Arrel de la web > Nosaltres > Manifest Fundacional

Manifest Fundacional

febrer de 1995

juliol de 2004, per  remenaire

Manifest del Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat (CASC)

Perquè som antimilitaristes!

- Perquè no volem els exèrcits!

1-. Perquè som contraris a la lògica i els valors militars, com ara l’obediència cega, el masclisme, la dominació, l’autoritarisme, el patriotisme.

2-. Perquè ens oposem a col·laborar amb el "nou ordre econòmic internacional" esdevenint consumidors de grans despeses militars, que desvien els recursos del planeta cap a la guerra i la destrucció.

3-. Perquè els exèrcits són el braç defensor de la classe social dominant i dels països rics davant dels pobres, convertint-se en sostenidors de situacions injustes.

Perquè som objectors de consciència?

1-. Perquè com antimilitaristes no volem col·laborar en cap exèrcit fent un servei militar, que per obligatori es converteix en el segrest legal d’un any de la nostra vida. Un any que no ens aporta res i que només serveix per ensenyar-nos a matar.

2-. Perquè som defensors de la llibertat, la solidaritat, la igualtat, la diversitat, la justícia i la pau.

3-. Perquè el servei militar desperta l’aspecte bel·licista de la persona.

Perquè som insubmisos al servei militar i la PSS?

1-. Perquè creiem que la injustícia que suposa l’existència d’un servei militar obligatori no té perquè substituir-se per cap altre servei.

2-. Perquè la PSS s’ha convertit en el preu que ha de pagar l’objector de consciència per la seva dissidència i ha esdevingut un càstig d’aquesta. La imposició de la PSS és la prolongació repressiva del servei militar, el salvaguarda del rebuig popular i frena el desenvolupament de l’objecció de consciència.

3-. Perquè els objectors que fan la PSS no tenen cap dret democràtic.

4-. Perquè la PSS es contraria a les veritables necessitats socials, doncs es perd o es deixen de crear llocs de treball , cobrint-los amb ma d’obra no qualificada, forçada i no motivada, barrant el pas a joves aturats que han estudiat i estan motivats per cobrir el lloc que ocupa el prestacionista.

5-. Perquè la insubmissió és solidaritat i no cap delicte, doncs els que optem per aquesta via ens arrisquem a penes de presó per defensar a la nostra generació i a les futures de la injustícia que suposa l’existència d’un servei militar i una PSS obligatòria.

6-. Perquè les diferents sentències que han rebut els insubmisos, que van des de l’absolució fins a l’empresonament, demostra la falta de criteri judicial i estatal per jutjar la nostra dissidència. L’empresonament arbitrari d’alguns objectors, per dissuadir a la resta posa més de relleu encara la injustícia i legítima la insubmissió com a resposta antimilitarista.

Ens neguem, doncs, a fer el servei militar o el seu succedani la PSS, malgrat l’amenaça de presó, com a gest de responsabilitat social, continuant mantenint la nostra condició de civils i demanant l’abolició del servei militar, com a primer pas vers la desaparició dels exèrcits i per l’assoliment d’un món més just i solidari.

El Col·lectiu Antimilitarista de Sant Cugat treballa des del febrer per aglutinar unitàriament tant als 4 santcugatencs que ja s’han declarat insubmisos, com als que aviat ho faran, com als que creuen en la necessitat de l’existència d’un moviment antimilitarista i per la no violència al nostre poble.

El CASC des del seu naixement ha denunciat des de l’antimilitarisme la creació de places de PSS al nostre municipi, places que va començar creant el mateix ajuntament i que hores d’ara ja tenen altres entitats del poble com el Centre Aura, el Club Muntanyenc Sant Cugat, el Centre Borja, la Creu Roja, la Fundació Jeroni Moragas, entitats que amb aquestes places es fan còmplices del manteniment del servei militar obligatori i que s’aprofiten de la mà d’obra gratuïta que suposen els objectors.

El CASC lluita també contra aquesta explotació dels joves, aquesta esclavitud moderna en que s’ha convertit la PSS i vol convèncer des del seu antimilitarisme a les entitats que ja tenen objectors de consciència o les que es plantegen de tenir-ne de que no creïn places de PSS.

El CASC vol esdevenir una font d’informació i acció antimilitarista, per lluitar contra una de les eines més fortes que fa servir avui l’estat: la desinformació.

El CASC creu que la lluita antimilitarista ha de seguir viva per denunciar els desastres i les guerres que produeixen els exèrcits, braç armat de la classe social i dels països poderosos, i que conflictes com ara el de Chiapas, Txetxènia, Bòsnia...ens recorden cada dia.

PER L’ANTIMILITARISME, CONTRA LA GUERRA I ELS EXÈRCITS

PER L’OBJECCIÓ, LA PAU I LA SOLIDARITAT

PER LA INSUBMISSIÓ, CONTRA EL SERVEI MILITAR I LA PSS

VINE AL COL.LECTIU ANTIMILITARISTA DE SANT CUGAT (CASC)

FEBRER DE 1995

Documents adjunts

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0