Arrel de la web > Comunicats > Ni en el nostre nom, ni amb els nostres diners!

Ni en el nostre nom, ni amb els nostres diners!

desembre de 2005, per  remenaire

Carta publicada al Diari de Sant Cugat 16/06/2005

Ni en el nostre nom, ni amb els nostres diners!

Feu Objecció Fiscal, ara que és legal!

Voleu guerres? Doncs no les pagueu!

Fins l’any passat la despesa mundial anual era d’uns 900 mil milions d’€uros, però aquest any, amb les campanyes militars dels EUA s’eleva al bilió d’€uros.

Un 3% d’aquesta xifra astronòmica seria suficient, segons la ONU, per reduïr un 50% la mortalitat infantil, abastir tot el món d’aigua potable i fer universal l’assistència mèdica primària.

L’Estat espanyol destinà el 2004 més de 5.200 milions d’€uros al Ministeri de Defensa, el que suposa una despesa de més de 42 Milions d’€uros al dia!

Un any més l’Agència Tributària ens envia l’esborrany de la declaració de l’IRPF, per tant, un any més us convidem a fer l’Objecció Fiscal. La objecció fiscal no és un delicte, ni suposa pagar més o menys impostos. La objecció fiscal desvia diners de l’exèrcit a projectes socials. No és tant important la quantitat desviada com el fet de realitzar-la.

En alguna de les caselles de retencions i altres pagaments a compte, que no es faci servir, posarem el concepte “per objecció fiscal” i hi indicarem l’import objectat que podrà ser una quota fixa o el % destinat a despesa militar de l’Estat espanyol (5.8%) i nosaltres descomptarem aquest mateix percentatge de la quota líquida resultant.

La quota fixa que proposem és de 84 €uros (1 € per a cada país dels anomenats països pobres) però que pot ser la quantitat que es desitgi.

CASC, abril de 2005

— -


— -
Extracte de la roda de premsa del CASC del passat 29 d’abril

NI EN EL SEU NOM, NI AMB ELS SEUS DINERS.

El divendres 29 d’abril el CASC va presentar al Casal popular la Guitza la Campanya d’Objecció Fiscal (OF) a l’Impost sobre la Renda de les Persones físiques (IRPF) sota la consigna “Fem Objecció Fiscal ara que és legal”.

Aquest any la campanya s’ha presentat el mateix dia a totes les ciutats de Catalunya on hi ha col•lectius i entitats que promouen l’OF, i que junts es coordinen des del Servei d’Informació de l’Objecció Fiscal (SIOF). El títol de la campanya triat “Fem Objecció Fiscal ara que és legal” és una provocació perquè el dret a objectar fiscalment segueix sense estar reconegut, però informa el CASC que en els darrers 5 anys les declaracions denegades per defectes de forma no arriben ni al 10% del cens del SIOF, més de 1.500 a Catalunya, 8.000 a tot l’Estat “són censos voluntaris, hi ha gent que per mandra o per oblit no ens envia les dades i no podem quantificar-ho correctament, a més oficialment Hisenda ens ignora”. El silenci administratiu respecte les objeccions presentades és considerat pels membres del CASC com “una invitació de l’Agència Tributària a desobeir”.

La filosofia de la OF neix de la negativa a voler col•laborar amb les despeses militars. L’Estat Espanyol destinarà aquest 2005 més de 18.500 milions d’€ al Ministeri que dirigeix José Bono, que són més de 50 milions d’€ -més de 8.000 milions de pessetes- al dia. Tot i aquests milions en despeses, membres del CASC van voler destacar que “escàndols com els dels
helicòpters sense assegurança, o despeses no previstes al pressupost inicial, fan incrementar aquestes xifres”. El mateix divendres El País va publicar que el 75% de les incorporacions a l’Exèrcit Espanyol acaben frustrades, índex que mostra el grau de rebuig social i els enganys de les campanyes de captació com la que el CASC va denunciar el passat març a les
portes del ta! (Teatre Auditori).

La OF es pot fer de diferents maneres, i mai és un frau. Els objectors desvien el percentatge que l’Estat destina a Defensa a un projecte alternatiu.

L’Assemblea d’Objecció Fiscal ha destinat aquest any els diners a 5 col•lectius antimilitaristes i pacifistes d’Israel que treballen per la resolució del conflicte als territoris ocupats. Aquest mes de maig del CASC organitzarà una trobada a la Guitza amb un dels voluntaris que ha estat a Israel, amb una projecció de fotografies i un col•loqui.

Tot i ser una pràctica minoritària, els membres del CASC confien en que el pòsit contra la Guerra a l’Iraq faci incrementar poc a poc el nombre d’objeccions. Membres del CASC que practiquen la OF donaran informació i assessorament tots els dimarts de maig i juny, de 20 a 21, al Casal Popular la Guitza (carrer Sant Martí 18) “poc a poc pretenem ser més objectors. Cal una feina de sensibilització, perquè hi ha per por -entre qui ja la fa- i poc costum entre els joves que no arriben al mínim que obliga a fer la declaració de Renda (...) i al haver-hi diferents mecanismes per a objectar, al començament costa una mica d’entendre tota la paperassa dels formularis”. A més recorden que “tothom qui vulgui pot fer declaració de Renda, no cal esperar que Hisenda enviï una carta. Només cal anar a la Delegació (Carrer Manuel Farrés, s/n 93 589 11 55) amb el DNI i demanar les etiquetes. A més hi ha el que anomenem Quota Zero que poden practicar-la aquells que estudien o treballen en negre i no apareixen a la declaració dels pares; la recaptació per IRPF és només el 20% del que recapta l’Estat. L’IVA i els altres impostos indirectes que paguem, també acaben en flotes
de guerra o mines antipersona”.

SPIP | | Mapa del lloc Web | Seguir la vida del lloc RSS 2.0