Arrel de la web > Comunicats > Assemblea Antimilitarista de Catalunya > Bulldog Zapatero

Bulldog Zapatero

Bala perduda. Gener 2008

dimecres 19 de desembre de 2007, per  atom

Bulldog Zapatero

Ja hem assenyalat en aquesta columna la manera fulgurant en què el president Zapatero va abandonar les seves sospitoses proclames antibel·licistes amb ocasió de la guerra d’Iraq, per acabar esdevenint un ferri defensor de les polítiques militaristes de tota la vida. En aquest sentit, la decisió de mantenir la presència militar a l’Afganistan no va ser sinó el primer avís de la transformació d’aquell Bambi Zapatero en Bulldog, com ara se li comença a denominar.

Ara que s’acosten les eleccions generals, i amb elles la competició amb el Partit Popular per apoderar-se de la franja moderada de l’electorat, aquella que sempre s’estimarà més la seguretat que la llibertat, l’egoisme que la solidaritat i l’ordre que la justícia, el Govern torna a apostar per polítiques conservadores que li’n donin el vist-i-plau. En l’aspecte econòmic i social, la proposta d’eliminació de l’impost sobre el patrimoni o la renúncia a establir una llei d’avortament digna d’aquest nom són només dos exemples d’una àmplia bateria de mesures que han omplert (i ho seguiran fent, no ho dubteu) les planes dels diaris. Volem incidir, però, en altres tres que han passat bastant més desapercebudes, tot i estar dissenyades amb el mateix motlle. Per una banda, l’augment de la despesa militar pressupostada per al proper any, que ultrapassa ja els 18.000 milions d’euros (un 5,42% de la despesa total) i que consolida una tendència al alça des de l’arribada al poder dels socialistes. En segon lloc, la duplicació respecte l’any anterior de les exportacions d’armament, les quals han arribat durant l’any 2006 als 845 milions d’euros i, per últim i molt lligat a aquesta qüestió, l’aprovació al Congrés dels Diputats del projecte de llei sobre el comerç exterior de material de defensa i doble ús, el qual manté elsecret sobre les exportacions d’armament i en possibilita la venda a països que no respecten els drets humans o estan immersos en conflictes bèl·lics, fet que ha propiciat que el Centre Delàs la denomini Llei d’ocultació de la venda d’armes.

Això sí, Zapatero es renta la cara donant a l’Autoritat Palestina 240 milions d’euros, diners que, donada la inviabilitat d’una economia palestina a causa de l’ocupació israeliana, no tenen un altra destí que acabar en mans de l’ocupant.

AM (Assemblea Antimilitarista de Catalunya)

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0