“Cada pueblo será libre a su modo y disfrutará de soberanía según la voluntad de su conciencia"

Simón Bolívar.

 

 

 

Salut companyes i companys,

El poble veneçolà es troba actualment immers en un procés revolucionari que vol acabar amb els privilegis de l’oligarquia i construir des de la base un país per a totes i tots. Des que Hugo Chávez va accedir a la presidència de Veneçuela l'any 1998 s’ha iniciat un procés que té com a protagonistes i garants les classes populars organitzades. Aquestes classes han impulsat, i impulsen, les iniciatives a través de les quals el govern veneçolà aprofundeix en la revolució bolivariana.

El passat any 2004 diverses persones de l’esquerra independentista viatjaren a Caracas on visqueren de prop el referèndum amb que l’oposició veneçolana volia expulsar el president Chávez del poder. Des de llavors aquest nucli de militants independentistes establiren una estreta relació amb el moviment de base de la Vega (un barri popular de Caracas). Després d’un any de preparació, aquest passat estiu la primera brigada de la ja anomenada Brigada Catalana – Veneçolana Alí Primera viatjà fins Veneçuela.

La brigada, formada per una vintena de militants independentistes de diverses organitzacions, col·lectius i casals, es va marcar des d’un començament diversos objectius:

-        Conèixer de prop el procés revolucionari que s’està vivint a Veneçuela

-        Donar a conèixer la lluita per l’alliberament social i nacional del nostre poble

-        Convertir-nos en altaveu de la lluita veneçolana a casa nostra

Durant el passat mes d’agost aquests objectius es materialitzaren en nombroses trobades amb persones, col·lectius i organitzacions de base de Veneçuela amb les quals poguérem compartir experiències i adquirir una major comprensió del procés bolivarià. D’altra banda, participàrem ni que siga indirectament al Festival de la Joventut i els Estudiants i a nombrosos programes de ràdio i televisió. Tot açò ens va permetre de difondre la nostra lluita entre els moviments populars veneçolans i fins i tot entre les més altes esferes del procés bolivarià.

Aquestes experiències juntament amb les nombroses xerrades en les quals hem anat participant arreu dels Països Catalans durant l’últim any ens han permès de fer real el nostre projecte de solidaritat internacionalista. Un projecte que no passa per una visió assistencialista i paternalista de la solidaritat sinó que entén que la relació amb la contrapart sempre haurà de ser d’igual a igual de revolucionari/a a revolucionari/a. Un projecte que té molt present que la millor solidaritat internacionalista que podem oferir és la lluita per l’alliberament del nostre poble. Al cap i a la fi és des de les nostres terres, des de l’occident europeu, des d’on es condemna cada dia més als països empobrits, com Veneçuela, a una existència miserable.

Amb l’objectiu de seguir aprofundint en el nostre projecte col·lectiu la Brigada Catalana – Veneçolana Alí Primera seguirà treballant a casa nostra per difondre la lluita del poble veneçolà i per preparar les properes brigades a Veneçuela; aquestes últimes sempre de la mà dels companys i companyes de la Vega. És per això que us animem a participar d’aquest incipient projecte ja siga participant de futures brigades o bé organitzant als vostres casals, ateneus, etc. xerrades al voltant del procés bolivarià.

Rebeu una abraçada bolivariana,

Brigada Catalana-Veneçolana Alí Primera

 

Contacte: Apartat de Correus 20  08850-Gavà

                bcv_aliprimera@correucatala.com

Inici