Arrel de la web > Comunicats > Assemblea Antimilitarista de Catalunya > Saló de l’Ensenyament 2006 (2)

Saló de l’Ensenyament 2006 (2)

Consellera CID: PROU HIPOCRESIA si li plau.

divendres 24 de març de 2006, per  remenaire

COMUNICAT DE PREMSA
Assemblea Antimilitarista de Catalunya + Casc

Un any més el Saló de l’Ensenyament, organitzat per la Fira de Barcelona i coordinat pels Departaments d’Educació i d’Universitats i Recerca de
la Generalitat de Catalunya, ha allotjat el Ministeri de Defensa com si es tractés d’un expositor qualsevol que ofereix el seus serveis "educatius" al jovent de Catalunya.

L’Assemblea Antimilitarista de Catalunya i la Federació d’ONGs catalanes per la Pau -unanimitat de totes les ONGs membres- van mostrar la seva repulsa davant d’aquest fet, mitjançant una carta adreçada a la Consellera.
(si no heu llegit la carta a la Consellera cliqueu aquí)

De la mateixa manera s’han manifestat desenes de centres escolars, professores i estudiants arran de la campanya amb el suport de CGT-Catalunya i USTEC-STEs (sindicat majoritari de l’ensenyament públic a Catalunya). Tota aquesta indignació ha arribat durant aquests últims dies a la Consellera de Educació, la Sra. Marta Cid Pañella, que haurà rebut suficients correus electrònics per moure fitxa.

En resposta a les nostres demandes, el Departament ens ha respost: "us fem saber que compartim el seu punt de vista, i que en l’edició de l’any passat així ho vam
manifestar a Fira de Barcelona i ho hem tornat a fer enguany. Així mateix, ens plau indicar-vos que hem tramès la vostra queixa a Fira de Barcelona, organitzadora d’aquest Saló, per tal que siguin coneixedors de l’opinió desfavorable de molts ciutadans per la presència d’un estament militar en un certamen d’àmbit educatiu."
(si voleu llegir la resposta de la Conselleria cliqueu aquí)

És per això que ens ha sorprès assabentar-nos per la premsa d’avui 24 de març que la Consellera mai ha demanat la retirada de l’estand del Ministeri de Defensa, i que únicament s’havia limitat a traslladar les queixes rebudes pel seu departament.

La batalla mediàtica sembla més greu: el dia de la innauguració 22 de març les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC són els joventuts del partit de la Consellera) van fer una acció de protesta a l’stand de l’exèrcit i l’endemà El Periódico de Catalunya (com a mínim) publicà una nota en la que s’afirmava que la Consellera havia demanat la retirada de les Forces Armades a la Fira.

Per tot això, ens veiem en l’obligació d’exigir novament:

- Una presa de posició pública i clara de la Conselleria vers la presència de les forces armades en el Saló de l’Ensenyament, en tant que principal responsable de les polítiques educatives basades en la pau i la justícia a les escoles de Catalunya, així com de la coordinació d’aquest esdeveniment.

- Que el seu Departament prengui mesures coherents amb la política "pacifista" del govern de Catalunya, i no permeti la inclusió de les Forces Armades dins del Saló "Estudia".

- Que el discurs per la pau de la Generalitat de Catalunya, representant en aquest cas per la Conselleria d’Ensenyament, no s’aturi en l’exercici d’una mera retòrica oportunista i de conveniència, sinó que es tradueixi en fets concrets, en aquest cas, la retirada de l’estand del Ministeri de Defensa del Saló de l’Ensenyament.

Amb aquesta finalitat, continuarem treballant per tal que l’any vinent no tinguem que suportar la presència d’espais bel·licistes i violents dins el marc d’una activitat de formació educativa de la transcendència que a Catalunya té el Saló de
l’Ensenyament.

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0