dimarts, 16 d'abril de 2024 
Menú principal
Notícies

Bàner
Bàner
Bàner
Bàner
General
SOLIDARIDAD OBRERA Nº 373 PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 18 d'abril de 2019 11:49

SOLI N 373

CNT Catalunya, con la AIT

Link descarga: https://mega.nz/…

Aunque torticeramente se nos aislara del resto de la CNT, allá por 1995, la militancia de CNT Catalunya, sintiéndonos cenetistas como quien más, seguimos creyendo entonces y ahora que el anarcosindicalismo es la mejor herramienta para transformar esta sociedad y sus valores.

Darrera actualització de dijous, 18 d'abril de 2019 11:56
Llegiu-ne més...
 
LA VAGA DE LA CANADENCA PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 4 d'abril de 2019 22:27

CARTELL LA VAGA DE LA CANADENCA

 

LA VAGA DE LA CANADENCA

100 anys de la consecució en Espanya de la jornada de 8 hores de treball. Tenen que haver-hi lluites al carrer per aconseguir els drets a viure dignament, en aquests cas s’inicia la vaga pel acomiadament de 8 treballadors que protestaren al veure reduïts els seus sous, a més de voler organitzar-se sindicalment. Immediatament la solidaritat del altres treballadors es posa de manifest i declaren un boicot com a protesta, negant-se a tornar al treball fins que no fossin readmesos, però l’empresa, La Canadenca empren mides dràstiques i el despedeix a tots, la solidaritat es va extendre a altres seccions i al segon dia n’eren més de dos mils els acomiadats. Si sumaren treballadors d’altres empreses elèctriques, com Energía Eléctrica de Cataluña i el 17 de febrer se sumà a la vaga el sector tèxtil. El 27 de febrer la vaga en les companyies d’aigua, gas i electricitat era total.

Ja no era una vaga simplement laboral, s’havia transformat en una vaga social, on les condicions del comitè de vaga foren les següents: llibertat del presos empresonats i la seva readmissió, l’obertura dels sindicats, l’immunitat del comitè de vaga i l’establiment de la jornada de les vuit hores.

Inacceptable per part del govern i les empreses implicades, sota acusacions als treballadors, aquests es mantenien a la lluita, i el 7 de març començà una vaga al sector ferroviari que es faria general el dia 12. El govern publicà un ban de Milans del Bosch amenaçant als treballadors que no es presentessin al lloc de treball, però la gran majoria no es presentaren, degut això, més de tres mil persones foren empresonades al Castell de Montjuic.

Reunits el 15 i 16 de març, en presencia del emissari del govern espanyol, José Morote, es van reunir representants de La Canadiense i el comitè de vaga, i el 17 de març s’arribà al acord definitiu, acceptant, després d’un mes i mig de vaga les següents peticions: la llibertat pels treballadors empresonats, la readmissió dels treballadors en vaga sense represàlies, el pagament de la meitat del dies que havia durat la vaga, se establiria la jornada de 8 hores, y darrera l’acord definitiu s’aixecaria l’estat de guerra.

La CNT, per subscriure l’acord, convocà el dia 19 de març una gran assemblea en Barcelona, on assistiren 20.000 treballadors, aprovant l’acord en que s’havia arribat i es donava tres dies al govern per l’alliberament dels empresonats. El 3 d’abril un decret del govern establí la jornada de 8 hores. La CNT s’aniria incrementant havent viscut una experiència de vaga de 44 dies i que serviria per assentar les bases de les lluites i resistències en els següents anys, on els sindicats lliures de la patronal assassinarien a més de 500 anarcosindicalistes.

*** Notes preses de Angel Malatesta

 

Darrera actualització de dijous, 4 d'abril de 2019 22:33
 
PRESENTACION PERIODICO LA "FRAGUA SOCIAL" PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 4 d'abril de 2019 15:28

presentacion fragua social

 

CRÓNICA PRESENTACIÓN DEL PERIÓDICO LA "FRAGUA SOCIAL"

Cómo se había ido anunciando, tuvo lugar la presentación del periódico la “FRAGUA SOCIAL”, los días 30 de marzo en c/ Joaquín Costa, 34 (CNT-AIT Catalunya) en Barcelona y al día siguiente 31 en c/ Teatre, 21 (CNT-AIT Vilanova i la Geltrú).

Darrera actualització de dijous, 4 d'abril de 2019 15:40
Llegiu-ne més...
 
PANCARTA CNT-AIT GRAMANET DEL BESÓS PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 21 de març de 2019 14:09

 

pancarta cnt-ait gramanet3

pancarta cnt-ait gramanet2

 

 

Darrera actualització de dijous, 21 de març de 2019 14:35
 
PRESENTACION "CUENTOS INSOLENTES" PDF Imprimeix Correu electrònic
diumenge, 17 de març de 2019 22:58

foto cuento

 

PRESENTACION "CUENTOS INSOLENTES"

El pasado sábado 16 de marzo en CNT-AIT Vilanova i la Geltrú presentó “CUENTOS INSOLENTES”,

Darrera actualització de diumenge, 17 de març de 2019 23:12
Llegiu-ne més...
 
PRESENTACIÓ CUENTOS INSOLENTES PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 13 de març de 2019 15:09

cartel cuentos insolentes 3

 

PRESENTACIÓ CUENTOS INSOLENTES

 

El dia 16 de març a les 18.30h.  l'escriptor Iván R. Varo presentarà la seva recopilació de relats Cuentos Insolentes

Darrera actualització de dimecres, 13 de març de 2019 15:22
Llegiu-ne més...
 
CRÓNICA SOBRE LA CHARLA DEBATE 8M PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 13 de març de 2019 09:55

CRÓNICA SOBRE LA CHARLA DEBATE 8M

 

El pasado jueves día 7, vigilia del 8-M, se celebró en los locales de c/ Joaquín Costa, 34 (Barcelona), la “charla debate 8M”, organizada por CNT-Catalunya, en la que intervinieron varias compañeras explicando cada una de ellas temáticas diferentes, haciendo enmudecer a la asistencia con sus relatos.

Darrera actualització de dimecres, 13 de març de 2019 10:06
Llegiu-ne més...
 
8-M DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA PDF Imprimeix Correu electrònic
dimecres, 6 de març de 2019 13:05

cnt vilanova cartell 8Mcnt vilanova cartel 8M

8-MARZO

 

DIA INTERNACIONAL DE LA MUJER TRABAJADORA

 

Durante toda la historia de la Humanidad la mujer ha estado relegada a la explotación: explotación en todos los sentidos de la vida que nos toca vivir; explotación en el trabajo, explotación familiar, y en todo aquello donde la mujer siempre tiene que claudicar.

Darrera actualització de dimecres, 6 de març de 2019 15:56
Llegiu-ne més...
 
8-M VIVAS, LIBRES, INSUMISAS PDF Imprimeix Correu electrònic
divendres, 22 de febrer de 2019 11:07

cartel cnt charla 8Mcartel cnt 8M

 

 

8 de Març

VIVES, LLIURES, INSUBMISES


CNT CATALUNYA ens adherim a les mobilitzacions i accions organitzades amb motiu del 8 de març, dia internacional de la dona treballadora, en solidaritat amb totes les dones que són víctimes de qualse­vol mena de violència o ex­plotació.

Darrera actualització de divendres, 22 de febrer de 2019 11:22
Llegiu-ne més...
 
CNT-AIT CON LOS CHALECOS AMARILLOS EN FRANCIA PDF Imprimeix Correu electrònic
dimarts, 19 de febrer de 2019 10:20

foto acto chalecos amarillos 1foto acto chalecos amarillos 2

 

CNT-AIT CON LOS CHALECOS AMARILLOS EN FRANCIA

CNT Catalunya celebró la CONFERENCIA-DEBATE en los locales de la FELLA, c/ Joaquín Costa, 34 (Barcelona) sobre la lucha de los “CHALECOS AMARILLOS (GILETS JAUNES)” en Francia, con la intervención de miembros de la CNT-AIT Toulouse.

Se dejó de manifiesto que el Movimiento ha tomado conciencia desde el 17 de noviembre en que se realizó la primera manifestación, las personas ahora se sienten unidas, hablan entre ellas, rechazan el dirigentismo, las banderas, en la mayoría de los lugares realizan las Asambleas y los acuerdos se toman horizontalmente,… CNT-AIT y l@s anarquistas participan activamente desde el principio, utilizando todo lo que está a su disposición para difundir los mensajes de concienciación, así: las pintadas, pancartas, medios escritos, prensa, etc.,… hace que lleguen por todas partes y la gente los hace suyos, lo que hace que el Movimiento en buena parte sea anarquista en sus actuaciones.

La represión ha creado en las personas: la ira, la rabia, el odio… hacia las fuerzas del orden establecido, es decir, la policía. También han creado repudio a los periodistas y medios de comunicación, que se han dado cuenta que están al servicio del poder.

Las personas que conforman el Movimiento sin lugar a dudas, están viviendo un antes y un después, un antes porque se sentían aisladas, los problemas pertenecían a cada un@ y no había comunicación entre las personas humildes, precarias,… hoy, ya no es así, los problemas son todos los mismos para tod@s, se hacen fuertes hablando, explicando y no tienen miedo de las consecuencias cuando van a salir a la calle. Llevan 14 semanas organizado@s con los mismos planteamientos y van a seguir. Actúan con el pensamiento anarquista y no lo saben, lo van descubriendo actuando con la acción directa cada día. La revolución está presente, pero necesita de un tiempo para que dé los resultados necesarios para realizarla de lleno.

Conferencia-debate muy interesante para conocimiento de una lucha, que prácticamente tiene los mismos motivos que este país para que dejemos de estar explotad@s, y el anarcosindicalismo y el anarquismo conecten con l@s trabajador@s, con l@s precari@s, con l@s parad@s,… sin banderas, sin reformismos, sin polític@s, por la concienciación para la Revolución Social.

Salud, Anarcosindicalismo y Anarquía!

 

Darrera actualització de dimarts, 19 de febrer de 2019 10:26
 
A.I.T. SOLIDARIDAD CON LAS PROTESTAS SOCIALES EN FRANCIA PDF Imprimeix Correu electrònic
dijous, 7 de febrer de 2019 09:58

cartel cnt ait toulouse

 

Solidaridad con las protestas sociales en Francia:

¡Resistencia al capitalismo, explotación y al Estado!

lunes, 4 de febrero de 2019

La Asociación Internacional de los Trabajadores (AIT) desea mostrar su solidaridad con las protestas sociales que se producen en Francia, que son otro ejemplo más de resistencia a la explotación dominante que enfrentan los trabajadores de todo el mundo. A continuación, nos gustaría publicar partes de un texto enviado por la CNT-AIT y un llamado a la solidaridad.

Darrera actualització de dijous, 7 de febrer de 2019 11:50
Llegiu-ne més...
 
<< Inici < Anterior 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Següent > Final >>

Pàgina 9 de 21
Calendari
<<  Maig 2022  >>
 dl  dt  dc  dj  dv  ds  dg 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     

© 2024 CNT-AIT Catalunya
Joomla! is Free Software released under the GNU General Public License.