Arrel de la web > Notícies > el judici dels impputats

el judici dels impputats

dilluns 31 de desembre de 2007, per  deserteur

Com ja us vam anunciar, el passat 22 d’octubre es va celebrar el judici penal contra els 5 joves santcugatencs imputats per presumptes pintades a la seu del PP durant les mobilitzacions contra la guerra de l’Iraq el març del 2003. Participaren en el judici els acusats, diversos testimonis i la policia local, com a acusació, a més de diverses persones que assistiren per donar suport als acusats.

La sentencia ha sortit recentment: un de nosaltres és declarat culpable, i els altres quatre absolts. Se li demana al "culpable" el pagament d’una multa de 1080 euros, més la indemnització que arribi a aportar el Partit Popular. Aquesta indemnització resta subjecte a què el PP demostri que realment va pagar algun tipus de reparació de les pintades. I és que en el judici va sorgir una operació aparentment fraudulenta que portava el PP entre mans: pretendre cobrar indemnització per unes despeses que en el seu moment sufragà l’Ajuntament. El PP presentava uns suposats pressupostos com a prova del "perjudici" que havia patit, mentre que l’interventor de l’Ajuntament posava sobre la taula les factures que demostraven que era aquest qui havia reparat tots els danys ocasionats en aquelles dates d’agitació social.

En poques paraules, el PP a més de recolzar una guerra imperialista i il·legal, pretén treure’n una bona partida de calerons en una operació basada en el judici a uns simples caps de turc de l’enorme oposició que genera la seva repugnant política. És un veritable escàndol, i nosaltres ens seguim preguntant, després d’aquest fet i de la impotència davant del genocidi que segueix patint el poble iraquià: a qui s’hauria de jutjar?

Han sigut quatre anys i mig d’espera per un judici absurd i polititzat, el fiscal ens ha arribat a demanar quantitats de diners desorbitades, hem patit la repressió de primera mà, ens hem mobilitzat, ens hem donat a conèixer i hem arribat fins al ple de l’ajuntament, hem hagut de sufragar enormes despeses de la nostra butxaca per pagar els advocats... i encara resulta que som culpables??? Evidentment recorrem a aquesta sentència. Evidentment, tampoc deixem d’expressar el nostre rebuig cap aquells qui promocionen i alimenten aquestes guerres, així com el nostre suport i admiració pel poble iraquià que segueix patint les conseqüències de la guerra i de l’imperialisme més salvatge. Un cop més diem prou repressió, i un cop més diem NO A LA GUERRA !!!

Altres referències en aquest web: Els fets i la petició de suport al ple municipal

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0