescent de 16 anys que es trasllada a viure amb la seva tieta a un barri popular de Marsella. Allà la majoria de la població és magribina, raó per la qual la cabellera rossa i els ulls blaus de Lila criden l’atenció de tothom gairebé a l’instant.

I no només això. Lila és intel•ligent, tendra i descarada, i no trigarà en enamorar dos dels joves del veïnat. Un és el narrador de la pel•lícula, el romàntic, atractiu i tranquil Chimo (Mohammed Khouas); l’altre és Mouloud (Karim Ben Haddou), arrogant i agressiu.

Chimo i Lila comencen una relació en secret, plena de tendresa i també de sentualitat, amb eròtiques confessions a l’orella (“vols mirar sota la meva faldilla?” li proposa ella a ell), que servirà als dos per deixar enrere la seva innocència. Però Mouloud no es conformarà amb veure com creix l’amor dels altres dos, i irromprà amb força.

Ziad Douieiri és el director d’un film que parla sobre l’enveja, el racisme i la fina línia que separa l’amor per algú del desig de posseir-lo. És la seva segona pel•lícula després de West Beirut.

Jaume Pla lamalla.cat


Entrevista amb el director de la pel·lícula


Trailer de la pel·lícula


Ressenya de la pel·lícula a la web "Cine Árabe"


La pel·lícula:

Veure en línia : la web de