Arrel de la web > Notícies > Cutrexèrcit > Exèrcit i Universitats

Exèrcit i Universitats

Dossier d’Alternativa Estel i CEPC

divendres 7 d’abril de 2006, per  remenaire

LES EMPRESES DE LA GUERRA I LA UNIVERSITAT POMPEU FABRA
(La cara oculta de la universitat pública)

Us presentem un dossier que palesa les relacions entre la Universitat Pompeu Fabra i diferents empreses que operen en el seu marc institucional. Podeu descarregar-lo clicant la icona PDF.


En referència al dossier, algun dia l’honorable CURSI (Conseller d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació) escriurà a les seves memòries els maldecaps que li ha portat el tema, perquè el coneix de primera mà, i de fa anys.

Entre el 1986-1988 Solà fou Vicerector d’Investigació a la UAB. 1986, l’any del referèndum per la OTAN, per un sí o per un no. El vot és secret: condició de llibertat. Els papers estan escrits i els arxius són visitables. En aquells dies, està al BOE, l’Organització del Tractat de l’Atlàntic Nord, oferia nombroses ajudes a la recerca científica. Si el diner venia de l’OTAN segur que no era per a ajuda humanitària, l’exèrcit només ensenya a matar.

En aquells dies la signatura del Vicerector d’Investigació anava impresa a les circulars internes de totes les ajudes a les que la UAB podia accedir, les de l’OTAN també.

Quan va deixar el Rectorat el 2002 (Rector des del 1994) va col·laborar a la campanya per l’Objecció Científica, un tema que coneix de primera mà. Carles Solà a Ràdio Sant Cugat (notícia amb audio): "Una desena d’universitats han incorporat als seus estatuts la renúncia a la investigació militar." Si llegiu el dossier adjunt veureu que no ha servit de massa redactar nous Estatuts Universitaris amb les consignes de la "internacional papanates" (terme amb el que liberals com Jordi Barbeta cataloguen els progres de la socialdemocràcia amb passat marxista radical amants de la correcció política) de la que Solà sembla formar part.

Quin ús tenen els micro XIPS que es fabriquen al Centro Nacional de Microelectrónica que el Centro Nacional de Investigaciones Científicas té al Campus de Bellaterra? Com és conegut la majoria de satèl·lits són principalment d’ús militar, tot i que després hom pugui pagar-se un TOM-TOM-GO per no perdre’s camí de la Cerdanya amb l’audi4, la seva funció fou desenvolupada per a que els míssils no es perdessin camí de Tikrit, Hebron o Tora Bora. D’on surten els diners per a fer recerca d’al·leacions intermetàl·liques i quin ús tenen en primer ordre? Per què és tant interesant construir el Sincotró a Cerdanyola?

En alguna xerrada en pro de l’Objecció Científica, Carles Solà va recordar que una forma efectiva era no votar als partits polítics que promouen la investigació militar. ¿Si el Departament d’Educació (Marta Cid, a proposta d’ERC) i el Departament del CURSI (Carles Solà, a proposta d’ERC) coordinen un Saló de l’Ensenyament amb presència militar, l’analogia és no votar ERC per col·laborar amb l’estament militar?

Ostres oblidàvem que l’ERC de Portabella va tenir la idea de recuperar el Castell de la Discòrdia gràcies als antimilitaristes que vam intentar ocupar-lo un dissabte del novembre de 2000. Cal recordar que aquell dia hi havia suficients antidisturbis i secretes com per rajar-nos i pirar després de les fotos de rigor. Recentment el Castell sembla la Rambla: els de les JERC hi pugen de tant en tant, els ultres hi despleguen estanqueres de metros...

En paraules de Manuel Sacristán en referància als marxistes: "n’hi ha per convicció i per repetició". En paraules nostres: no es pot ser estadista i activista. "Els funcionaris no desobeixen" paraules de Carles Solà en contra de la desobediència activa que el Claustre General de la UAB havia adoptat per fer front a la Llei Orgànica d’Universiats presentada pel Partit Popular el 2001, que com veiem dóna certes "llibertats poc ètiques" a Departaments, Consells de Govern o Consells Socials.

MENYS PARAULES, MÉS ACTES i PROU HIPOCRESIA!
se’ns pixen a sobre, i diuen que plou

Documents adjunts

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0