Xarxa Feminista PV

2008 - 25 de Novembre. Convocatòries

Martes 11 de noviembre de 2008

VALÈNCIA

- Manifest i Actes a: València, Alacant, Picanya, Picassent, Sagunt, Xàtiva, Castelló, Comarques de l’Alcoià i el Comtat, Burjassot, Alaquàs, Quart de Poblet, Xirivella

- NOTICIES DE PREMSA 26 NOVEMBRE

MANIFESTACIÓ DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÉNERE

La Plataforma Feminista de València us convoca a participar activament en la manifestació del dia 25 de novembre de 2.008.

Lema de la manifestació: MALTRACTADOR: BASURA SOCIAL

Hora: 19,30 en el Parterre

Recorregut: eixida del Parterre, Carrer Colón, Xátiva, Marques de Sotelo i Plaça del Ajuntament.

Organització: Encapçalant la manifestació es col·locarà pancarta amb el lema, després grup de tambors i a continuació en files de tres les pancartes amb el nom i data de cadascuna de les dones assassinades des del 25 de novembre de 2.007 fins al 24 de novembre de 2.008.

Són necessàries 2 dones per pancarta.

Darrere la resta de la manifestació.

Us demanem col·laboració per a ser les suficients com per a dur les pancartes de les dones assassinades (són 103), doncs seran necessàries 206 dones. Igualment us preguem que al finalitzar la manifestació les col·loquem (igual que l’any passat) formant una catifa davant de la porta de l’Ajuntament.

Les accions, pancartes, música, lemes, i qualsevol idea per a la manifestació són benvingudes

La Plataforma Feminista de València s’adereix al Manifest de la Plataforma Feminista d’Alacant

ALACANT

Manifest Plataforma Feminista Alacant

MANIFEST 25 N DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA MASCLISTA

66 dones assassinades al nostre país al llarg del 2008, set d’elles a la Comunitat Valenciana. Tres anys després de l’entrada en vigor -en la seva totalitat- de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere i un any després de l’entrada en vigor de la Llei d’Igualtat, ens trobem davant aquesta dura realitat que reduïxen a fredes xifres les estadístiques.

Moltes d’aquestes persones assassinades, aquestes 66 dones assassinades, havien denunciat al seu agressor (la seva parella o exparella) i havien aconseguit dels Tribunals de Justícia mesures de protecció i ordres d’allunyament però no va ser suficient per evitar la seva mort.

L’Informe del Govern sobre aquests tres anys d’aplicació de la Llei Integral, indica que ha augmentat el nombre de denúncies i de casos jutjats però ha baixat el nivell de sensibilització de la societat davant d’aquest greu problema que ens pertoca a totes i a tots i que, per tant, ens correspon a tota la societat resoldre’l.

Des de la Plataforma Feminista d’Alacant fem una crida a la ciutadania perquè, entre totes i tots, redoblem els esforços a denunciar, jutjar i mantindre una tolerància zero amb els maltractadors així com a incrementar el recolzament social a les víctimes .

Tots els indicadors econòmics i laborals segueixen demostrant que les dones tenim un percentatge major d’atur, una mitjana de retribució inferior a la dels homes, malgrat realitzar la mateixa activitat, i unes quotes ínfimes de representació en els consells d’administració de les grans empreses d’aquest país

És per això que EXIGIM a les diferents instàncies de l’Administració (estatal,autonòmica i local) que compleixquen amb la seva part de responsabilitat en el desenvolupament total de les mesures legals adoptades i que l’eradicació de la Violència de Gènere sigui un punt prioritari en les seves agendes.

Per a que tot això es puga aconseguir, considerem de manera crucial, en primer lloc, augmentar la dotació pressupostària i els recursos humans que requereixen les esmentades lleis, i en segon però igual d’important, potenciar l’educació en el valor de la igualtat per a les xiquetes i xiquets del nostre país i de la nostra Comunitat, com una aposta de futur d’una societat que confia en viure, com més aviat millor, sense més víctimes de la violència masclista.

De fet,la política educativa del President de la Generalitat, Francisco Camps, i del Conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, amb el seu capficament per impartir l’assignatura d’Educació per a la Ciutadania en anglès suposa un clar boicot a la coeducació en igualtat i explicita el veritable lloc que ocupa per a ells la consecució de la igualtat real entre homes i dones.

Nosaltres continuarem treballant per aconseguir aquesta igualtat real, per a decidir plenament sobre el nostre cos i perquè no hi haja ni una víctima més dels maltractadors. Però necessitem de totes i tots per aconseguir-ho.

ACUDEIX A LA CONCENTRACIÓ el dia 25 a la PLAÇA de la MUNTAYETA a les 19,30

www.plataformafeministalicante.blogspot.com

PICANYA

PICASSENT

SAGUNT

Programació del 7 al 28 de Novembre

XÀTIVA

“”Art al carrer””

dies 22-23-24-25 de novembre

Carrer les Santes, Xàtiva

La campanya contra la violència de gènere d’aquest any, està centrada en els treballs d’un grup d’artistes. Les seues obres: pictòriques,escèniques, escultòriques, literaries etc... es convertiran durant uns dies en la manifestación de rebuig de

TOTA LA CIUTAT DE XÀTIVA CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

Per qué la vida és un art

I fà falta art per poder viure

Algunes consideracions al voltant de la violència de gènere Els hòmes i les dones som iguals davant de la llei. Al llarg de la història les dones han patit una violència aleatòria masclista dins de l’entorn familiar.

Ha de produir-se un canvi cultural i social perquè les pròpies dones no se senten culpables de les situacions penoses que de vegades ens toca viure. AQUEST any, en el nostre país han mort 65 dones a les mans dels seus marits o companys sentimentals davall l’eslògan covard i masclista de “la vaig matar per que era meua”

El nostre compromís com a associació de dones i homes ciutadans responsables, ens porta a la defensa social dels drets d’igualtat i

Manifestem que:

• Cap ser humà ha de ser objecte de cap violència.

• Quan l’agressió ve de la persona que estimes o has estimat, no cal sentir-se culpable.

• Els mitjans de comunicació, hauran de cuidar en extrem la imatge i el llenguatge utilitzat al referir-se a les agressions domestiques, mai trivialitzar amb el tema.

• Els jutges (poder judicial) hauran d’adoptar les mesures necessàries per a fer complir les penes que siguen imposades als terroristes conjugals.

• Amb respecte no hi ha violència: “qui bé et vol no et farà plorar”

• La violència de gènere no és només un problema de les dones que ho patixen. És un problema de tota la societat. Entre tots i totes hem de solucionar-ho.

Programa

• 22 de Novembre

- 4:30 vesprada inauguración de l’exposició “ Art al carrer contra la violència de gènere “ Carrer Les Santes.(dies 22,23 24 i 25 de Nov.)

- 7 vesprada concentració davant de l’Ajuntament

• 23 de Novembre

- 12 del matí lectura de poesies i textos amb la col.laboració de Cos i natura Carrer Les Santes

• 25 de Novembre DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLÈNCIA DE GÈNERE

• Tallers sensibilització , Xerrades

IES “ Josep de Ribera”

17 i 21 de novembre adreçat als alumnes de

4art d’E.S.O. i 2on de Batxillerat

016(telèfon 24 hores d’atenció a les víctimes)

Altres activitats

• Desembre 2.008 dia 12

conferència experiència duta a terme en Sagunt lloc Centre Civic “La Ferroviaria” a les 7 de la vesprada sopar ( confirmar asistencia )

• Gener 2.009 Dia 16

Foro La nostra sexualitat lloc Centre Civic “La Ferroviaria” a les 7 de la vesprada

• Febrer 2.009 Dia 7

III Encontre Interassociatiu Xateba Lloc Convent de la consolación A les 10 del matí

• Març 2.009 Xerrades “ Per la igualtat “

Dia 8

Dia de la dona treballadora

És projecte nostre continuar en el procès d’intervenció que com associació iniciarem l’any 2004 i que gira entorn a dos eixos centrals. Per una banda, la lluita contra les desigualtats culturals que assignen rols diferenciats per condició de gènere i, per l’altra l’eradicació de conductes que atempten contra la dignitat de les dones.

Així doncs, desigualtats i agressions són dos fenòmens interrelacionats, sobre els que Xateba fonamenta el seu treball.

Per la igualtat i contra la violencia de gènere

Contacta amb nosaltres

mujeresxateba@hotmail.com

CASTELLÓ

25 de Novembre Concentració Pça. de la Pau a les 20 h.

"Contra la violència cap a les dones"

AVUI 25 de novembre de 2008, les dones i homens de la xarxa de dones de negre volem comunicar a la ciutadania de Castelló que: anem vestides de negre i en silenci a les 8 de la vesprada a la Plaça de la PAU de Castelló.

¡Acostat amb nosaltres!

¡per visibilitzar la violencia de génere!

66 Dones, 8 xiquets i xiquetes, y 4 homens assassinats de Jener a Novembre de 2008 en Espanya.

Es violencia de génere Assejar des-de els jujats a les dones per exercir el nostre dret a la llibertat d’elecció sobre el propi cos: som persones que recolcem el dret a decidir sobre el propi cos, de les dones.

Per aixó avui DIA MUNDIAL CONTRA LE VIOLÈNCIA CAP A LES DONES tembé ens solidaritzem amb les dones de COLOMBIA i estem d’acord amb la seva proposta:

“no cal repetir: no més assassinats”

Nosotras, mujeres populares de distintos rincones del país, indígenas, campesinas, citadinas, afrodescendientes, mulatas, mestizas, pertenecientes a diferentes procesos sociales y políticos, organizadas y aglutinadas en el MOVIMIENTO SOCIAL DE MUJERES CONTRA LA GUERRA Y POR LA PAZ, DENUNCIAMOS, RECHAZAMOS Y CONDENAMOS la MASACRE en la que fue asesinada la compañera OLGA MARINA VERGARA, integrante de la organización Ruta Pacífica de Mujeres Colombianas, y en la que también fueron asesinadas tres (3) personas más de su familia, su hijo de 26 años, su nuera de 22 años y su nietecito, un niño de 5 años de edad.

Esta masacre ocurrió en Medellín, el pasado 24 de septiembre, ciudad que además de ser la segunda del país en número de habitantes, ha sido presentada al mundo como “modelo exitoso del proceso de desmovilización paramilitar”, las masacres, los asesinatos de civiles, las desapariciones forzadas, son los indicadores de éxito con los que el gobierno de la “seguridad democrática”, encubre y beneficia a los criminales.

NO MÁS IMPUNIDAD DE LOS CRIMENES QUE SE COMETEN CONTRA LAS MUJERES, EXIGIMOS VERDAD, JUSTICIA, REPARACIÓN INTEGRAL Y GARANTÍAS DE NO REPETICIÓN!!!!

Col•lectius de suport:

Dones en Lluita,

Casal Popular,

Amnistia Internacional,

Xarxa Feminista de la Plana,

http://donesdenegrecs.blogspot.com

COMARQUES DE L’ALCOIÀ I EL COMTAT

Com tots els 25N. El Col.lectiu 8 de Març Comarques de L’Alcoià i el Comtat.

Fem una concentració a la Plaça La Vila de Cocentaina. 5 minuts de silenci .

I llegim aquest manifest. Fem una crida a les asociacións, entitats,centres docents,

MANIFEST PEL 25 DE NOVEMBRE

DIA PER LA NO VIOLÈNCIA CONTRA LA DONA

66 dones han sigut assassinades a l’Estat Espanyol, 7 d’elles al País Valencià, al llarg de 2008. Tot açò tres anys després de l’entrada en vigor de la Llei de Mesures de Protecció Integral contra la Violència de Gènere i un any després de l’entrada en vigor de la Llei d’Igualtat, la qual cosa posa en evidència l’efectivitat de la qüestió legal.

La majoria d’aquestes dones assassinades havien denunciat les seues parelles i havien aconseguit dels Tribunals mesures de protecció i ordres d’allunyament, mesures que no han sigut suficients per evitar la seua mort, perquè ambdós, homes i dones, necessiten ser reeducats per poder invertir aquesta situació.

Els indicadors de l’Informe elaborat pel Govern sobre l’aplicació de la Llei assenyalen l’augment del nombre de denúncies. Pensar, però, que denunciar o empresonar els agressors és la solució és una equivocació. Si no treballem per la prevenció en tots els nivells, no avançarem.

Educar els xiquets i xiquetes per a la igualtat, assenyalar a les dones quines actituds les perjudiquen i per part dels homes donar exemple amb el seu comportament solidari cap a les dones, són punts importants a tenir en compte per a la resolució del problema. L’educació és fonamental i és una vergonya que el govern valencià l’utilitze com a eina de boicot i de batalla partidista.

No només hem de garantir la independència econòmica, moral, psicològica i emocional de les dones, sinó que hem de garantir que la totalitat dels homes aprenguen a acceptar-ho i que aquesta igualtat no siga per a ells motiu de frustració degut a una educació errada.

La independència de les dones difícilment casa amb l’actual legislació sobre l’avortament. És per aixó que exigim a les diferents instàncies de l’Administració, i a l’Estat en si, que abandonen la doble moral que els permet crear lleis per a la igualtat mentre continuen tractant de malaltes mentals les dones que volen decidir sobre el seu cos i la seua maternitat.

Exigim que s’augmente la dotació de les partides pressupostàries que donen suport als serveis socials, a la sanitat i a l’educació perquè tant homes com dones puguen sentir-se segurs.

Exigim que l’educació dels nostres nens i nenes potencie a tots per igual les seues capacitats, que els ajude a acceptar les pròpies mancances i diferències, perquè la frustració i la desesperació no troben lloc, ni els aboque a la violència de cap tipus.

El projecte de futur de la nostra societat ha de ser formar persones segures de si mateixes que puguen viure sense por i amb respecte per la llibertat dels altres.

Nosaltres com a col.lectiu feminista adoptem aquest compromís i continuarem treballant per ell.

Alcoi, 25 de novembre de 2008

Col.lectiu 8 de Març. Comarques de l’Alcoià i el Comtat.

BURJASSOT

Burjassor s’uneix a la lluita contra la Violència de Gènere

PDF - 1.2 MB
Programa

ALAQUÀS

Os invitamos a todas/os las vecinas/os de alaquas, a sus familiares y amistades, a la próxima marcha cívica en contra de la violencia de género,que tendra lugar el próximo lunes día 24 de noviembre, con el lema: " tu silencio es cómplice del maltrato " , con motivo del día internacional contra la violencia hacia las mujeres a nivel local.

Esta acción que se realiza todos los años, por parte del ayto. de alaquas, departamento de la mujer de asuntos sociales y asociaciones de mujeres del pueblo,tiene en este, la motivación especial de apoyo a la familia y repulsa del brutal asesinato de maria luisa barbera, en febrero del 2008, siendo la primera víctima mortal del municipio de alaquás.

Este año la iniciativa de hacer una marcha cívica, incluyendo ampas, directivas y profesorado de centros, agrupaciones, asociaciones del pueblo, etc... parte de un grupo de mujeres víctimas de violencia de género del municipio, que pretende hacer partícipe al pueblo, de estos hechos y emprender conjuntamente acciones que promuevan la convivencia sin violencia de género entre sus habitantes.

Próximo 24 de noviembre: "marcha cívica"

a las 19,3o horas desde la calle las palmeras hasta la puerta del ayto.

"concentracion"

a las 20,00 h. en la puerta del ayto. con lectura lectura del manifiesto

Se informa tambien de la próxima manifestacion, en valencia el próximo dia 25 de noviembre, "día internacional contra la violencia hacia las mujeres" a las 19,30 horas, con recorrido panterre-puerta del ayuntamiento.

QUART DE POBLET

Quart de Poblet celebra el Dia contra la Violència de Gènere

El dimarts 25 de novembre es realitzaran diferents activitats en la porta de l’Ajuntament

L’Ajuntament de Quart de Poblet, a través de la Regidoria d’Igualtat que dirigeix Mercedes Zuriaga, realitzarà diferents activitats amb motiu del 25 de novembre, Dia contra la Violència de Gènere.

Des de les 9.30 hores, en la porta de l’Ajuntament, hi haurà una taula informativa sobre els recursos de la Casa de la Dona. Al llarg del matí, un grafiter de Quart realitzarà un graffiti en uns panells sobre el tema de la violència de gènere. A les 12.00 hores el personal de l’Ajuntament i la ciutadania en general es concentrarà en la porta del Consistori.

XIRIVELLA

Manifest de la Coordinadora de Dones per la Igualtat de Xirivella

MANIFIESTO 25 DE NOVIEMBRE

La violencia patriarcal contra las mujeres, a lo largo de los siglos, ha sido consagrada por las religiones, la cultura y las leyes, y todavía sigue cobrándose miles de víctimas, mientras otros miles de mujeres la soportan en silencio, sin denunciarla, por miedo, y también por saber, que hay una gran falta de apoyos reales para seguir adelante, después de haber dado el importante paso de realizar la denuncia.

La violencia está en los cimientos de la sociedad patriarcal.

La violencia contra las mujeres es distinta de otras formas de violencia.

Cuando los hombres cometen otros crímenes, matan con una o dos puñaladas.

Cuando el crimen se realiza por violencia de género, a la mujer la cosen a puñaladas, la muelen a palos, la queman o la tiran por una ventana.

Esto señala otro tipo de violencia. Con este ensañamiento, el asesino quiere, además de quitarle la vida, darle una lección a ella y a todas las que como ella se opongan a su dominación.

Con este terrible castigo quieren reducirlas al lugar más bajo. Ése lugar inferior, que ocupan las mujeres en el imaginario machista.

Y sus familias, son víctimas también, de la violencia de los maltratadores y de los asesinos, que les infringen, el dolor de la pérdida irreparable, o de la incomprensible injusticia a la que les está sometiendo esa figura paterna aborrecible, que nada tiene que ver con los valores que se espera y necesita que tenga un buen padre, hermano, o hijo,.... De todos ellos, sus familias, esperaban y esperan, sobre todo el necesario RESPETO.

En esta sociedad patriarcal:

Se maltrata a las mujeres, al negarles sus derechos.

Se maltrata a las mujeres, cuando se les niega el derecho a finalizar civilizadamente una relación de pareja.

Se maltrata a las mujeres, al considerarlas una propiedad de los hombres.

Se maltrata a las mujeres, al negarles su derecho a manifestar sus opiniones.

Se maltrata a las mujeres, cuando se controlan sus relaciones sociales.

Se maltrata a las mujeres, cuando se piensa que sólo están para servir a los hombres.

Se maltrata a las mujeres, cuando no se reconoce su derecho a la autonomía.

Se maltrata a las mujeres, cuando se les impide administrar el dinero.

Se maltrata a las mujeres, cuando se exigen las relaciones sexuales mediante la coacción física o psicológica.

Se maltrata a las mujeres, cuando se impide su desarrollo profesional, cultural, social, político y económico.

Las mujeres queremos poner fin a esta violencia, y vivir pacíficamente nuestras relaciones afectivo-sexuales.

Las mujeres pedimos que se acabe el maltrato i la violencia de género, y hacemos un llamamiento a toda la sociedad para que se una a nuestro esfuerzo por construir una SOCIEDAD NO SEXISTA, donde haya equidad y respeto.

Las mujeres exigimos más recursos a los Gobiernos Autonómicos y Central para resolver este grave problema y que no se excusen en la crisis para reducir las partidas presupuestarias en perjuicio de las mujeres.

Las mujeres pedimos que la Ley Integral no sea un compendio de buenas intenciones sino un conjunto de medidas eficaces para la protección de las víctimas y para prevenir la violencia machista.

Queremos una sociedad:

Donde no exista la explotación sexual de las mujeres.

Ni se utilice su cuerpo para comerciar con la publicidad.

Donde tengamos derecho a decidir sobre nuestro cuerpo.

Donde seamos visibles para la Historia y los medios de comunicación.

Donde no se nos discrimine.

Donde se asuma nuestra participación en la construcción de todos los proyectos.

Donde las relaciones entre las personas estén basadas en respeto mutuo y consideración.

Donde las nuevas generaciones no repitan los mismos actos violentos que sobrepasan los límites de sentido común y que crezcan con una verdadera coeducación.

Donde no haya ni guerras ni violencia.

Donde se cuiden y respeten los recursos naturales y el medio ambiente.

Donde haya bienestar para toda la humanidad.

Ése es el futuro que deseamos y por el que estamos trabajando, por un mundo mejor para hombres y mujeres, un mundo en igualdad, un mundo sin violencia.

Xirivella, 24 de Novembre de 2008

CCOOPV

25 DE NOVIEMBRE: DIA INTERNACIONAL CONTRA LA VIOLENCIA DE GÉNERO CC.OO.PV: El próximo 25 de noviembre tendrá lugar el acto conmemorativo de este día a las 12:00 en la Plaza de Nápoles y Sicilia.

Intervendrán: Joan Sifre, Secretario General de CC.OO.PV y Ofelia Vila Secretaria de la Dona de CC.OO.PV.

Ayuntamiento de Valencia

PDF - 1.1 MB
Programa

Comunicado de la Asamblea Feminista de Bilbao

La violencia de género en los medios de comunicación. Reflexiones de periodistas vascas sobre el tratamiento a las agresiones sexistas

NOTICIAS EN PRENSA 26 DE NOVIEMBRE

Las Provincias

Comunidad Valenciana

Clamor contra la violencia de género

Cientos de personas piden más medios contra el maltrato en una marcha por Valencia

26.11.2008 - J. BATISTA | VALENCIA

Las pancartas en recuerdo a las víctimas, en el Ayuntamiento. La celebración ayer del Día Internacional contra la violencia de género llegó a todos los rincones de la Comunitat, donde se organizaron concentraciones silenciosas y manifestaciones para recordar a las 57 mujeres asesinadas a manos de sus cónyuges o ex parejas, 8 de ellas residentes en la Comunitat. En todos los actos la consigna fue común: implicar a toda la sociedad en el más absoluto rechazo a los malos tratos.

La marcha más llamativa se dio por la tarde en Valencia capital, donde un millar de personas, según la Policía Local, salió a la calle para exigir los medios suficientes para que ninguna agresión quede impune. La convocatoria corrió a cargo de Plataforma Feminista, aunque se sumaron hasta una decena de asociaciones. En la manifestación estuvieron representados todos los sectores y tendencias: desde partidos políticos hasta asociaciones religiosas, pasando por representantes de las Administraciones. Entre ellos, la titular de Justicia, Paula Sánchez de León. Es la primera vez que una consellera participa en la marcha. "La violencia contra la mujer es un problema de todos, la unidad es esencial", dijo Sánchez de León, que antes de que terminara el acto se dirigió hacia el Ateneo Mercantil, donde se celebró un concierto benéfico contra el maltrato.

El secretario general del PSPV, Jorge Alarte, también presente, destacó que "queda mucho por hacer", pese a los esfuerzos realizados por las Administraciones. A la cabeza de la marcha estaba Rosa Giralt, fiscal delegada de violencia sobre la Mujer, quien destacó que el acto era una muestra de "solidaridad" con las mujeres maltratadas, y pidió que las instituciones pongan en marcha todos los mecanismos previstos en la Ley Integral contra la Violencia de Género.

Entre los asistentes se pudo ver, entre otros, a Celia Ortega, directora general de la Mujer, a Amparo Sánchez, presidenta del Centro Islámico de Valencia, a Rafael Recuenco, secretario general de UGT-PV, a Gotzone Mora, secretaria autonómica de Inmigración y a Glòria Marcos, coordinadora de EU.

La manifestación se prolongó durante una hora y cuarto. Durante todo el trayecto los participantes portaron 75 pancartas con otros tantos nombres. Era un homenaje a las mujeres asesinadas desde noviembre de 2007. En todas se podía leer la fecha de su muerte. Al final, fueron extendidas en la plaza del Ayuntamiento ante el respetuoso silencio de los asistentes.

Por la mañana, la misma plaza enmudeció durante unos minutos. Fue la mejor manifestación del rechazo al maltratto de la sociedad valenciana. La concentración estuvo presidida por la alcaldesa Rita Barberá y la consellera Sánchez de León.

La munícipe leyó un bando en el que se pedía la unidad de todos los sectores para conseguir el fin deseado: que el maltrato desaparezca completamente. "No es un problema exclusivo de las mujeres, aunque ellas sean las principales víctimas. Es un problema de toda la sociedad, por ello hago un llamamiento a los hombres para que se sumen al trabajo iniciado ya por muchas mujeres y se unan los esfuerzos para conseguir su erradicación", dijo. La consellera recordó que ha pedido al ministerio que en 2011 existan 20 juzgados especializados, para que todos los partidos judiciales dispongan de recursos específicos.

Reyes Selvi, gerente de la Fundación Tolerancia Cero, pidió unidad a todos los partidos y más información para las mujeres, tras destacar que el 40% de las jóvenes desconoce dónde recurrir en caso de maltrato. Frente a la sede de CC.OO.-PV, 62 velas recordaban a las víctimas, según el cálculo de algunos colectivos.

Levante-EMV

"El maltratador es basura social" Miles de personas se concentran por el centro de Valencia contra la violencia machista

antorchas y pancartas. Los manifestantes exhibieron pancartas con nombres de las víctimas de la violencia machista y antorchas conmemorativas. efe/kai försterling

Levante-EMV/Efe, Valencia

Miles de personas se manifestaron ayer por las calles de Valencia bajo el lema "Maltratador, basura social" para conmemorar el Día Internacional contra la Violencia de Género y pedir más medios y concienciación social para la erradicación de las agresiones contra las mujeres. La comitiva se ha concentrado en el Parterre convocada por la Plataforma Feminista del País Valenciano y ha recorrido la calle Colón y Xàtiva para finalizar en la Plaza del Ayuntamiento.

Los manifestantes, en su mayoría mujeres, han exhibido pancartas con los nombres de algunas de las fallecidas a manos de sus cónyuges o parejas sentimentales y lemas como "Yo doy la cara por las mujeres maltratadas ¿Y tú?", "Somos los ojos, la voy y los oídos de las mujeres maltratadas", "Exigimos mayor protección policial" o "Siempre de tu parte". La fiscal delegada de Violencia sobre la Mujer, Rosa Giralt, que encabezaba la manifestación, declaró a la agencia Efe que se ha "avanzado socialmente con la puesta en marcha de la Ley Integral contra la Violencia de Género, especialmente en lo relativo a concienciación social", pero ha subrayado la "falta de medios" en todos los niveles y la importancia de una "prensa ética y seria" a la hora de publicitar estos casos. "No hay suficientes medios, especialmente en el capítulo judicial estamos muy mal. Es necesario que todas las instituciones pongan en marcha la Ley Integral en todos sus aspectos", ha señalado Guiralt, quien ha agregado que la manifestación de hoy es un acto de "conciencia social que se produce gracias a esa ley, pero sólo es un paso en una larga carrera".

La consellera de Justicia, Paula Sánchez de León, realizó un llamamiento a la unidad. "La violencia contra la mujer es un problema de todos, la unidad es esencial". El secretario general del PSPV-PSOE, Jorge Alarte, destacó la necesidad de "continuar luchando contra esta lacra social. Queda mucho por hacer".

El País

Más de un millar de personas, en la fotografía una de ellas, recorrieron las calles de Valencias para conmemorar el Día Internacional contra la Violencia de Género. La convocatoria de la Plataforma Feminista del País Valenciano contó con la presencia de la fiscal delegada de Violencia contra la Mujer, Rosa Giralt, la consejera de Justicia, Paula Sánchez de León, o el secretario general del PSPV, Jorge Alarte. Los manifestantes recordaron a las mujeres asesinadas por sus parejas y exhibieron lemas en apoyo a las maltratadas.

Comentar este artículo

SPIP | esqueleto | | Mapa del sitio | Seguir la vida del sitio RSS 2.0