Arrel de la web > Internacional > Palestina > Boicot Preventiu a l’economia de guerra

Boicot Preventiu a l’economia de guerra

NO compreu productes d’Israel

divendres 9 de gener de 2009, per  remenaire

- CONCENTRACIÓ Dijous 8 de gener a les 20h. Plaça dels 4 Cantons. Sant Cugat.
- MANIFESTACIÓ Dissabte 10 de gener a les 17h Plaça Universitat. Barcelona

JPEG - 28.4 kB
per gaza

- Entenem la proposta de Boicot a productes israelians com una extensió de la lluita contra el genocidi que pateix el poble palestí.

- Cal identificar que l’objectiu de la campanya és una part més de la denúncia que fem a l’Estat d’Israel.

- Alhora seguim exigint que l’Estat espanyol deixi de vendre armes a Israel, tal i com recomana el Codi de Conducta d’Exportacions d’Armes de la UE de 1998, que insta a no exportar armes a països en conflicte, o territoris on es violen els drets humans o no es compleix el dret internacional humanitari.

Llistat de productes

El model de boicot que cal aplicar a Israel és clarament el del cas de Sud-Àfrica. La lluita es dirigí contra els governs, per una banda, i directament contra les empreses que feien negocis amb Sud-Àfrica, per l’altra.

Recordem que hi hagué protestes i manifestacions demanant que s’apliqués un embargament d’armes. La pressió sobre les empreses consistí en desemmascarar les que tenien interessos a Sud-Àfrica i fer boicots als seus productes, juntament amb manifestacions, protestes en les assemblees d’accionistes i moltes altres accions.

A conseqüència d’aquesta pressió, el 1987 el Consell de Seguretat de les Nacions Unides va imposar sancions limitades a Sud-Àfrica. El seu impacte fou certament limitat, perquè els grans poders -principalment el Regne Unit i els EUA- trobaren camins per esquivar-les (com donar armes, ensinistrament militar i petroli a Israel perquè proveís el règim sud-africà). Tot i així, durant els anys vuitanta les grans corporacions començaren a trencar els vincles amb Sud-Àfrica, pressionades per la protesta que ocasionaren. De cop i volta, la continuació de l’Apartheid suposava un fort cost econòmic.

Això es va combinar amb un altre tipus de pressió: el boicot cultural i l’aïllament social. Sud-Àfrica va ser expulsada de les competicions esportives internacionals, les organitzacions professionals i acadèmiques no cooperaven amb les associacions sud-africanes, hi havia un boicot a les conferències i els actes culturals... Tot hi ajudà. Sud-Àfrica fou forçada a canviar.

L’únic camí que tenim per pressionar Israel perquè canviï és la protesta de la gent arreu del món a través de tots els tipus de boicot.

[|més a www.palestina.cat, busca el link a l’inici.|]

Veure en línia : Amplia informació

Documents adjunts

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0