Portada del sitio > Notícies > Cutrexèrcit > El coronel que ha amenaçat amb una intervenció militar a Catalunya és un (...)

El coronel que ha amenaçat amb una intervenció militar a Catalunya és un franquista confés

Alamán Castro va lamentar fa uns dies que Espanya no compti ara amb "un estadista com Franco perquè ens doni un cop de mà"

Viernes 31 de agosto de 2012, por atom

Les paraules del coronel de l’exèrcit espanyol Francisco Alamán Castro alertant que la independència de Catalunya només serà possible “per sobre del meu cadàver” i amenaçant amb una intervenció militar al Principat si la secessió s’intenta, tot recordant el deure constitucional de l’exèrcit de garantir la “unitat” de l’Estat espanyol, han aixecat una forta polseguera, fins al punt que des d’ERC ja s’ha demanat la compareixença del ministre de Defensa, Pedro Morenés, perquè doni explicacions.

Alamán, col·laborador habitual del mitjà d’extrema dreta Alerta Digital, va aconseguir també cert ressó a la xarxa fa només alguns dies, quan va fer una clara apologia de la dictadura franquista. En una entrevista a l’esmentat mitjà, el coronel espanyol va assegurar que “qualsevol comparació amb el règim de Franco deixaria molt malament a aquesta casta política. Aquella gent sí que feia les coses per l’interès i el bé de tots. L’alçada moral d’aquells ministres converteix els d’ara en nans. Gràcies a la fortalesa d’aquella classe mitjana que es va crear durant el franquisme, Espanya ha tingut tranquil·litat social tots aquests anys. Això ja s’està acabant, i per desgràcia no tenim a un altre estadista com Franco perquè ens doni un cop de mà”. L’elogi del règim feixista va anar més enllà i Alamán Castro va referir-s’hi com “aquella meravellosa època que va donar pau, desenvolupament econòmic i fortalesa moral als espanyols”.

En l’entrevista que ha provocat l’actual polseguera, el militar considera que “dir que els catalans o els bascos sempre han estat nacionalistes és una sobirana mentida que, a base de ser repetida, alguns se l’han cregut”. També subratlla que la “base del nacionalisme català és l’odi a Espanya” i recorda que els militars “defensen la integritat territorial [d’Espanya] amb les seves pròpies vides”.

No és la primera vegada que un militar espanyol demostra un nul tarannà democràtic. El 2006, l’aleshores tinent general José Mena Aguado va advertir que si l’Estatut de Catalunya desbordava la Constitució caldria que l’exèrcit hi intervingués. Poc després, el militar va ser destituït.

Ver en línea : http://www.eltriangle.eu/cat/notice...

SPIP | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0