Arrel de la web > Despesa Militar | Objecció Fiscal > Objecció Fiscal 2005/2006

Objecció Fiscal 2005/2006

dimecres 14 de juny de 2006, per  atom

ASSESSORIA D’OBJECCIÓ FISCAL

- CADA DIMARTS DE 20 A 21 h. (maig i juny)

- AL CASAL POPULAR LA GUITZA, Carrer de Sant Marti 14-18 SANT CUGAT DEL VALLÈS

- per a dubtes casc(a)nodo50.org


Ha començat la campanya de la Renta.
Més informació al WEB de l’Agència Tributària (AT) www.aeat.es

Abans de parlar de tecnicismes, us volem informar que l’AT ofereix l’opció de l’esborrany. És un document que ens envien a casa si el demanem on hi figuren les nostres rendes i retencions, però encara que el demanem NO ESTEM OBLIGATS a fer declaració.

És important que la gent conegui l’esborrany perquè pot recuperar uns diners que l’Estat li ha retingut.

Per poc que siga aquest import TENIM el dret a reclamar-lo, més encara quan la política dels darrers governs (PSOE i PP) tendeix a "alliberar" a la ciutadania de fer la Declaració.
Com menys gent la faci, menys consciència de que l’Estat ens cus a impostos indirectes mentre baixa la pressió als que més tenen.


Com cada any l’Estat crida la ciutadania per a liquidar el Impost de la Renta de les Persones Físiques, l’IRPF.

L’estat espanyol té el monopoli dels impostos, i n’hi ha de tota mena.
L’IRPF és un impost personal, progressiu i directe que grava la renta obtinguda en un any natural. Les Rentes poden procedir de les diferents riqueses de cada persona.

- Rendiments del treball.
- Rendiments del capital financer.
- Rendiments del capital immobiliari.
- Rendiments d’activitats económiques (negocis).
- Guanys o Pèrdues patrimonials

El tipus impositiu oscil·la entre el 15% y el 50%.

L’Agència Tributaria és l’organisme encarregat de la gestió, inspecció i recaudació d’aquests impostos, tot i que cada Comunitat Autònoma pot establir deduccions o quotes al seu territori.

El cas del País Basc i Navarra [euskadi, euzkadi, euskal herria o com es digui ;-)] són les Diputacions Forals les encarregades de la seva gestió, inspecció i recaudació. Per això no trobareu gent d’Unión de Pueblo Navarro formant part de la Brunete Mediàtica en la "Polèmica de l’Estatut de la Punyeta", perquè s’ho cuinen, s’ho mengen i liquiden amb l’Estat els serveis que aquest presta en aquests territoris amb "drets històrics" per no dir feudals... d’època feudal.

Des de fa més de 20 anys una petita tribu practica la Desobediència Civil a la Declaració de la Renta.
Què és la Desobediència Civil? Clickaquí

D’aquesta manera conseguim finançar col·lectius que difonen la pròpia OF, però també projectes col·lectius d’economia social. Per exemple la CGT aquest any promou dos projectes: el primer per a fer una caixa de resistència front als acomiadaments, i un segon de suport a l’Ofina d’Okupació de Barcelona. L’Assemblea d’Objectors de Catalunya aquest any ha decidit donar suport a les companyes de Bétera.

Com que estem en contra de la política econòmica de l’Estat, concretament en contra de la inversió que fa en el capítol de DESPESA MILITAR: nosaltres antimilitaristes i pacifistes d’arreu no volem col·laborar en pagar aquesta factura.

De què va això de l’Objecció Fiscal???

Es tracta de NO col·laborar plenament amb les obligacions ciutadanes, es tracta de fer-li la "pirula" a l’Agència Tributària. Com?

Front l’IRPF cada persona té un saldo positiu o negatiu amb l’Estat: o li toca rebre o li toca pagar. Això podem saber-ho grauïtament si demanem l’esborrany a l’Agència Tributària de la nostra localitat. Ja que hi anem podem demanar les nostres enganxines, per si després quan fem la Declaració volem estalviar-nos copiar el nostre nom mil vegades.

Un cop sabem si cobrem o paguem, les estratègies de la OF són diferents.

Si ens toca pagar (100 € per exemple) nosaltres li pagarem a l’estat 90-95€.

Per què? Perquè entre el 5 i el 12% del pressupost de l’Estat va destinat a Armament i despesa corrent de les Forces Armades. Aquí us posem un enllaç a les dades que han calculat la gent de la CGT. Estrictament la partida al Ministeri de Defensa és del 4’23%, però s’ha de sumar els diners que s’aporten a l’OTAN, els interessos dels crèdits de l’armament, el Centre Nacional d’"Intel·ligència" o els organismes autònoms del Ministeri de Defensa entre moltes d’altres partides que es reparteixen pel pressupost, amb la finalitat de camuflar despeses militars a d’altres ministeris.

M’estalvio diners si faig Objecció Fiscal? NO.

Aquest 5-10% que no paguem a l’Estat l’ingressem a algun col·lectiu de base, o a qualsevol projecte que representi els nostres valors: els mateixos que ens porten a desobeir.

Hem de conservar el resguard de l’ingrés al projecte que representi millor els nostres valors, i adjuntar-lo entre els papers de la declaració. Així mateix hi afegirem una declaració adreçada al Ministre d’Economia que podeu descarregar al final d’aquest article. És recomanable buscar l’Assemblea d’Objectors més propera i fer-los arribar la nostra desviació, per poder quantificar l’abast de la campanya.
Pots també omplir el full del cens comú de l’Assemblea d’Objecció Fiscal que agrupa les estadístiques de Catalunya.

I si ens toca cobrar?

El que fem la majoria és "la quota fixa". Ingresem 84 € a algun projecte que respongui als nostres principis i ens guardem el resguard de l’ingrés.

Per què 84€? Perquè 84 són els països que estan ofegats pel Deute Extern.

A l’hora de fer la Declaració anirem a una casella concreta [que ja farem pública quan tinguem els models del 2006] i li demanem a l’Estat que per Objecció Fiscal ens tornin aquests 84 € que hem avançat de la nostra butxaca.

Normalment ho fem a la part de Retencions i d’altres pagaments a compte. El mètode és manual, tatxem qualsevol de les línies que no omplim (per arrendaments urbans, per guanys i pèrdues de patrimoni, per exemple) i a mà posem per objecció fiscal i omplim la casella corresponent.

Si feu la declaració amb el programa PADRE [el patriarcat sembla estructurar-ho tot!] ompliu la casella (747) amb la quantitat (percentatge o quota fixa) i un cop imprés per duplicat, a mà o amb alguna etiqueta (si sou persones fines;-) posem per objecció fiscal.


FES OBJECCIÓ FISCAL ARA QUE ÉS LEGAL!

Des de fa més de 20 anys persones d’arreu de l’estat espanyol practiquem la Objecció Fiscal i no hi ha hagut MAI sancions per fer-la.

Si l’Agència Tributària s’adona que estem intentant "fer-li la pirura" ens dirà per escrit que la nostra Declaració té un defecte de forma, en cap cas hi ha prevista cap sanció per fer Objecció Fiscal, per això som agosarades i cridem ARA ÉS LEGAL!

Últimes notícies OF:
Com us diem, no hi ha cap sanció per practicar OF; el que sí es contemplen són sancions si deprés de l’avis per "defecte de forma" no paguem el que hem desviat...

Tot i això el Tribunal de Justícia de Catalunya ha dictat una sentència en la que s’anul·la una d’aquestes sancions, i obre la porta a fer reformes legals.
Per llegir aquesta notícia lica aquí.

LA PROPERA NOTÍCIA SERÀ: ¿QUÈ FER SI EM PILLEN?


Més informació: casc(at)nodo50(dot)org

Documents adjunts

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0